Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Cuba

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 januari, 2023

Het regelen van je visum is vaak een van de eerste dingen die je moet doen voordat je op reis gaat. Waar je voor de meeste landen in Midden-Amerika geen visum nodig hebt is dat voor Cuba wel het geval. Als je naar dit land wil reizen heb je een visum nodig, wat ze ook wel een toeristenkaart noemen. Op deze pagina delen wij onze tips voor het aanvragen van een visum voor Cuba.

TIP ♥ – alle Nederlanders en Belgen moeten een visum (toeristenkaart) aanvragen vóór vertrek naar Cuba

Hoe regel je je visum voor Cuba?

Als je op reis gaat naar Cuba zul je een visum aan moeten vragen. Als je je reis helemaal zelf regelt, zul je ook zelf je visum moeten regelen. Heb je een georganiseerde reis geboekt? Dan is de kans groot dat de reisorganisatie je visum regelt, maar vraag dit wel na voor vertrek.

Je hebt de volgende mogelijkheden om een visum voor Cuba te regelen;

Visum Cuba
Bron: CubaVisa

1. In Nederland via de ANWB

Het regelen van je visum voor Cuba is vrij eenvoudig te doen via een van de ANWB winkels bij jou in de buurt. Het nadeel is dat je langs moet in een winkel.

Heel moeilijk is het gelukkig niet.

Om je visum op deze manier aan te vragen moet je dus naar een ANWB winkel in de buurt. Hier geef je je (originele) paspoort en twee pasfoto’s af. De ANWB werkt samen met VisumCentrale. Eigenlijk regelen zij het visum. Gek genoeg kun je via hun website geen visum aanvragen.

De kosten

De kosten bij de ANWB zijn €22 voor de consulaire kosten en €36,30 voor de kosten van VisumCentrale. In totaal ben je dus €58,30 kwijt. Je moet dan ook je visum en paspoort weer ophalen bij de ANWB winkel.

TIP ♥ – deze manier om een visum aan te vragen is ontzettend tijdrovend en omslachtig.

2. In Nederland via het Consulaat in Rotterdam

Een andere optie om je visum voor Cuba aan te vragen is via het consulaat in Rotterdam (Conradstraat18E-7-154, 3013AP). Het consulaat is geopend op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur. De toeristenkaart wordt onmiddellijk voor je gemaakt, dus je hoeft niet heen en weer te reizen.

Bel van tevoren (010-2067334) om zeker te zijn of ze open zijn aangezien dat nog wel eens verschilt per dag. Om een visum bij het consulaat aan te vragen heb je alleen een geldig paspoort nodig, geen pasfoto’s.

3. Via een visumbureau

Je kunt er ook voor kiezen om het aanvragen van een visum uit te besteden via een visumbureau zoals Traveldocs. Zij regelen je aanvraag van A tot Z waardoor je zeker weet dat het goed geregeld wordt.

Hoe lang is een visum geldig?

Je visum voor Cuba is 30 dagen geldig. Die 30 dagen gaan in op het moment dat jij Cuba in gaat. Er zit aan je visum, of toeristenkaart, die je in Nederland hebt aangevraagd geen geldigheidsdatum.

Je visum verlengen

Als je langer dan 30 dagen in Cuba wil blijven kun je je visum verlengen. Dat kan eenmalig met 30 dagen. Dit dien je te doen bij het immigratiekantoor in de stad. Let er wel op dat je dit doet vóórdat je visum verloopt en niet daarna. Dan ben je namelijk illegaal in het land.

Vergeet niet je uitreisticket, het adres van je hotel en je paspoort mee te nemen. Kosten voor het verlengen zijn $25.

TIP ♥ – vraag bij je accommodatie na hoe en waar je je visum kan verlengen. Vaak zijn de eigenaren zo vriendelijk om mee te gaan en te helpen aangezien het immigratiepersoneel weinig tot geen Engels spreekt.

Wat kost een visum?

De kosten van je visum zijn afhankelijk vanwaar je het regelt. De kosten zijn het laagst bij CubaVisa.net. Hieronder het verschil in kosten;

  • CubaVisa.net  €28,50
  • ANWB  €58,30

Meer lezen over Cuba?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!