Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Backpacken in Paraguay

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Veel backpackers die Zuid-Amerika op de bucketlist hebben staan denken niet direct aan backpacken in Paraguay. Landen als Argentinië, Brazilië en Colombia worden vaak eerst gekozen. Begrijpelijk, maar ook redelijk standaard. Paraguay is wat ons betreft een van de kleinere pareltjes die Zuid-Amerika te bieden heeft, en uitermate geschikt om te combineren met de grotere landen.

Tips voor backpacken in Paraguay

Paraguay is samen te vatten als een land met een indrukwekkende sfeer, interessante geschiedenis, toffe tradities en onvergetelijke landschappen. Paraguay is in oppervlakte ongeveer tien keer zo groot als Nederland, maar heeft daarentegen nog geen 7 miljoen inwoners.

Het grenst aan Argentinië, Brazilië en Bolivia. Dit maakt Paraguay tot een van de twee landen in Zuid-Amerika wat volledig ingesloten is door buurlanden. Het is een ongerept paradijs, vrij van massatoerisme en klaar om ontdekt te worden!

Backpacken in Paraguay

Salto Suizo, de hoogste waterval van het land

#1 Reis off the beaten track

Een van de voordelen van backpacken in Paraguay is dat je off the grid reist. Het is een perfecte bestemming voor de ervaren reiziger. Het land kent namelijk geen wereldberoemde toeristische bezienswaardigheden, maar het is meer weggelegd voor iedereen die geniet van rustgevende momenten.

Paraguay is het juiste land voor jou als je lekker alleen wil zijn en weinig andere reizigers tegen wil komen.

Off the beaten track, is een goede omschrijving voor een reis door dit land. Je moet dan ook bereid zijn om jouw reis volledig zelf uit te stippelen. Uiteraard kun je op veel plekken mensen wel om hulp vragen, maar er zijn geen tientallen bureautjes op de hoek van de straat waar je je vervolg kunt plannen.

Het voordeel wat hier tegenover staat is dat de bevolking ontzettend vriendelijk is. Ook al zien ze vrij weinig toeristen, ze zijn altijd bereid om je te helpen naar je volgende bestemming.

Backpacken in Paraguay

Rijstvelden verwacht je eerder in Bali of Sapa, maar je hebt ze hier ook! (Coronel Bogado)

#2 Profiteer van de lage kosten

Een groot voordeel van backpacken in Paraguay zijn de lage kosten. Het land is namelijk nog steeds ontzettend goedkoop voor toeristen om heen te gaan. Dit komt omdat het land nog vrij onontdekt is.

Het gemiddelde budget ligt hier ongeveer rond de €40-€50 per dag per persoon.

Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van je eigen wensen, en dit bedrag kan desgewenst nog zelfs iets omlaag gebracht worden. Als je van meer luxe houdt loopt dit bedrag vanzelfsprekend langzaam op.

Doordat Paraguay als land nog erg in ontwikkeling is, zie je vooral in de steden grote contrasten in allerlei dingen. Zo zie je bijvoorbeeld luxe auto’s die andere locals op paard- en wagen inhalen, en koloniale gebouwen staan pal naast een supermodern winkelcentrum.

TIP ♥ – lees hier meer over de kosten in Paraguay

#3 Bezoek het Oktoberfest

Die zag je niet aankomen, of wel? Het is echt zo. Tijdens het backpacken in Paraguay kun je het Oktoberfest vieren. In Paraguay woont namelijk een grote populatie mensen die origineel afkomstig zijn uit Duitsland. Dit is ook zo in Argentinië.

Dankzij het feit dat er zoveel Duitsers wonen in dit deel van het land hebben ze een aantal mooie tradities overgenomen.

Zo vieren ze in oktober het Oktoberfest, tegelijk met het Oktoberfest in München.

Dit is meestal rond eind september, begin oktober. Het grootste feest vindt plaats in de hoofdstad van Paraguay, Asunción. Zorg ervoor dat je je accommodatie van tevoren boekt. Ook al is het land minder toeristisch dan alle andere landen in Zuid-Amerika, gedurende deze periode kan het er nog weleens ‘druk’ worden.

Verwacht niet precies hetzelfde feest als het Oktoberfest in München, maar je kunt gerust een paar dagen bier drinken met een tropisch tintje!

Asunción

De hoofdstad: Asunción

#4 Vier gewoon carnaval

Zoals in vrijwel alle landen in Zuid-Amerika vieren ze ook in Paraguay carnaval. Veel reizigers denken vaak dat carnaval alleen wordt gevierd in Brazilië, omdat het ook geregeld Braziliaanse carnaval wordt genoemd. Maar niets is minder waar!

In februari wordt carnaval gevierd in Paraguay, en het is een absoluut feest om hierbij te mogen zijn. De bewoners van Paraguay vieren voornamelijk de vrijheid, en iedereen gaat de straat op. Veel mensen zijn verkleed en dansen over de straat, en overal waar je komt wordt feestelijke muziek gespeeld of gedraaid.

#5 Spendeer een paar dagen in Encarnacion

Encarnacion is een kleine stad die prima te voet te bekijken is. Je vindt de stad in het zuiden van Paraguay, grenzend aan Argentinië. Tegen Encarnacion aan vind je het dorpje Posadas in Argentinië.

De twee dorpen worden alleen gescheiden door een grote rivier, de Parana River. Om van het ene naar het andere dorp te komen moet je een lange brug over genaamd de San Roque Gonzales de Santa Cruz.

Eenmaal in Encarnacion kun je lekker winkelen, heerlijk lokaal eten of relaxen op het strand. Het ligt namelijk aan een rivier! Er hangt een relaxte sfeer waar je een paar dagen kunt uitrusten.

TIP ♥ – lees hier meer over Encarnacion

San Jose Beach, Paraguay

San Jose Beach in Encarnacion

#6 Leer een woordje Spaans tijdens het Backpacken in Paraguay

Als je gaat backpacken in Paraguay is het aan te raden om een woordje Spaans te leren. Het is niet noodzakelijk, maar wel handig. De mensen spreken hier niet echt Engels en als je wat woordjes kent red je jezelf net wat makkelijker.

In vergelijking met landen als Brazilië of Colombia (waar ook weinig mensen Engels spreken) spreekt de oudere generatie hier bijna geen Engels.  Zeker niet in afgelegen gebieden.

De jongere generatie spreekt gelukkig wel Engels, maar die vind je vooral in de steden. Nogmaals, zonder Spaans zul je je aardig redden, maar het is wel makkelijker reizen als je wat basiszinnen onder de knie hebt.

Spaanze zinnen

Altijd handig

#7 Geniet van de visum-vrije status

Een van de voordelen van backpacken in Paraguay is dat je geen visum nodig hebt. Bij aankomst krijgt iedereen een 90-dagen visum. Of eigenlijk een stempel. Je hoeft dus niets te regelen voordat je het land in komt.

Je moet wel een aantal dingen op orde hebben voordat je een visum voor Paraguay krijgt.

TIP ♥ – lees hier meer info over het visum voor Paraguay

#8 Geniet van het lekkere weer

De beste reistijd voor deze verborgen parel in Zuid-Amerika zijn de maanden april tot en met september. Vooral de maanden maart tot en met mei en september tot en met oktober zijn geschikt om een rondreis te plannen.

Dit zijn de lente en de herfst en de temperaturen zijn dan ook acceptabel. Het is niet te warm om rond te reizen en ook is er weinig neerslag.

Van december tot en met februari kan het erg heet worden.

TIP ♥ – lees hier meer info over de beste reistijd voor Paraguay

Beste reistijd voor Paraguay

Meer lezen over Paraguay?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU