Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum voor India

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 30 december, 2023

Alle Nederlanders en Belgen hebben een visum voor India nodig voordat ze het land in kunnen. Dit kan op verschillende manieren. Je kan het via internet aanvragen of in Nederland regelen voor je vertrek. Wij beschrijven hier de beste mogelijkheden om je visum voor India te regelen.

Visum voor India

Je visum voor India is 3 maanden geldig (180 dagen). Het visum kan je op verschillende manieren aanvragen. De meest gebruikelijke manieren zijn;

Online via een visumbureau

Je kunt kiezen om je visum voor India te regelen bij een van de visumbureaus. Dit gaat ook online en is een makkelijke en veilige manier om je visum aan te vragen. Het is wel duurder, maar het neemt alle zorgen uit handen.

E-visa via internet

Het is ook mogelijk om een e-visa aan te vragen via internet. Dit is een eenvoudige manier om je visum aan te vragen. Dit kan via de site Indianvisaonline. Op deze site moet je de volgende stappen doorlopen;

 1. Ga naar de website;
 2. Doorloop de stappen die op de site staan;
 3. Betaal $60 via creditcard;
 4. Na betaling ontvang je binnen een aantal dagen een eVisa Approval Letter per mail;
 5. Neem deze eVisa Approval Letter geprint mee. Deze moet je tonen op het vliegveld;
 6. Je ontvangt een e-visa stempel in je paspoort.

Houd er wel rekening mee dat je aan een aantal dingen moet voldoen. Enkele daarvan zijn.

 • je kan een eVisa minimaal 4 dagen en maximaal 120 dagen voor vertrek aanvragen;
 • je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst en 2 lege pagina’s hebben;
 • check de complete checklist.

Geldigheid e-Visa

Je e-Visa is 60 dagen geldig vanaf het moment dat je India binnen komt. Het visum is niet in te ruilen en er geldt geen ‘geld terug’ garantie.

Daarnaast is het e-Visa alleen geldig als je binnen komt via een van deze luchthavens of havens (dus NIET als je over land reist); Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum en Varanasi.

De havens waar je binnen kunt komen zijn; Cochin, Goa en Mangalore. Je kunt het land wel overal verlaten via een geautoriseerde Immigration Check Posts (ICPs) in India.[/vc_column_text]

Vingerafdrukken

De Indiase overheid heeft besloten dat iedereen die een visum voor India wil met ingang van 28 april 2014 biometrische gegevens (vingerafdrukken, gezichtscan) moet afgeven. Dit doen ze bij aankomst op de luchthaven.

Stranden van India

Kovalam Beach 

India Visa & Consular Application Centre

Je kan je visum voor India ook regelen in Nederland. Hiervoor moet je naar het India Visa & Consular Application Centre. Dit is een kantoor gevestigd in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Je moet in Amsterdam en Rotterdam een afspraak maken. Meer informatie voor een afspraak vind je op de website van de Indiase ambassade.

Doe dit ruim van tevoren, want het is druk! In Den Haag mag je zonder afspraak komen. Check alle stappen die je moet doorlopen om op deze manier een visum aan te vragen. Het visum voor India kost hier €50.

Indiase Ambassade in Brussel

Kom je uit België? Dan kan je ook voor een e-visa via internet kiezen. Je kan er echter ook voor kiezen om naar de Indiase Ambassade in Brussel te gaan.

Meer lezen over India?

0 comments

 1. Mieke vd Linden- Basters

  Hoe kan ik in Rotterdam een afspraak maken?

 2. Yes

  Handig artikel! Ik vlieg op India, ga daar 2 weken reizen en dan naar Nepal over land (georganiseerde reis). Kom ik India in als ik alleen een enkel ticket heb? En eventueel kan laten zien dat ik naar Nepal ga? We gaan over land van India naar Nepal. Vanuit Nepal vlieg ik naar Maleisie. Ik kan deze info op geen 1 site vinden!

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hoi Yes,

   Volgens de regels is het zo dat wanneer jij kan laten zien dat je het land verlaat (naar Nepal) en dat je daar vandaan terug vliegt naar nederland, dat genoeg zou moeten zijn.
   Maar ja wij zijn A. geen visum organisatie en B. kan ik niet in het hoofd van de desbetreffende douanebeambte kijken.

   Als het een georganiseerde reis is zal je reisorganisatie hier toch wel meer ervaring mee hebben en je kunnen helpen lijkt mij?

   happy Travels,
   Sjoerd

 3. Karen Drost

  Hoi Ties,

  Je schrijft dat je persoonlijk je visum kunt regelen in Den Haag en dat dit € 50 kost. Echter, op Vfsglobal.com staat dat het € 121,26 kost. Hoe zit dat?

  Mvg,
  Karen

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Beste Karen,

   de link die je stuurt ken ik persoonlijk niet dus ik weet niet waar die prijzen vandaan komen. Ik zie wel dat dee fee met US$10 is verhoogd. Volgens de Indian Embassy is het nu US$60 p.p. om een evisa aan te vragen.

   Happy travels,
   Ties

 4. Haije

  Goedendag!
  Ik lees op deze website:
  Vingerafdrukken

  LET OP: De Indiase overheid heeft besloten dat iedereen die een visum voor India wil met ingang van 28 april 2014 biometrische gegevens (vingerafdrukken, gezichtscan) moet afgeven. Je moet hiervoor vooraf een afspraak maken op de site van BLS international.

  Is dat nu nog nodig? Of word je bij aankomst in India gefotografeerd/gevingerafdrukt?

  1. sar

   Goedemorgen,

   IK heb ook een vraag, is de e visum sneller/ beter en goedkoper, hoe zit het met de vingerafdrukken en gezichtscan als je een e visum aanvraagd. Of is het beter naar een application centre te gaan, en is dat beter?
   gr sar

   1. Ties - Reis Expert Post author

    Hoi Sar,

    goedkoper is het wel. Of het sneller is weet ik niet. Wij hebben geen inzichten in de werkwijze van visumpartijen 🙂 Naar een application centre gaan is niet per se beter, maar je weet dan wel zeker dat alles goed gaat. Het is dus wat je zelf het beste vindt. Als je zeker wil weten dat alles goed gaat en werkt zou ik naar een application centre gaan.

    Succes!

    Groeten,
    Ties

 5. Ruben

  Ik lees nog steeds tegenstrijdige berichten over visa voor India. De 1 heeft het over een visum on arrival en dan lees je weer dat dit niet kan. Een e-visum kun je aanvragen, maar is weer duurder dan de 50 euro waar jullie het over hebben. Daarnaast moet je alsnog (ook al regel je het via een commercieel visumbureau) naar het India Visa & Consular Application Centre voor de vingerafdruk en gezichtsscan. Als je alles via het India Visa & Consular Application Centre doet, dan ben je 121 euro kwijt. Daarnaast moet je ook nog een pasfoto hebben van 5×5 cm (dus groter dan je normaal voor je NL paspoort nodig hebt), die je op het Centre kunt maken voor 2 euro. Ik heb nu een mail maar gezonden via de site https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html (hier kun je het E visum ook online aanvragen, echter staat er geen prijs bij). Is over bovenstaande bij iemand iets bekend? Ik wacht iig het antwoord af vanuit India.

 6. Kim

  Hoi! Ik ben in India en heb een Multiple Visa voor één jaar, 18 februari ga ik naar Nepal omdat de eerste 90 dagen dan (bijna) voorbij zijn. (officieel 20 februari) Graag wil ik 25 februari terug naar India. Moet ik dan nog langs de ambassade in Kathmandu iets aanvragen of kan ik gewoon India weer in? Is één week voldoende? Moet ik verder nog ergens rekening mee houden? Dankjewel! Vriendelijke groet

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hoi Kim,

   Mocht je behoefte hebben aan persoonlijk advies kan je ons een Reis Advies aanvragen of ons bezoeken op de vakantiebeurs de komende dagen. We staan daar op het bloggers square (hal 12 stand D125) om mensen met vragen over hun reizen te helpen.

   Groeten,
   Sjoerd

 7. Carol Bleumink

  Ik heb alles ingevuld en opgeslagen, maar nu word ik elke keer er vanaf gegooid als ik wil betalen. Al 2 dagen op rij. Weet iemand wat er aan de hand is? Betreft e-visum India

  1. Ties Post author

   Hoi Carol,

   hier hebben wij zelf geen ervaring mee. Wellicht de site zelf even mailen?

   Groeten,
   Ties

 8. Yvo

  Wat zijn de mogelijkheden als je India over land binnenkomt?

  1. Azië Expert Post author

   Hoi Ivo,

   je kunt een visum India aanvragen in een ander land, maar dit moet je dan van tevoren regelen. Bij de grens kun je geen visum aanvragen of krijgen. Daarnaast is het e-visum alleen geldig als je via een luchthaven binnenkomt. Je kunt een visum aanvragn in landen als Nepal, Myanmar en Bangladesh.

   Groeten,
   Ties

 9. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

 10. Pieter

  Het visum voor India is ook aan te vragen via een visum bureau.
  Had zelf het visum in 2 dagen digitaal op mijn mail staan, super handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU