Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Paraguay

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Paraguay is een van de minst bezochte landen in Zuid-Amerika. Weinig reizigers kiezen er voor om dit land te ontdekken en dat is zonde want het is een mooi land. Het is een van de meest authentieke landen waar je nog niet overlopen wordt door hordes toeristen.

Er is weinig info te vinden over reizen in dit land. Om jullie enigszins op weg te helpen hebben we een pagina gemaakt met handige reisinformatie voor Paraguay. Doe er je voordeel mee!

Beste reistijd Paraguay

In principe kun je Paraguay het hele jaar door bezoeken aangezien de temperatuur zelden onder de 25℃. Hoewel november tot en met februari de warmste maanden zijn, kan het in deze maanden wel erg warm worden. Dit maakt het reizen iets minder aangenaam.

De bes3reistijd in Paraguay zijn de maanden maart tot en met september. De zomer (dec – feb) is het warmst, maar ook regenachtig

De maanden maart tot en met september zijn niet de warmste maanden, maar de temperatuur is wel het aangenaamst. Daarnaast valt er minder reden dan in de andere maanden wat het reizen aangenaam maakt.

TIP ♥ – meer info over de beste reistijd vind je op de pagina beste reistijd Paraguay.

Beste reistijd voor Paraguay

Lago Ypacarai ParaguayHet Lago Ypacarai 

Bezienswaardigheden

Paraguay is een van de minst bezochte landen in Zuid-Amerika. Iedereen kent de bezienswaardigheden van Colombia, Argentinië of Brazilië, maar Paraguay is een relatief onbekende bestemming. Denk maar na, hoeveel bezienswaardigheden in Paraguay kun jij opnoemen?

Paraguay mag dan nog niet zo bekend zijn. Dat heeft als voordeel dat het ook een van de meest authentieke landen van het continent is. Hordes toeristen of bussen met vol Chinezen kom je hier niet tegen en vaak heb je de bezienswaardigheden helemaal voor jezelf!

TIP ♥ – wil je ze allemaal bekijken? Check dan onze pagina bezienswaardigheden Paraguay.

Gran Chaco

Gran Chaco

MEER LEZEN

Asuncion

Asuncion

MEER LEZEN

Trinidad Ruines

Trinidad

MEER LEZEN

 

Budget Paraguay

Een budget is altijd iets persoonlijks dus wij kunnen hier slechts een indicatie geven van wat het reizen ongeveer kost. Zo kan een low-budget backpacker hier voor zo’n € 35 per dag prima reizen. Maar wil je dat?

Als je een beetje wil genieten van je reis, af en toe een comfortabele bus boekt of een goed bed in een iets duurder hotel, ben je wel iets meer kwijt. Reken voor je budget voor Paraguay op ongeveer € 40 tot € 50 per dag.

Reken voor je budget voor Paraguay op minimaal € 40 – € 50 per dag

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina Budget Paraguay.

Visum Paraguay

Een van de voordelen van reizen in Paraguay is dat je geen visum nodig hebt. Bij aankomst krijgt iedereen een 90-dagen visum. Of eigenlijk een stempel. Je hoeft dus niets te regelen voordat je het land in komt. Je moet wel een aantal dingen op orde hebben voordat je een visum voor Paraguay krijgt.

TIP ♥ – meer info over het visum vind je op de pagina Visum Paraguay.

Asunción in ParaguayDe hoofdstad Asunción

Vervoer Paraguay

Het vervoer in Paraguay is prima geregeld. Je moet geen Nederlandse taferelen verwachten met mooie geasfalteerde en verlichte wegen, maar het is beter dan menig reiziger zou verwachten.

Het vervoer in Paraguay bestaat grotendeels uit busvervoer. Treinen rijden er niet, binnenlandse vluchten zijn overbodig in een klein land als Paraguay en vervoer met ferry’s is alleen beschikbaar als je naar een van de eilanden reist.

TIP ♥ – meer over het vervoer lees je op vervoer Paraguay.

Meer lezen over Paraguay?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU