Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Zuid-Afrika

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op jouw reis naar Zuid-Afrika. Dit doe je onder andere door te achterhalen welke reisdocumenten je nodig hebt voor jouw vakantie. Het is niet de leukste klus voor je vakantie en gelukkig ben je voor Zuid-Afrika snel klaar. Alle Nederlanders en Belgen hebben namelijk geen visum voor Zuid-Afrika nodig.

Visum voor Zuid-Afrika

Alle Nederlanders en Belgen krijgen een 90-dagen visum zodra ze in Zuid-Afrika aankomen. Je hebt dus geen visum nodig, je direct een Visa-on-Arrival. Eigenlijk is het visum niet meer dan een stempel in je paspoort.

Met dit visum mag je maximaal 90 dagen in Zuid-Afrika verblijven. Je kunt dit visum nog één keer verlengen met 90 dagen.

TIP ♥ – je hebt geen visum voor Zuid-Afrika nodig. Je mag 90 dagen in het land reizen zonder visum

Wat heb je nodig?

De meeste toeristen blijven niet langer dan 90 dagen in Zuid-Afrika en hoeven dus niet speciaal een visum voor Zuid-Afrika aan te vragen. Wel dient iedereen een aantal dingen op orde te hebben, namelijk:

  • Een paspoort dat nog minimaal 30 dagen geldig is na vertrek uit Zuid-Afrika. Dit paspoort moet minimaal twee lege visumpagina’s hebben;
  • Een document of meerdere documenten die het doel van de reis aantonen;
  • Een retourticket of ticket naar de volgende bestemming (wordt in praktijk niet altijd gevraagd).


Is je paspoort na vertrek in Zuid-Afrika geen 30 dagen meer geldig? Dan heb je een nieuw paspoort nodig voor jouw reis naar Zuid-Afrika. Ook als je geen twee lege visumpagina’s in je paspoort hebt, kun je problemen ondervinden.


Naar Lesotho of Swaziland

Veel reizigers geldt die naar Zuid-Afrika reizen gaan ook naar Lesotho of Swaziland. En die visumregels lopen niet altijd gelijk. Zo moet je paspoort voor Zuid-Afrika minimaal 30 dagen (1 maand) geldig moet zijn bij vertrek.

Echter voor een reis in of naar Lesotho ene Swaziland moet je paspoort minimaal  6 maanden geldig zijn bij aankomst. Let hier dus op als je deze landen wil combineren.


Visum voor Zuid-Afrika

Reizen met kinderen

Reis je met één of meerdere kinderen naar Zuid-Afrika? Dan moet je de officiële geboorteakte of geboorteakten meenemen naar Zuid-Afrika. Deze moet je tijdens je verblijf in het land altijd bij je hebben, zodat je deze – indien nodig – kunt laten zien.

TIP ♥ – de aanvraag van een geboortecertificaat kan drie tot vijf weken duren. Houd hier rekening mee.

Reist het kind met één ouder mee? Dan moet de andere ouder hier schriftelijk toestemming voor geven. De ouder die met het kind reist, moet deze schriftelijke toestemming altijd bij zich hebben in Zuid-Afrika.

Alleen als een ouder de volledige voogdij heeft over het kind, is dit niet nodig. Wel moet je ook dit kunnen aantonen met de juiste papieren.

Meer lezen over Zuid-Afrika?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU