Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Budget voor El Salvador

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 17 maart, 2020

El Salvador is een van de goedkoopste landen in Midden-Amerika. Je kunt hier reizen voor €30 per dag als je dat zou willen. In vergelijking met landen als Panama, Costa Rica of juist Australië is dat echt spotgoedkoop. Maar wat spendeer je ongeveer tijdens je reis? Wij delen onze tips voor het budget voor El Salvador.

Budget voor El Salvador

Een budget voor El Salvador is natuurlijk voor iedereen anders. De échte low-budget backpackers kunnen hier voor €30 per dag reizen, maar de vraag is of je dat wil. In de praktijk geef je altijd iets meer uit dan je plant.

TIP ♥ – hou rekening met minimaal €35 tot €40 per dag.

Reizen in El Salvador kan voor €30 per dag, maar dan moet je extra op je centen letten. Wij rekenen altijd minimaal op €40 p.p per dag. Wij slapen niet in dorms dus het kan goedkoper, maar een gemiddelde hotelkamer kost al snel €40 tot €50 per nacht. Daar komt nog €15 p.p per dag aan eten bij en dan zal je af en toe van A naar B moeten reizen en een bezienswaardigheid bezoeken.

Reken op het volgende budget voor El Salvador:

 • Low budget backpacker âžœ €30 p.p per dag
 • Normaal budget âžœ €40 p.p per dag
 • Luxe reiziger âžœ €50+ p.p per dag
El Salvador

El Tunco

Kosten voor accommodatie

Accommodatie is vaak de grootste kostenpost op reis. Zeker als je alleen reist. Wij vonden accommodatie in El Salvador prijzig in vergelijking met andere landen. Wat je uit geeft aan accommodatie ligt natuurlijk aan je eigen voorkeur.

Wij slapen vaak in hostels, maar wel in privé kamers. Voor de échte low-budget hostels betaal je voor een privé kamer zo’n €20, maar dat is ook echt low-budget. Wij kiezen vaak voor iets betere kamers waar je al snel zo’n €40 tot €50 per nacht voor betaald.

Voor een dorm betaal je ongeveer €10 per nacht. Alles boven de €75 is luxe te noemen.

Een voorbeeld van onze kosten;

 • Hotel in Santa Ana (Tazumal) âžœ €33 per nacht
 • Tweepersoonskamer Juayúa (Ruta de las Flores âžœ €42 per nacht
 • Tweepersoonskamer San Salvacor âžœ €43 per nacht
 • Tweepersoonskamer Suchitoto(met zwembad)  âžœ €67  per nacht
 • Hostel El Tunca âžœ €27 per nacht
  • Dorm in zelfde hostel âžœ €12 per nacht

TIP ♥ – als je met z’n tweeën reist is een tweepersoonskamer in een hostel vaak net zo voordelig als een dorm.

Kosten per dag

De kosten per dag voor accommodatie kwamen voor ons rond de €42 per nacht, zo’n €21 p.p. per nacht. Dat is voor een tweepersoonskamer.Het kan goedkoper als je genoegen neemt met low-budget hostels of dorms. Die zijn een stuk goedkoper. De kosten voor accommodatie zijn bepalend voor je budget voor El Salvador.

Kosten voor eten en drinken

Het voordeel van reizen in El Salvador is dat eten en drinken vrij goedkoop is. Het heeft niet veel invloed op je budget voor El Salvador, hoewel het uiteraard wel afhankelijk is van waar je eet.

Het lekkerste eten is natuurlijk de street food. Althans, dat vinden wij. Niet iedereen houdt er van. Voor een maaltijd van ‘straat’ betaal je vaak nog geen €5 . Voor Westerse gerechten, denk aan pizza of burgers, ga je al snel richting de €7 per maaltijd.

Enkele voorbeelden:

 • Lokaal ontbijtje in San Salvador âžœ €1
 • Sandwich op terras in Suchitoto âžœ €3,50
 • Lokaal eten in Santa Anta âžœ €6
 • Whole Fried Fish in ElTunco âžœ €10
 • Burger in Juayúa âžœ €9

TIP ♥ – probeer pupusas! Dit lijkt op tortillas maar dan de versie uit El Salvador. Heerlijk!

Kosten voor drinken
 • Fles water ➜ €0,40
 • Kop koffie âžœ €2
 • Lokaal biertje âžœ €1,50
 • Versie smoothie ➜ €3

Kosten per dag

Bij sommige accommodatie zit ontbijt in de kamerprijs dus die kosten heb je niet elke dag. Gemiddeld waren wij zo’n €28 per dag, zo’n €14 p.p. kwijt aan eten en drinken. Dat is als je niet heel gek doet en veel lokaal eet.

Budget voor El Salvador

In the mood for food!

Santa Ana

Zo kan het ook 🙂 

Kosten voor vervoer

Een van de grootste voordelen van El Salvador is dat het niet zo groot is. Daardoor zit je eigenlijk nooit langer dan 4 uur in een bus. En hoe korter je in de bus zit, hoe minder het kost. Uiteraard is ook hier de (chicken) bus het belangrijkste vervoersmiddel. Alles en iedereen reist met de chicken bus.

Voordeel? Ze zijn spotgoedkoop. Het kost vaak maar €1 tot €3. Nadeel? Ze zijn niet heel snel.

Wij betaalde voor het ritje van San Salvador naar Sonsonate, het beginpunt van Ruta de las Flores nog geen €2! Reizen met de chickenbus heeft dan ook weinig invloed op je budhet voor El Salvador.

Je kunt er ook voor kiezen om te reizen met minivans. Vaak is dit met georganiseerde tours of populaire route die worden gereden door touroperators. Dit is sneller, maar ook wat duurder.

Voorbeelden van kosten;

 • San Salvador naar Sonsonate âžœ €2
 • Sonsonate naar Juayúa âžœ €0,70 (echt waar)
 • San Savador naar La Libertad âžœ €1,50
 • La Libertad naar El Tunco âžœ €0,50
 • Bus Guatemala Stad naar  Santa Ana âžœ €25

Kosten per dag

Kosten voor vervoer, zeker als je met bussen reist, zijn te verwaarlozen. Als je €5 p.p. per dag rekent zit je al erg hoog. Helemaal omdat je niet elke dag in de bus zit. Reis je vaker met minivans? Dan is €5 per dag een prima budget.

Route dor Honduras

De bekende chicken bussen zitten altijd lekker vol

Kosten voor activiteiten

Over het algemeen heb je niet heel veel betaalde activiteiten in El Salvador. Je kunt de ruïnes van Tazumal bezoeken, maar de entree hiervoor is US$3 p.p. wat geen geld is als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld Chichen Itza.

De meeste dagtochten en activiteiten (hiken, surfen, kajakken) kosten tussen de €15 en €30 p.p. Het is aan jou hoeveel je hier aan uit geeft. De een wil elke tour in El Salvador doen, terwijl de ander het allemaal zelf uit zoekt.

Voorbeelden van tours:

 • Tour naar El Boqueron NP âžœ €35
 • Santa Ana volcano tour âžœ €40
 • Surfen in El Tunco ➜ €15
 • Dagtrip naar Copan vanuit San Salvador (dat kan!) ➜ €105
 • Cerro Verde National Park and Lake Coatepeque âžœ €25

Kosten per dag

Kosten voor tours laten we meestal buiten beschouwing in de totale kosten omdat je niet elke dag een tour boekt. Sommige reizigers doen nooit betaalde tours en andere kiezen voor 2 of 3 tours. Als wij onze tours delen door het aantal dagen dat we in El Salvador zijn geweest komen we ongeveer €4 p.p. per dag.

Tazumal

Tazumal

Kosten per dag

Als je in een in een tweepersoonskamer in een hostel verblijft, uit eten gaat bij de lokale restaurants of je eten koopt in supermarkten, en reist met openbaar vervoer in plaats van taxi’s, moet je rekenen op €40 tot €45 per dag.

Je kunt makkelijk meer uitgeven als je luxer overnacht en reist. Het kan ook goedkoper als je voornamelijk op dorms slaapt in hostels.

Wat wij vinden:
8.3/10

Samenvatting

Reizen in El Salvador kan voor €30 per dag, maar dan moet je extra op je centen letten. Wij rekenen altijd minimaal op €40 p.p per dag. Wij slapen niet in dorms dus het kan goedkoper, maar een gemiddelde hotelkamer kost al snel €40 tot €50 per nacht. Daar komt nog €15 p.p per dag aan eten bij en dan zal je af en toe van A naar B moeten reizen en een bezienswaardigheid bezoeken.

Meer lezen over El Salvador?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU