Beste Reistijd Cuba

Cuba heeft een subtropisch klimaat waardoor het eigenlijk altijd wel lekker warm is. Iets wat bij ons Europeanen toch altijd goed in de smaakt valt, zeker op vakantie. De temperaturen aan de kust kunnen oplopen tot 35°C. Met een gemiddelde temperatuur van zo’n 20 tot 27°C is het echter altijd goed vertoeven op het eiland. Wil je weten wat de beste maanden zijn? Lees dan onze tips over de beste reistijd voor Cuba.

Beste reistijd voor Cuba

De beste reistijd Cuba zijn de maanden november tot en met april, waarin de maanden januari tot en met april het droogst zijn. Vergelijkbaar met omliggende landen. De prijzen liggen dan wel wat hoger omdat het hoogseizoen is, maar je vermijd in deze periode wel het regenseizoen.

De beste reistijd voor Cuba zijn de maanden november tot en met april, waarin de maanden januari tot en met april het droogst zijn.

Dit wil niet zeggen dat je buiten deze maanden niet naar Cuba kan. Het is vaak goedkoper om buiten deze maanden te reizen.

Wil je alles weten over de beste reistijd voor Cuba? Lees dan verder op deze pagina. Wij vertellen je hier alles over de volgende onderwerpen;

TIP ♥ – het droge seizoen is de beste reistijd voor Cuba. Dit zijn de maanden november tot en met april.

Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. 27 27 29 30 31 31 32 32 30 31 29 28
Regen (mm) 75 65 60 75 170 165 125 150 170 205 130 95

Groen = beste reismaanden
Oranje = tussenseizoen
MOBIEL: scroll naar rechts voor meer maanden

De seizoenen van Cuba

De beste reistijd voor Cuba is het beste te bepalen aan de hand van de seizoenen die het land kent. Je kan de beste reistijd voor Cuba opdelen in twee seizoenen. Het droge seizoen, ook wel het hoogseizoen van november tot en met april en het regenseizoen; van mei tot en met oktober. Toch heb je in het regenseizoen ook goede maanden. Zeker in onze zomermaanden is het in Cuba ook hoogseizoen.

Hoogseizoen

Beste reistijd voor Cuba

November tot en met april

De maanden november tot en met april vormen het droogseizoen. De zonnige dagen en aangename temperaturen maken het een prima tijd om Cuba te bezoeken. Het reserveren van accommodatie is in deze periode noodzakelijk. Piekmomenten zijn december en feestdagen. Prijzen hoger liggen.

Tussenseizoen

Reistijd Cuba

Mei en oktober

In mei begint het regenseizoen, maar de regen is in die tijd nog zo laag dat het nog weinig effect heeft op je reis.Het grote voordeel is dat de prijzen een stuk lager liggen. Daarnaast is de grote drukte van het hoogseizoen grotendeels voorbij waardoor het in veel delen van het land een stuk rustiger is.

Laagseizoen

beste reistijd voor Cuba

Juli tot en met oktober

Ondanks dat deze periode bekend staat als het regenseizoen is het niet gebruikelijk om meerdere dagen regen te zien in Cuba. De temperaturen en de luchtvochtigheid zijn echter op hun hoogst. Dit maakt deze periode minder aangenaam. Juli en augustus zijn drukke maanden in verband met vakanties.

beste reistijd voor CubaBeste reistijd voor Cuba per maand

Beste reistijd per maand

Ondanks dat wij behoorlijk veel ervaring hebben met reizen blijft het lastig te voorspellen wat nu precies de beste reistijd voor een land is, ongeacht welk land je bezoekt. Daarnaast is het weer nooit voor de volle 100% te voorspellen. O

m je hopelijk een goed beeld te geven over de beste reistijd  voor Cuba, hebben we het weer per maand op een rijtje gezet.

Weer in januari t/m april

De maanden januari tot en met april zijn de droogste maanden. Dit is dan ook de beste reistijd voor Cuba. Je hebt vaak een blauwe lucht, veel zonneschijn en weinig regen.

Deze maanden zijn perfect om de echte Cuba cultuur te ontdekken en de oerwouden in het westen en noorden van het land. Dit is het hoogseizoen dus reserveren voor hotels is een must.

Weer in mei

Mei is een beetje een overgangsmaand. Officieel begint het regenseizoen in deze maand, maar je hebt nog vrij veel goede dagen. Tegen het einde van de maand begint het wel meer te regenen. Grote voordeel van mei is dat het een stuk rustiger is (en goedkoper).

Weer in juni en juli

De maanden juni en juli zijn de maanden waarin het regenseizoen echt begint. Toch zijn dit nog steeds goede maanden aangezien het nooit de hele dag regent, maar vaak later in de middag. De échte zware regenval begint eind juli en houdt aan tot september/oktober.

Daarnaast heb je in deze maanden veel internationale vakanties waardoor het nog best druk kan worden.

Weer in augustus t/m oktober

De maanden augustus, september en oktober vormen niet bepaald de beste reistijd voor Cuba. Het is het hoogtepunt van het regenseizoen met hevige regen en het risico van tropische stormen.

Sommige accommodaties, vooral op de eilanden, sluiten daarom in september voor jaarlijks onderhoud. Tevens is het de warmste periode van het jaar.

Weer in november

Begin november begint de regen weer af te nemen en temperaturen weer te dalen. Het kan het nog wat meer regenen, maar over het algemeen is het weer al een stuk beter. Hou er daarnaast rekening mee dat het hoogseizoen weer op gang begint te komen, waardoor prijzen ook stijgen.

Weer in december

De meeste regen begint af te nemen en de luchtvochtigheid neemt af. In december keren bezoekers in grote getale terug naar Cuba. Hotels en autoverhuur zitten snel met Kerstmis en Nieuwjaar dus reserveren is een must! Daarnaast is het druk in Cuba en zijn de prijzen op hun hoogst.

TrinidadNovember tot en met april is een goede tijd om Trinidad te bezoeken 

Het regenseizoen van Cuba

Als je de drukte wil ontvluchten kun je ook in het regenseizoen naar Cuba reizen. Steeds meer mensen doen dit, om te voorkomen dat ze het echte Cuba missen. Dit zijn de maanden eind mei tot en met begin oktober.

Uiteraard regent het dan meer dan in het droge seizoen, maar het is niet zo dat het elke dag regent. Wel lopen de temperaturen hard omhoog en is de luchtvochtigheid een stuk hoger dan in het laagseizoen.

In de maanden september en oktober regent het wel wat vaker. Daarnaast vormen deze maanden het orkaanseizoen dus vraag jezelf goed af of je tijdens deze maanden naar Cuba wil reizen. Daarnaast worden veel tours zoals duiken, of snorkelen afgeblazen vanwege het weer.

Voordelen van regenseizoen

Het goede nieuws van het regenseizoen is dat regenuien vaak maar een uur of twee duren. Tussen de buien door heb je vaak goed weer. Daarnaast liggen de prijzen vaak een stuk lager en is het een stuk rustiger.

TIP ♥ – bekijk hier het actuele weer

4 gedachten over “Beste Reistijd Cuba”

 1. Goede informatie. Maar de prijzen ernaast van Cheapticket kloppen niet. Of je daar moet misschien 2 dagen de tijd voor nemen om die ene vlucht te zoeken die goedkoop is. Alles is ongeveer 400,-.

  1. Beste Spiering,

   Dat zijn de prijzen van CheapTickets zelf. Dit is niet iets dat wij verzinnen. De prijzen voor tickets veranderen per dag. Per uur zelfs. Helaas kunnen we dat dus niet elke dag handmatig bijwerken.

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven