Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vakantie naar Brazilië

 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Ik denk dat het bij velen op de beroemde bucketlist staat. ‘Op vakantie naar Brazilië’ of gewoon ‘vakantie Brazilië’. Dat kan natuurlijk ook. Het land van de prachtige stranden, het enorme beeld van Jezus en de wereldberoemde voetballers. Het land waar altijd de zon schijnt en de mensen de hele dag voetbal spelen op het strand. Dat is het beeld wat wij hier in Nederland kennen van Brazilië. Iedereen kent Brazillië en vele mensen willen er graag een keer op vakantie.

  Op vakantie naar Brazilië

  De laatste jaren doen ook steeds meer Nederlanders en Belgen dat. Gelukkig! Want Brazilië is schitterend. Waar wij, zeker de Nederlanders al jarenlang naar Curacao vliegen voor onze vakantie, beginnen nu ook steeds meer mensen het vliegtuig richting Brazilië te pakken.

  Reizen in Brazilië kan op vele manieren. De één pakt liever zijn backpack en plant zo min mogelijk terwijl de ander de voorkeur geeft aan een rondreis door Brazilië. Dat moet ieder natuurlijk voor zichzelf bepalen. Wij gaan het hier wat uitgebreider hebben over het fenomeen (want dat is het toch?) vakantie in Brazilië

  Rio de Janeiro

  Het bekende beeld bij Rio de Janeiro

  Waar heen tijdens je vakantie in Brazilië

  Dat is toch wel de meest gestelde vraag op deze website. We willen graag op vakantie naar Brazilië. Maar het land is zo groot, wat kunnen we doen tijdens onze vakantie in Brazilië? Om die vraag te beantwoorden moeten we eerst vast stellen hoe lang je op vakantie gaat.

  Want als je alle bezienswaardigheden van Brazilië wilt zien, zal je toch echt een paar maanden nodig hebben. En de meeste Nederlanders en Belgen hebben vaak maar een paar weken vakantie.

  Dus wat raden wij aan?

  Wij raden vaak aan om te kiezen tussen noord- en zuid- Brazilië. En dan nog zal je moeten kiezen voor een aantal bezienswaardigheden, het land is simpelweg te groot. Wil je met je kinderen op vakantie?

  Dan zouden wij aanraden om alleen het zuiden van Brazilië te bezoeken en daar de (in jou ogen) leukste of mooiste bezienswaardigheden te bezoeken. Het zuiden van het land is namelijk geen malaria gebied. En hoe wel je wel wat inentingen voor Brazilië nodig hebt is het niet aan te raden om met je kind naar een Malaria gebied af te reizen.

  Heb je wat meer tijd of reis je alleen? Dan kan je overwegen om een combinatie van het noorden en het zuiden te maken. Want het Amazone gebied in het noorden is toch wel bijzonder om te zien.

  Het grootste regenwoud op deze mooie aarde is natuurlijk altijd het bezoeken waard.

  Kaart vakantie Brazilie

  Brazilië is bizar groot

  Wat te zien tijdens je vakantie in Brazilië

  De mooiste bezienswaardigheden van Brazilië? In mijn ogen zijn de Iguazu falls absoluut het bezoeken waard. Maar natuurlijk is Carnavallen in Rio de Janeiro ook een belevenis. Het is voor iedereen anders en hangt af van waar jij van houdt.

  Brazilië heeft prachtige natuur maar ook indrukwekkende steden. En natuurlijk kent iedereen de wereldberoemde stranden van Brazilië. Hieronder een top 6 van de mooiste highlights van Brazilië;

  Rio de Janeiro

  Gouden stranden, immense bergen, een spetterend nachtleven en spectaculaire voetbalwedstrijden: welkom in Rio de Janeiro, de bekendste stad in Brazilië. Veel mensen korten Rio de Janeiro af tot Rio als zij het over deze stad hebben. Het is een van de meest bruisende en veelzijdige steden in Zuid-Amerika.

  Salvador

  Salvador is een must om te bezoeken. De stad wordt ook wel Salvador da Bahia of São Salvador da Bahia de Todos os Santos (‘Heilige verlosser van de Allerheiligenbaai’) genoemd. De stad ligt direct aan de Atlantische Oceaan en trekt ieder jaar vele toeristen. En dat is niet voor niets!

  Pantanal

  De Amazone mag dan dé eyecathcer zijn in Brazilië, maar als je wilde dieren wil zien moet je in de Pantanal zijn. Met 210.000 vierkante kilometer is dit een van de grootste ‘wetlands’ ter wereld. Het is een stuk paradijs voor natuurliefhebbers en de beste plek in Brazilië om wilde dieren te spotten.

  Ilha Grande

  Als je Ilha Grande letterlijk vertaalt, betekent het “groot eiland”. Dat is het ook! Ilha Grande is gelegen voor de kust van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Het eiland maakt deel uit van Angra dos Reis, een Braziliaanse archipel met maar liefst 365 verschillende eilanden. Ilha Grande trekt jaarlijks tientallen toeristen, die van het mooie weer en de prachtige stranden willen genieten.

  Iguazu Falls

  Vlakbij het drielandenpunten tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië ligt het Nationaal Park Iguazu, waar de bekende Iguazu watervallen liggen. Het nationaal park ligt ten zuidwesten van de Braziliaanse staat Paraná. Het zijn 275 watervallen van 80 meter hoog die in de Rio Iguacu storten. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden in Brazilië.

  Paraty

  Paraty kenmerkt zicht door afgelegen stranden met op de achtergrond steile, beboste bergen terwijl de baai is omringd door tropische eilanden. Het is een van de meest aantrekkelijke bestemmingen in Brazilië. Het is een geliefde plek voor veel toeristen! Deze plaats ligt aan de zogenaamde Costa Verde, waardoor je hier goed terechtkunt om te ontspannen of van de zee te genieten.

  Reistips Brazilië

  Of je nu wel of niet vakantie gaat vieren in Brazilië laten we natuurlijk helemaal aan jou. Maar als je naar Brazilië gaat, is het wel handig om wat algemene reistips vooraf te lezen. Het is altijd handig om te weten wat de beste reistijd voor Brazilië is, wat voor budget je nodig zal hebben of welke inentingen je moet halen. Op onze website vind je genoeg informatie over het reizen in Brazilië. Lees dus vooral verder als je naar Brazilië gaat;

  Meer lezen over Brazilië?

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU