Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vervoer in Paraguay

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 16 juni, 2022

Het vervoer in Paraguay is prima geregeld. Je moet geen Nederlandse taferelen verwachten met mooie geasfalteerde en verlichte wegen, maar het is beter dan menig reiziger zou verwachten. Op deze pagina delen we onze tips over wat de beste optie(s) zijn om van A naar B te reizen in Paraguay.

Vervoer in Paraguay

Het vervoer in Paraguay bestaat grotendeels uit busvervoer. Treinen rijden er niet, binnenlandse vluchten zijn overbodig in een klein land als Paraguay en vervoer met ferry’s is alleen beschikbaar als je naar een van de eilanden reist.

Om je een inzicht te geven in hoe het reizen in Paraguay er aan toe gaat hebben we een aantal tips voor je.

Reizen met de bus

De bus is het belangrijkste vervoersmiddel in Paraguay. Iedereen reist met de bus. Locals en reizigers. Het principe “you get what you pay for‘ is ook hier van toepassing. Er rijden luxe bussen die wat meer kosten, maar ook oude bussen die voor de helft van het geld dezelfde afstand afleggen.

Het ligt dus een beetje aan je budget, welke bus je boekt. De luxe bussen hebben de comfortabele verstelbare stoelen, een TV en airconditioning. Goedkopere bussen hebben net aan genoeg plek en oude, versleten stoelen.

De bussen verbinden alle grote steden met elkaar en elke stad heeft een busstation waar je tickets kunt kopen bij de terminal van de busmaatschappij.

TIP ♥ – pak wat tabletten voor reisziekte in. Ze rijden hier nogal wild.

De bus, vervoer in Paraguay

De lokale bussen in Paraguay

Reizen met de auto

Qua vervoer in Paraguay is een auto alleen populair onder locals. Niet onder reizigers. Er zijn maar weinig reizigers die een auto huren. Dit omdat de bussen bijna overal naar toe rijden en redelijk goedkoop zijn.

Een groot voordeel van een eigen auto huren is dat je veel flexibeler bent. Het is dus wel degelijk de overweging waard. Echter, voor een reis van twee of drie weken, wat de meeste zullen doen, is een eigen huurauto overbodig.

Kosten

De meeste plaatsen zijn toegankelijk met een gewone auto. Een huren kost tussen de € 20 en € 50 per dag, afhankelijk van het model en het seizoen waarin je de auto huurt. Uiteraard moet je in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs en hanteren de meeste verhuurbedrijven een minimale leeftijd van 21 of 23 jaar.

Reizen met de boot

Reizen per boot is heel gering in het vervoer in Paraguay. Het land ligt ingesloten tussen Brazilië, Bolivia en Argentinië. De enge echte bootreis die je kunt maken is over de Río Paraguay of Parana. Zo kun je bijvoorbeeld van Encarnacion naar Posadas in Argentinië reizen.

Vervoer in Paraguay met de boot

Met de boot over Rio Paraguay

Binnenlandse vluchten

Reizen met het vliegtuig is niet echt nodig. Paraguay is qua oppervlakte net iets groter dan Japan. Best een groot land dus, maar omdat het busvervoer zo goed geregeld is, is het niet echt nodig om binnenlandse vluchten te boeken.

Encarnación heeft net een nieuwe luchthaven. Ook de hoofdstad Asunción heeft een luchthaven.

Meer lezen over Paraguay?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU