Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Cuba

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 18 maart, 2020

Het regelen van je visum is vaak een van de eerste dingen die je moet doen voordat je op reis gaat. Waar je voor de meeste landen in Midden-Amerika geen visum nodig hebt is dat voor Cuba wel het geval. Als je naar dit land wil reizen heb je een visum nodig, wat ze ook wel een toeristenkaart noemen. Op deze pagina delen wij onze tips voor het aanvragen van een visum voor Cuba.

TIP ♥ – alle Nederlanders en Belgen moeten een visum (toeristenkaart) aanvragen vóór vertrek naar Cuba

Hoe regel je je visum voor Cuba?

Als je op reis gaat naar Cuba zal je een visum aan moeten vragen. Als je je reis helemaal zelf regelt zul je ook zelf je visum moeten regelen. Heb je een georganiseerde reis geboekt? Dan is de kans groot dat de reisorganisatie je visum regelt, maar vraag dit wel na voor vertrek.

Je hebt de volgende mogelijkheden om een visum voor Cuba te regelen;

1. Online via eVisums.nl

Je kunt helaas geen visum aanvragen via de overheid of bij de grens dus de makkelijkste manier om je visum voor Cuba te regelen is via een online visumbureau zoals eVisums.nl. Hier kun je alles online regelen en hoef je dus niet je paspoort en foto’s op te sturen. Volg deze stappen om een visum te regelen;

 •  Aanvragen van een visum Cuba via e-visums.nl;
 • Wacht tot je de toeristenkaart opgestuurd krijgt;
 • Vul zelf je gegevens in op de toeristenkaart (zie foto hieronder);
  1. achternaam zoals op je paspoort staat;
  2. voornaam zoals deze in je paspoort staat;
  3. geboortedatum ( dd/mm/jjjj );
  4. paspoort nummer;
  5. nationaliteit;
 • Neem de kaart mee naar Cuba;
 • Bij aankomst in Cuba wordt één kant ingenomen, de andere kant dien je bij je te houden. Deze moet je weer inleveren als je Cuba verlaat.


TIP ♥ – je mag de toeristenkaart handgeschreven invullen met een blauwe of zwarte pen.

De kosten

De kosten om via eVisums je visum aan te vragen zijn €29,95 per visum.

Visum CubaBron: CubaVisa

2. Via VisumBuitenland.nl

VisumBuitenland is een visumbureau met jaren ervaring in het regelen en aanvragen van visums. Via hun website kun je makkelijk een visum voor Cuba online aanvragen. Je betaald het bedrag (€39,95 per visum) en ontvangt de visumkaart een paar dagen later per post.

3. In Nederland via de ANWB

Het regelen van je visum voor Cuba is vrij eenvoudig te doen via een van de ANWB winkels bij jou in de buurt. Het nadeel is dat je langs moet in een winkel.

Heel moeilijk is het gelukkig niet.

Om je visum op deze manier aan te vragen moet je dus naar een ANWB winkel in de buurt. Hier geef je je (originele) paspoort en twee pasfoto’s af. De ANWB werkt samen met VisumCentrale. Eigenlijk regelen zij het visum. Gek genoeg kun je via hun website geen visum aanvragen.

De kosten

De kosten bij de ANWB zijn €22 voor de consulaire kosten en €36,30 voor de kosten van VisumCentrale. In totaal ben je dus €58,30 kwijt. Je moet dan ook je visum en paspoort weer ophalen bij de ANWB winkel.

TIP ♥ – deze manier om een visum aan te vragen is ontzettend tijdrovend en omslachtig.

4. In Nederland via het Consulaat in Rotterdam

Een andere optie om je visum voor Cuba aan te vragen is via het consulaat in Rotterdam (Conradstraat18E-7-154, 3013AP). Het consulaat is geopend op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur. De toeristenkaart wordt ter plekke voor je gemaakt, dus je hoeft niet heen en weer te reizen.

Bel van tevoren (010-2067334) om zeker te zijn of ze open zijn aangezien dat nog wel eens verschilt per dag. Om een visum  bij het consulaat aan te vragen heb je alleen een geldig paspoort nodig, geen pasfoto’s.

Hoe lang is een visum geldig?

Je visum voor Cuba is 30 dagen geldig. Die 30 dagen gaan in op het moment dat jij Cuba in gaat. Er zit aan je visum, of toeristenkaart, die je in Nederland hebt aangevraagd geen geldigheidsdatum.

Je visum verlengen

Als je langer dan 30 dagen in Cuba wil blijven kun je je visum verlengen. Dat kan eenmalig met 30 dagen. Dit dien je te doen bij het immigratiekantoor in de stad. Let er wel opd at je dit doet vóórdat je visum verloopt en niet daarna. Dan ben je namelijk illegaal in het land.

Vergeet niet je uitreisticket, het adres van je hotel en je paspoort mee te nemen. Kosten voor het verlengen zijn $25.

TIP ♥ – vraag bij je accommodatie na hoe en waar je je visum kan verlengen. Vaak zijn de eigenaren zo vriendelijk om mee te gaan en te helpen aangezien het immigratiepersoneel weinig tot geen Engels spreekt.

Wat kost het visum?

De kosten van je visum zijn afhankelijk van waar je het regelt. De kosten zijn het laagst bij CubaVisa.net. Hieronder het verschil in kosten;

 • CubaVisa.net  €28,50
 • ANWB  €58,30
Wat wij vinden;
 • 8.4/10
  Reis-Expert - 8.4/10
8.4/10

Samenvatting

Het regelen van je visum is vaak een van de eerste dingen die je moet doen voordat je op reis gaat. Waar je voor de meeste landen in Midden-Amerika geen visum nodig hebt is dat voor Cuba wel het geval. Als je naar dit land wil reizen heb je een visum nodig, wat ze ook wel een toeristenkaart noemen. Op deze pagina delen wij onze tips voor het aanvragen van een visum Cuba.

Meer lezen over Cuba?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU