Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Trinidad ruïnes

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Dicht bij de grens met Argentinië vind je de Trinidad ruïnes. Hier vind je nog veel overblijfselen van de Jezuïeten. Deze Europese Jezuïeten hielpen sinds de 17 eeuw de indianen bij het verbouwen van voedsel. Op deze manier ontstonden er verschillende Jezuïeten nederzettingen, van welke je Trinidad kunt bezoeken. Nieuwsgierig naar het indrukwekkende Trinidad? Op deze pagina geven we je tips om alles uit je bezoek te halen.

Alles over de Trinidad ruïnes

Eén van de hoogtepunten van jouw reis door Paraguay; Jesuit Missions of la Santísima Trinidad del Paraná-ruïnes, of ook wel de Trinidad ruïnes. Trinidad ligt ten noordoosten van Encarnación, richting de grens met Argentinië.

De rijke geschiedenis van de Europese Jezuïeten kun je hier ontdekken. Vanaf de 17e zijn de Jezuïeten te vinden in Paraguay en zijn er verschillende nederzettingen ontstaan. Zij hielpen de Guaraní indianen zich te vestigen en bij het verbouwen van voedsel.

De best bewaarde ruïnes van de Jezuïeten zijn in Trinidad te bezoeken, op een heuvel dicht bij het dorp.

TIP ♥ – bezoek Trinidad tijdens zonsondergang voor prachtige uitzichten.

Trinidad

De indrukwekkende ruïnes

Trinidad Ruines Encarnacion

De ruïnes liggen in een mooie omgeving

De ruïnes bezoeken

Ondanks dat Trinidad op de UNESCO World Heritage lijst staat, wordt het in verhouding weinig bezocht. Zeker als je het vergelijkt met bekende ruïnes als Machu Picchu of Ciudad Perdida. Dit maakt dat je vaak weinig anderen tegenkomt en prachtige foto’s kunt maken van de ruïnes, met als highlight foto’s van de indrukwekkende kerk.

Dit maakt Trinidad een echte aanrader die je zeker niet mag overslaan tijdens een reis door Paraguay.

Voor nog geen € 4 kun je deze indrukwekkende plek al bezoeken.

Dit stukje Europese cultuur midden in de wildernis en jungle van Paraguay is echt een aanrader om gezien te hebben wanneer je door Paraguay reist.

TIP ♥ – onder de indruk van de Trinidad ruïnes? Bezoek dan ook zeker de Jesús ruïnes.

Geen gidsen of andere info

Wanneer je de ruïnes bezoekt, houdt er dan rekening mee dat er geen gidsen zijn die je vertellen over de historie. Er zijn ook geen informatie bordjes of enige informatie in andere vorm. Onze tip is dan ook om de app Maps.me te downloaden.

Hierop zie je schematisch de gebouwen waardoor je weet waarnaar je kijkt. Daarnaast is de app ook erg handig om niet te verdwalen!Trinidad ruines

Overnachten in Encarnación

We raden je aan om vanuit Encarnación de Trinidad ruïnes te bezoeken. Vanuit Encarnación is het ongeveer 45 minuutjes met de bus. Omdat locals de Trinidad ruïnes niet bezoeken, is het goed om aan de buschauffeur aan te geven dat je hier wilt stoppen.

Je kunt ook dicht bij de Trinidad ruïnes overnachten. Een leuk Posada is Posada Maria, welk op een perfecte locatie ligt om de ruïnes te bezoeken. Een ander tip is hotel Hohenau, welke een stukje verderop ligt in het dorpje Hohenau.

Check hier alle accommodatie in Encarnación

Hoe kom je bij de Trinidad ruïnes?

De Trinidad ruïnes kun je het beste bezoeken vanuit Encarnación. Vanaf Encarnación is het ongeveer 30 kilometer. Er gaan meerdere bussen per dag richting het noorden. Pak een bus richting Buena Vista, Santa Rita of Ciudad del Este om bij Trinidad te komen.

TIP ♥ – al van deze bussen komen langs de ruïnes. Je kunt rekening houden met ongeveer € 10 reiskosten en je doet er ongeveer 45 minuten over.

Ga ook naar Jesús

Wanneer je Trinidad bezoekt, is het ook echt een aanrader om Jesús te bezoeken. Deze Jezuïeten nederzetting ligt zo’n 12 kilometer van Trinidad af. Je kunt deze ruïnes gemakkelijk bezoeken met een taxi. Als echte Nederlander in Paraguay kun je ook fietsen huren om naar Jesús te gaan.

Locatie

Meer lezen over Paraguay?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU