Wil je een dagje of meerdere dagen relaxen het strand tijdens jouw rondreis in Costa Rica? Dan raden wij je aan Tamarindo te bezoeken. Dit strand is vooral populair bij backpackers en surfers en er hangt een gezellige sfeer. Veel reizigers komen hier om te surfen, iets wat goed kan in Costa Rica.

Tamarindo is hot

Bijna iedereen komt hier om te leren surfen. Tamarindo is een populaire spot voor beginners en samen met Santa Teresa en Jaco Beach de plek om te surfen in Costa Rica. Maar er is meer te doen dan alleen surfen.

Je kunt ook gewoon chillen op het strand, dat bekend staat als een van de mooiste.

Zoals je wel vaker ziet met populaire plekken over de hele wereld, is ook Tamarindo behoorlijk veranderd. Zo vind je hier ontzettend veel toeristen en expats in plaats van locals. Waar het ooit een rustig klein dorp was, is het dorp nu booming, voorzien van alle gemakken.

Dat neemt echter niet weg dat het hier heel goed vertoeven is.

Tamarindo
De stranden in de omgeving

8x leuke dingen om te doen in Tamarindo

In Tamarindo en in de buurt van het populaire strand is veel te doen. Uiteraard komen de meeste mensen hier voor het strand en om te surfen, maar ook als je geen surfer bent kun je je hier prima vermaken.

Hou er wel rekening mee dat de meeste activiteiten hier prijziger zijn dan in de rest van het land.

#1 Bezoek het bruisende centrum

Het centrum van Tamarindo is niet groot, maar wel leuk om eens te bezoeken. In het kleine centrum bij het strand vind je niet alleen gezellige bars, maar ook restaurants waar je vele visgerechten kunt eten.

Ook vind je er touroperators, yogascholen, boekenwinkels, hotels en surfscholen. Ook goed om te weten: je kunt erg goed stappen in het centrum van Tamarindo. Overnacht je in het centrum en vind je het leuk om een avond de stad onveilig te maken, dan is dit zeker mogelijk.

TIP ♥ – in het weekend wordt er in het centrum van Tamarindo een Farmer’s Market georganiseerd.

#2 Leer surfen

Wie wil surfen tijdens zijn of haar vakantie in Costa Rica, moet Tamarindo zeker bezoeken. Tamarindo is namelijk een van de beste plekken in het land om te surfen. Niet alleen omdat de golven goed zijn, maar ook omdat er weinig rotsen zitten in de zee.

Je kunt hier goed surfen als je nog nooit gesurft hebt, maar ook als je al jaren ervaring hebt met surfen. Op het strand vind je diverse surfscholen waar je een les kunt reserveren of alleen een surfboard kunt huren om zelfstandig de zee in te gaan.

TIP ♥ – een surfles (in groepsverband) kost je ongeveer $45 p.p. Een board huren kost $20 per 24 uur.

#3 Zie hoe de zon onder gaat

De zonsondergang in op het strand van Tamarindo is prachtig. Zittend met een biertje of een cocktail in je handen zie je hoe langzaam de lucht oranje kleurt en de zee helemaal rustig wordt. Het geluid van de golven die nog langzaam het strand op rollen op de achtergrond.

Als rond 17:30 uur komt, zie je dat iedereen het strand op loopt met een camera in de hand. Zonsondergangen in het regenseizoen zijn nóg mooier omdat de lucht dan intense kleuren krijgt.

Tamarindo
Zonsondergang

#4 Ga ziplinen

Je hoeft niet alleen maar in het water te liggen. Je kunt namelijk ook over bomen, rivieren en van berg naar berg vliegen door te ziplinen. Er zijn verschillende canopy tours vlak buiten Tamarindo die variëren van hoogte, prijs en niveau.

Op sommige plaatsen kun je het combineren met paardrijden of iets anders. Het is een leuke afwisseling voor als het strandleven even zat bent, wat praktisch onmogelijk is!

TIP ♥ – Canopy tours kosten ongeveer $55 p.p

#5 Bezoek de andere stranden

Tamarindo is niet het enige strand hier. In de buurt liggen er nog veel meer. Ten noorden ligt Playa Grande. Dit strand is minder toeristisch, maar wel erg mooi. Ook kun je hier erg goed surfen. Vind je het iets te druk op het toeristische strand, dan ga je naar Playa Grande.

Wat ook leuk is om te doen is fietsen naar Playa Langosta of de shuttle bus naar Conchal en Avellanas.

Playa Grande
Playa Grande

#6 Boek een ATV tour

Als je iets spannender wilt dan surfen of aan het strand zitten, boek dan een ATV-tour. Het is best leuk om door de tropische boslandschappen in Guanacaste te crossen met je quad. De meeste ATV tours brengen je naar afgelegen gebieden die de meeste mensen niet bezoeken.

#7 Bezoek een van de nationale parken

Tamarindo ligt dicht bij verschillende nationale parken, zoals Marino Las Baulas en Barra Honda, wat fantastische dagtochten zijn vanuit het stadje. Bij Marino Las Baulas kun je schildpadden zien nestelen en bij Barra Honda kun je grotten verkennen.

Als je wilde dieren wilt zien, kun je ook een boottocht maken door het Palo Verde National Park en degenen die liever willen gaan wandelen, moeten naar het Rincon de la Vieja National Park.

#8 Ga naar de Miravalles Vulkaan

Op een uur rijden van Tamarindo ligt de Miravalles vulkaan, en hoewel er al geruime tijd geen grote uitbarsting is gebeurd, blijven vooral geisers in de buurt bijzonder om te zien. Tijdens de rit naar de vulkaan heb je mooie uitzichten op Guanacaste.

Je gaat ook wandelen door het gebied en sluit de reis af met een duik in enkele natuurlijke warmwaterbronnen.

TIP ♥ – het is wel vrij prijzig. Reken op minimaal $100 p.p.

Tamarindo
De natuur rondom Tamarindo

Hoe kom je er?

Tamarindo is een bekende toeristische plek en dus vrij makkelijk te bereiken. Bussen vertrekken en komen aan tegenover het Pacific Park. Er zijn een aantal bekende bestemmingen van waar je naar Tamarindo kunt reizen.

  • San Jose | $11 p.p. – 5,5 uur
  • Santa Cruz | $2 p.p. – 1,5 uur
  • Liberia | $3 p.p. – 2,5 uur

Er is een vliegveld in de buurt van het strand, maar er worden niet vaak vluchten aangeboden naar het populaire strand. Daarom raden wij je aan gewoon de bus te nemen naar het populaire strand of een auto te huren.

De beste reistijd

Je kunt dit strand eigenlijk het gehele jaar door bezoeken, want het is het gehele jaar door lekker warm in de omgeving. Wil je het regenseizoen vermijden, dan ga je niet in de maanden mei tot en met oktober naar het populaire strand.

In deze maanden is het namelijk het regenseizoen en dit betekent dat het wat meer kan regenen.

De beste maanden om hier te komen zijn de maanden november tot en met april.

Tamarindo

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven