Reisinformatie Costa Rica

Costa Rica is een prachtig land met indrukwekkende natuur. Reizigers komen hier massaal om de nationale parken te ontdekken, door regenwouden te lopen, te relaxen op de stranden of om wilde dieren te spotten. Er is hier ontzettend veel te doen en het is niet gek dat het land zo populair is.

Daar komt nog eens bij dat je hier makkelijk kunt reizen. Het openbaar vervoer, of de minivans, brengen je overal waar je heen wil. En door de relatief korte afstanden kun je een tijdsbestek van zo’n 3 weken de belangrijkste plekken van het land verkennen. Ben jij van plan naar Costa Rica te gaan? Lees dan deze pagina met reisinformatie Costa Rica door en ga goed voorbereid op weg.

Backpacken Costa Rica

Backpacken is ontzettend populair. Dat heeft onder andere te maken met de manier van reizen. Toch is het backpacken in Costa Rica pas de laatste jaren in opkomst. Dat heeft vooral te maken met de relatief hoge prijzen. Reizen in Costa Rica is vrij prijzig, zeker als je dat vergelijkt met landen als Colombia of Thailand, aan de andere kant van de wereld.

TIP ♥ – een retourtje San José kost je ‘slechts’ €531

Backpackers kiezen vaak voor goedkopere landen. Hoewel Costa Rica zeker niet tot de goedkoopste landen behoort is het wel een van de mooiste. Daarnaast is het een van de veiligste landen om te reizen en door de geode infrastructuur een van de makkelijkste landen om door heen te reizen.

Kosten

De kosten voor backpacken door Costa Rica verschillen per persoon. De extreme low-budget backpackers kunnen met €30 per dag rondkomen. Dan reis je wel echt low-budget want een betaalde tour kost al snel tussen de €50 en €100.

TIP ♥ – meer info over het backpacken vind je op de pagina backpacken in Costa Rica

Reisinformatie Costa Rica

De natuur in Costa Rica is echt schitterend.

Beste reistijd Costa Rica

Costa Rica heeft twee seizoenen. Het droge seizoen, dat loopt van december tot en met april, en het regenseizoen van april/mei tot en met november. Tussen die twee seizoen kun je in sommige maanden, zoals mei, juni en november ook prima reizen vanwege het goede weer en lage(re) prijzen.

Het droge seizoen (ruwweg van november tot en met april) wordt gezien als de beste reistijd Costa Rica. Tijdens deze maanden zijn de meeste gebieden bijna de hele dag droog, met af en toe buitje. Buiten dat is het vooral genieten van veel zonneschijn en warme temperaturen. De droge maanden van Costa Rica brengen de meeste zon, maar ook veel toeristen. Wildlife-liefhebbers en strandgangers komen massaal naar Costa Rica om de spectaculaire regenwouden en witte zandstranden van het land te verkennen.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Costa Rica.

Beste reistijd Costa Rica

Budget Costa Rica

Het budget voor Costa Rica is per persoon verschillend. De een slaapt op gedeelde slaapkamers in hostels, terwijl de ander in luxe resorts overnacht. Sommige zijn gek op street food, terwijl andere liever in restaurants eten. Je eigen reisstijl heeft grote invloed op wat je uitgeeft tijdens je reis door Costa Rica.

Costa Rica is niet het goedkoopste land in Midden-Amerika, dus de échte low-budget backpackers krijgen het zwaar. Laat je echter niet afschrikken, want het is een prachtig land!

Kosten per dag

Reken op zo’n €50 per dag als budget voor Costa Rica. Dan slaap je in je eigen (tweepersoons) kamer en kook je af en toe je eigen maaltijden. Je ontbijt wel buiten de deur en je doet af en toe een betaalde tour. Het kan natuurlijk goedkoper, maar ook veel duurder.

TIP ♥ – meer over de kosten op reis lees je op de pagina budget Costa Rica

Visum Costa Rica

Zodra je in Costa Rica aan komt, waarschijnlijk op het vliegveld van San Jose, krijg je een toeristenvisum waarmee je 3 maanden (90 dagen) lang door Costa Rica mag reizen. 90 dagen zou meer dan genoeg moeten zijn voor Costa Rica. Als je langer wil blijven zul je een visum aan moeten vragen. Dit kun je online doen of via de ambassade in Den Haag.

Om het land in te mogen, moet wel het een en ander geregeld hebben. Onderstaande dingen moet je op orde hebben bij aankomst om een toeristenvisum te krijgen;

  • een paspoort dat tenminste 6 maanden geldig is bij aankomst in Costa Rica;
  • een retour- of doorreisticket (vlieg- of busticket);
  • bewijs van voldoende financiële middelen;
  • bewijs van inenting tegen Gele Koorts als je 7 dagen voor aankomst in een ‘Gele Koorts land’ bent geweest.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina visum Costa Rica

Arenal Vulkaan

De Arenal vulkaan is prachtig 

Inentingen Costa Rica

Het regelen van je inentingen Costa Rica staat waarschijnlijk niet bovenaan je bucket-list. Hoewel het altijd een onderwerp is dat vaak wordt overgeslagen raden we aan om altijd goed te letten op de gezondheidsrisico als je naar het buitenland gaat. Niet alleen voor Costa Rica. Gelukkig ben je voorCosta Rica snel klaar, er zijn namelijk geen verplichte inentingen. Alleen een inenting tegen gele koorts is verplicht als je 7 dagen voor aankomst in een gele koorts land bent geweest.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina Inentingen Midden-Amerika.

Vervoer Costa Rica

Costa Rica is al jaren een van de populairste landen in Midden Amerika. Dat heeft natuurijk te maken met de prachtige bezienswaardigheden in het land, maar ook omdat het vervoer in Costa Rica heel goed geregeld is. Daardoor reis je vrij makkelijk door het land. Reizigers die nog niet zo veel ervaring hebben met reizen in Midden-Amerika kiezen daarom vaak voor Costa Rica.

Veruit de populairste manier van vervoer Costa Rica is de bus. Ook de minivan komt steeds meer opzetten. Bijna alle routes gaan via San Jose, met ritten naar bijv. Monteverde Cloud Forest, Santa Teresa of Puerto Viejo. De minivan is vaak sneller, maar wel duurder.

De lokale bus is ontzettend goedkoop. De langste rit in het land kost je nooit meer dan $20 en vaak liggen prijzen nog lager. Reken tussen de $5 tot $7 voor afstanden van 5 uur.

TIP ♥ – meer info over het vervoer vind je op de pagina vervoer Costa Rica.

Puerto Viejo

Puerto Viejo, een leuke kustplaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven