Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bezienswaardigheden in Paraguay

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 22 maart, 2023

Paraguay is een van de minst bezochte landen in Zuid-Amerika. Iedereen kent de bezienswaardigheden van Colombia, Argentinië of Brazilië, maar Paraguay is een relatief onbekende bestemming. Denk maar na, hoeveel bezienswaardigheden in Paraguay kun jij opnoemen?

Bezienswaardigheden in Paraguay

Paraguay mag dan nog niet zo bekend zijn. Dat heeft als voordeel dat het ook een van de meest authentieke landen van het continent is. Hordes toeristen of bussen met vol Chinezen kom je hier niet tegen en vaak heb je de bezienswaardigheden helemaal voor jezelf!

Of je nu het koloniale centrum van Asuncion bezoekt, de uitgestrekte vlaktes van Gran Chaco ontdekt, de Trinidad Ruïnes bekijkt of ontspant aan het grootste meer van het land; Lago Ypacarai. Er is hier echt genoeg te doen!

TIP ♥ – hieronder vind je een overzicht met alle bezienswaardigheden in Paraguay

Wat is er te zien?

Het land heeft niet de tropische stranden van Panama of de Inca ruïnes van Peru. Zelfs niet de unieke eilanden van Ecuador. Dat betekent niet dat hier niets te zien is. Je kunt koloniale steden bezoeken, de Iguazu Falls bezichtigen, de grens oversteken naar Argentinië en zelfs mennonieten bezoeken!

Trinidad ruïnes

Dicht bij de grens met Argentinië vind je de Trinidad ruïnes. Hier vind je nog veel overblijfselen van de Jezuïeten. Het zijn schitterende en niet druk bezochte ruïnes die zeker op je lijstje moeten staan! Nieuwsgierig naar het indrukwekkende Trinidad? Op deze pagina geven we je tips om alles uit je bezoek te halen.

Encarnacion

Encarnación, een van de leukste steden van Paraguay. Encarnacíon ligt in het zuiden van Paraguay en vanuit hier kun je letterlijk Argentinië zien. Deze mooie koloniale stad is een heerlijke plek en een perfecte uitvalsbasis om bijvoorbeeld de Trinidad ruïnes te bezoeken. Op deze pagina lees je alle tips over Encarnación om jouw bezoek aan deze leuke stad goed voor te bereiden.

Lago Ypacarai

Op ongeveer 30 kilometer afstand vanaf de hoofdstad van Paraguay, Asuncion, ligt Lago Ypacarai. Dit meer heeft een enorme oppervlakte en vele zijrivieren. Er liggen vele dorpjes rondom het meer waaronder San Bernardino. De plek waar de ‘rich & famous’ uit Paraguay hun vrije tijd doorbrengt. 

Gran Chaco

In het noordwesten van Paraguay ligt de Gran Chaco. Eén van Zuid-Amerika grootste stukken onbevolkt en droog gebied. Je zult hier zeer weinig toeristen tegenkomen waardoor je, je volledig kunt afzonderen van de drukte en kunt genieten van de natuur. Je kunt hier wel Mennonieten gemeenschappen en Indiaanse stammen.

Asunción

De hoofdstad van Paraguay is één van de oudste steden in Zuid-Amerika en werd in 1937 gesticht door de Spanjaarden. Deze stad kent enorm mooie architectuur en vele koloniale gebouwen, maar heeft ook een bruisend nachtleven waardoor je, je geen dag zult vervelen in de stad! Bekijk hier onze tips.

Meer lezen over Paraguay?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!