Hoofdmenu
reis expert header

Lago Ypacarai

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 maart, 2020

Op ongeveer 30 kilometer afstand vanaf de hoofdstad van Paraguay, Asuncion, ligt Lago Ypacarai. Dit meer heeft een enorme oppervlakte en vele zijrivieren. Er liggen vele dorpjes rondom het meer waaronder San Bernardino. De plek waar de ‘rich & famous’ uit Paraguay hun vrije tijd doorbrengt. Op deze pagina geven we je alle tips die jij nodig hebt voor jouw bezoek aan Lago Ypacarai.

Perfecte dagtrip vanuit Asuncion

Dit enorme meer ligt op kleine afstand van de hoofdstad Asuncion. Een bezoekje aan Lago Ypacarai kun je dus perfect combineren met een bezoek aan Asuncion. Je kunt er een dag heen, maar we raden je aan om hier minimaal een nacht te verblijven.

Het is namelijk een heerlijke plek om tot rust te komen. Rondom Lago Ypacarai liggen verschillende dorpjes, waaronder San Bernardino. Dit dorpje is de plek voor het ‘rijke’ Paraguay. Daarnaast kun je ook verblijven in Areguá of Ypacarai.

TIP ♥ – helaas kun je niet zwemmen in het meer, zoek daarom een hotel met zwembad om af te koelen.

Het meer

San Bernardino

Het dorpje San Bernardino is ondanks haar reputatie de leukste plek om te verblijven wanneer je Lago Ypacarai bezoekt. Ook wanneer je minder budget hebt. Eén van de mooiste zonsondergangen van Paraguay is toch wel die in Lago Ypacarai.

Het uitzicht over het meer met de ondergaande zon is spectaculair door de prachtige kleuren van de zon. Het is een heerlijke plek om bij te komen na een bezoek aan Asuncion en mag zeker niet ontbreken tijdens jouw reis door Paraguay.

Te doen op en rondom Lago Ypacarai

Wil jij meer van de omgeving zien rondom Lago Ypacarai? Dan hebben we wat tips voor jou om je bezoek aan het meer compleet te maken. Wanneer je meer in de omgeving van Lago Ypacarai wilt zien, raden we je aan om hier langer te verblijven.

Koi & Chorori Hill

In het noordwesten van het meer vind je de Koi & Chorori Hills. De bergen zijn gevormd van zandstenen en zijn erg uniek. Dit maakt ze zeker de moeite waard om te bezoeken.

Lake Ypoá

De naast dit meer gelegen jungle maakt de locatie uniek. Je kunt hier hiken door de jungle en prachtige natuur.

Areguá Market

In Areguá vind je een markt met vele kleuren en handgemaakte producten. Erg leuk om overheen te lopen en wat souvenirtjes te scoren.

Bezoek Itaguá

In Itaguá zijn vele winkeltjes met handgemaakte, kleurrijke producten zoals kleding, houden en oorbellen.

Iglesia Virgen de la Candelaria

In het plaatsje Areguá bij het meer vind je ook de Iglesia Virgen de la Candelaria kerk. Het is een mooie kerk waarbij je uitzicht hebt op het meer. De kerk werd gebouwd op de plaats waar ooit de kapel van Mercedarios (1862) stond.

De huidige kerk werd tussen 1812 en 1814 gerestaureerden.

Lago Ypacarai

De Iglesia Virgen de la Candelaria

Tips voor overnachten

Rondom het meer kun je in de verschillende dorpjes overnachten. Wij vonden San Bernardino erg leuk om te overnachten. Op zo’n 7 kilometer vanaf San Bernardino vind je Posada Los Lapachos, een landhuis met zwembad waar je heerlijk tot rust kan komen midden in de natuur.

Wanneer je in San Bernardino wilt overnachten is Hotel del Lago een aanrader. Dit is het oudste hotel in het dorp en is prachtig. In Areguá is Posada la Estación een aanrader. Deze accommodatie ligt op een perfecte locatie en de mensen zijn erg vriendelijk.

Je kunt ook in de hoofdstad (Asuncion) overnachten en een dagtrip maken. Check hier alle accommodatie in Asuncion

Hoe kom je er?

Lago Ypacarai kun je het beste bezoeken vanaf de hoofdstad Asuncion. Vanuit hier rijden er bussen naar het meer. Met de bus doe je er ongeveer 45 minuten over.

TIP ♥ – voor de bus van Asuncion naar Lago Ypacarai betaal je nog geen €5.

Je kunt ook met de taxi naar Lago Ypacarai gaan. Het voordeel is dat je tussen door niet hoeft te stoppen op andere plekken waardoor je sneller bent. Je betaalt daar echter wel voor. Met de taxi kost het ongeveer €25 tot €30 euro voor een ritje van 35 minuten.

Locatie

Wat wij vinden:
8/10

Samenvatting

Op ongeveer 30 kilometer afstand vanaf de hoofdstad van Paraguay, Asuncion, ligt Lago Ypacarai. Dit meer heeft een enorme oppervlakte en vele zijrivieren. Er liggen vele dorpjes rondom het meer waaronder San Bernardino. De plek waar de ‘rich & famous’ uit Paraguay hun vrije tijd doorbrengt.

Meer lezen over Paraguay?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU