Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Beste reistijd Paraguay

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 maart, 2020

Paraguay is een van de kleinere landen in Zuid-Amerika en de beste reistijd in Paraguay wijkt ook iets af van de rest van het continent. Het piekseizoen qua toerisme loopt van maart tot en met september, maar de warmste maanden zijn november tot en met februari.

Beste reistijd in Paraguay

In principe kun je Paraguay het hele jaar door bezoeken aangezien de temperatuur zelden onder de 25℃. Hoewel november tot en met februari de warmste maanden zijn, kan het in deze maanden wel erg warm worden. Dit maakt het reizen iets minder aangenaam.

TIP ♥ – de beste reistijd in Paraguay zijn de maanden maart tot en met september. De zomer (dec – feb) is het warmst, maar ook regenachtig.

Als je alles wil weten over de beste reistijd voor Paraguay lees dan verder op deze pagina;

Beste reistijd voor Paraguay

De seizoenen van Paraguay

De beste reistijd in Paraguay heeft niet alleen te maken met het weer, maar ook met de drukte en de vakantieseizoenen. Zo zijn juli tot en met september en december vaak drukke maanden in verband met internationale vakanties.

Hoogseizoen

Aregua
Maart tot en met september

De maanden maart tot en met september zijn niet de warmste maanden, maar de temperatuur is wel het aangenaamst. Daarnaast valt er minder reden dan in de andere maanden wat het reizen aangenaam maakt.

Tussenseizoen

Rio Negro
Februari en oktober

De maanden februari en oktober zijn goede maanden om te reizen. In februari is het weer goed en begint het langzaam droger te worden. In oktober zit je net na het hoogseizoen en voor de drukte van december.

Laagseizoen

Beste reistijd voor Paraguay
November t/m februari

Deze maanden zijn dan wel het warmst, maar dat maakt het reizen niet prettiger. Het kan behoorlijk warm worden (tegen 40℃). Daarnaast zijn dit ook de regenmaanden waarin meer regen valt dan normaal.

Beste reistijd per maand

Niet iedereen kan of wil in de beste periode reizen in verband met werk of bepaalde vakanties. Dat betekent niet dat je niet naar Paraguay kunt. Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste reistijd in Paraguay per maand. Zo kun je zelf bepalen of je beter wel of niet naar Paraguay kunt reizen.

Weer in Januari

Januari is een van de warmste maanden van het jaar in Paraguay. Temperaturen stijgen tot 35℃. Dat is lekker als je van warme dagen houdt, maar vergeet niet dat Paraguay niet aan de kust ligt. Je hebt geen plek waar je even de zee in kunt duiken. Daarnaast regent het meer in de maand.

Weer in februari

Februari is qua weer vergelijkbaar als januari. Het is warm, maar ook behoorlijk regenachtig. De temperaturen liggen tussen de 30ᵒC en 35ᵒC. Naarmate de maand vordert begint de regen wel af te namen, wat februari op zich een prima reismaand maakt.

Weer in maart

Officieel het beginpunt van de beste reistijd in Paraguay, maar in maart regent het nog wel wat vaker. Daarnaast valt maart buiden de vakantiemaanden waardoor het nog lekker rustig is en de prijzen laag liggen. Een van de betere maanden om te reizen.

Weer in april

Gek genoeg neemt de regen iets toe in april. Je merkt langzaam dat het drukker begint te worden in het land. Temperaturen zijn aangenaam, maar prijzen beginnen langzaam te stijgen.

Weer in mei

In mei neemt de regen weer af. Mei is een goede maand om in Paraguay te reizen en vaak het beginpunt van de drukkere maanden. Prijzen liggen nog wel wat lager dan in de zomermaanden, maar mei is zeker een goede maand om te reizen.

Weer in juni

Het begin van de vakantiemaanden. In juni is het weer niet heel anders dan in de voorgaande maanden, maar je merkt wel dat de prijzen omhoog gaan naar mate er meer reizigers komen.

Weer in juli

Samen met augustus is dit een van de drukkere maanden. Juli behoort zeker tot de beste reistijd in Paraguay aangezien de toeristenindustrie op volle toeren draait. Het is gezellig druk, pleintjes zitten vol en het regent nauwelijks.

Weer in augustus

Augustus is qua weer, drukte en prijzen vergelijkbaar met juli. Het zijn de twee droogste maanden van het jaar waardoor het ideale maanden zijn om in Paraguay te reizen.

Weer in september

September is een van de laatste maanden die onder de beste reistijd in Paraguay valt. Na september begint de regen weer toe te nemen dus in deze maand kun je nog genieten van een zonnetje en droog weer. Daarna kun je wellicht uitwijken naar landen als Colombia, waar het dan juist lekker begint te worden.

Weer in oktober

In oktober begint de regen weer toe te nemen. Het is wel een goede maand als je wil genieten van rust en mooie natuur. In oktober zijn de meeste reizigers weer naar huis en het is niet zo dat het elke dag regent. Prima maand dus!

Weer in november

November is de natste maand van het jaar, hoewel de regenval hier ontzettend meevalt als je dat bijvoorbeeld vergelijkt met landen als Thailand. Dat maakt het ook niet erg om in deze maand te reizen omdat het zeker niet elke dag regent.

Weer in december

Het weer in december is vergelijkbaar met dat in november en januari. Warm, maar met kans op regen. Het is in deze maand iets drukker in verband met kerst en Oud & Nieuw.

Hoogseizoen in Paraguay

Het hoogseizoen van Paraguay is van april tot en met september. Tijdens deze periode zijn er tal van festivals en comfortabel weer. De temperaturen liggen niet zo hoog waardoor het aangenaam reizen is.

Hou er wel rekening mee dat accommodatie snel volgeboekt is en tours makkelijk uitverkopen. Het kan geen kwaad om van tevoren te reserveren.

Festivals

Als je meer wil weten over cultuur van het land, is het leuk om een aantal bekende festivals mee te maken. In februari wordt San Blas Fiestas gevierd, wat overigens niks te maken heeft met de San Blas eilanden.

Daarnaast heb je natuurlijk nog het festival van Semanta Santa in maart. Dit is een van de bekendste festivals in Zuid-Amerika. Het hele land is dan waarschijnlijk ontregelt dus plan je reis dan goed!

Regenseizoen

Paraguay heeft niet veel neerslag, afgezien van sporadische buien tussen oktober en maart. Echter, als je dat vergelijkt met landen als Costa Rica of Vietnam, valt de regen heel erg mee. Dat maakt het reizen in Paraguay ook zo aangenaam. Het zal hier niet vaak voorkomen dat wegen overstromen of ontoegankelijk worden.

Wat wij vinden:
8.7/10

Samenvatting

Paraguay is een van de kleinere landen in Zuid-Amerika en de beste reistijd in Paraguay wijkt ook iets af van de rest van het continent. Het piekseizoen qua toerisme loopt van maart tot en met september, maar de warmste maanden zijn november tot en met februari.

Meer lezen over Paraguay?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU