Jaco Beach is de populairste kustplaats van Costa Rica. Dit komt niet alleen omdat de kleine stad een mooi strand heeft, maar ook zeker omdat Jaco Beach het dichtst bij de hoofdstad San José ligt. Het is vanuit de hoofstad maar 1,5 uur rijden en dus een populaire weekend get-away voor locals en reizigers! Daarnaast is het erg populair onder surfers.

Surfers Paradise

Jaco Beach, of Playa Jaco, is een van de bekendste plekken in Costa Rica. Beroemd om de perfecte golven, berucht vanwege het label van ‘party town’. Feestvierende surfers, gepensioneerde Amerikaanse en internationale hotelketens laten weinig meer over van het ooit zo charmante Playa Jaco.

Dat betekent niet dat het er niet leuk is. In tegendeel. Dit is een van de plekken in Costa Rica waar veel te doen is voor zo’n klein stadje. Het is ontzettend populair onder backpackers, surfers en inwoners van San Jose.

Je vindt hier tal van touroperators, budget ho(s)tels, verschillende bars, pubs en restaurants en (samen met Puerto Viejo) de beste golven in Costa Rica.

Jaco Beach
Het gouden zandstrand van Jaco
Jaco Beach
Het strand

8x doen in Jaco Beach

In Jaco Beach kun je niet alleen aan het strand liggen, maar kun je ook andere activiteiten ondernemen. Het is een van de populairste plekken onder backpackers en dus is er genoeg vermaak.

Of je nu wil quad rijden, surfen, paragliden, strandwandelingen maken of het regenwoud in wil. Het kan hier allemaal!

#1 Boek een surfles

Jaco Beach is dé surfbestemming van Costa Rica. Als het water laag staat is het de ideale bestemming voor beginnende surfers. Wanneer het tij hoger is, zijn de golven meestal groter. Wat je niveau ook is, je kunt hier altijd surfers.

Met de aanwezigheid vele surfscholen en verhuurbedrijven is er altijd iets te vinden.

Er zijn verschillende surfkampen die programma’s hebben voor alle niveaus. Zeker in de ochtend en aan het einde van de middag kun je goed surfen in Jaco Beach. Tussen die tijd is het wat rustiger in de zee, dan zijn de golven namelijk wat minder aantrekkelijk en uitdagend. 

TIP ♥ – een les kost ongeveer $65 p.p.

Zonsondergang Jaco Beach
Surfers in Playa Jaco

#2 Op stap in Jaco Beach

In Jaco Beach kun je niet alleen leuk surfen, maar ook goed stappen. Heb je wel zin in een avond uit na een ontspannen dag op het strand, dan ben je in dit kustplaatsje zeker aan het juiste adres.

Je hebt in Jaco Beach ook de bekende Full Moon Parties zoals ze die in Koh Phangan in Thailand ook hebben.

Het feest in Copacabana Hotel is een van de beste. Met strandbars aan het strand, cocktails, een vreugdevuur en Latijnse muziek gaat het feest tot laat in de nacht door. De setting is echt spectaculair. Zeker een bezoekje waard!

#3 Paardrijden in het regenwoud

In de kustplaats kun je diverse tours boeken, waaronder een tocht te paard in het nabij gelegen regenwoud. Door met het paard het regenwoud in te trekken, kun je de flora en fauna in het woud op een toegankelijke (en niet al te vermoeiende) manier wat beter leren kennen.

Natuurlijk kun je ook door het regenwoud wandelen, maar een tocht te paard is ook hartstikke leuk.

TIP ♥ – een tour kost je zo’n $90 p.p. per dag

Playa Jaco
Paardrijden kan ook op het strand

#4 Ga naar het viewpoint

Er zijn veel plekken om een ​​fantastisch uitzicht op Jaco Beach en de omgeving. Ten eerste kun je de heuvels in net buiten de stad waar je veel plekken vindt met een panoramisch uitzicht op de hele stad en het strand rondom de stad.

Er zij twee bekende viewpoints. De beste ligt tegenover de meest zuidelijke weg van de snelweg naar Jaco.

#5 Verken andere stranden

Hoewel de Central Pacific niet zoveel mooie stranden heeft als het oosten van Costa Rica, zijn er toch wel een paar een bezoekje waard. Playa Blanca is het enige witte zandstrand in de omgeving en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Er zijn ook ander stranden zoals Playa Agujas, Playa Esterillos Oeste en Este, Playa Bejuco, Playa Herradura en Playa Hermosa. Je kunt goed zeilen en snorkelen bij Playa Herradura en bij Playa Agujas kun je goed SUP’en, omdat het rustige golven heeft.

TIP ♥ – in Jaco Beach zijn er diverse bedrijven die quads verhuren. Huur een quad en ga naar Playa Hermosa (zie foto hieronder)

Playa Hermosa
Playa Hermosa in de buurt van Jaco Beach

#6 Ga de lucht in door te paragliden

Je kan ook paragliden als je in de kustplaats bent. Paragliden klinkt misschien wat spannend, maar het is helemaal niet zo eng als je denkt. Als je gaat paragliden, kun je de mooie en zeer groene omgeving van het kustplaatsje juist heel goed ontdekken.

Nu zie je namelijk alles van bovenaf, terwijl je rustig door de lucht zweeft.< TIP ♥ – reken op zo’n $100 p.p.

#7 Ga naar Dominical

Dominical is een kleurrijke plaats ten zuiden van Jaco Beach. Veel mensen stoppen in Jaco terwijl ze Dominical missen, terwijl het een leuk stadje is, misschien nog wel leuker dan Jaco Beach.

De golven zijn zeer consistent en er zijn verschillende spots voor surfers van alle niveaus.

Er zijn bars en restaurants aan het strand en Dominical is een stuk rustiger dan het bekende Jaco Beach.

TIP ♥ – je hebt vanaf hier relatief makkelijk toegang tot het Chirripo National Park, Manuel Antonio National Park en Corcovado National Park.

#8 Verken de verschillende watervallen

Er zijn veel watervallen in de buurt van Jaco. Direct buiten het strandstadje van Jaco ligt prachtige groene bergen, de thuisbasis van oerwouden en mooie watervallen. Dit is de beste plek om de vele watervallen te verkennen die zich in het regenwoud bevinden.

Er zijn verschillende ‘watervaltours’ te boeken die je naar schitterende regio’s brengen. Met de meeste tours kom je bij Uvita en de Osa regio ten zuiden van Jaco.

Uvita
Bergen rondom Uvita
Jaco Beach
Zonsondergang in Dominica

Weekendtrip vanuit San Jose

Een weekendtrip naar Jaco is vrij populair voor inwoners van San Jose. De rit naar Jaco is slechts 1,5 uur waardoor veel locals er op uit trekken in het weekend. Dat betekent dat het vrij druk kan worden in de regio.

Het reserveren van accommodatie kan daarom ook geen kwaad in het weekend.

Als je de drukte wil ontwijken ga dan naar de andere stranden rondom Jaco zoals Playa Hermosa, Playa Blanca en Playa Esterillos

De beste reistijd

Je kunt Jaco Beach het beste in de maanden januari tot en met maart bezoeken. In deze maanden is het namelijk lekker warm in het kustplaatsje, maar zijn de temperaturen niet té hoog. Wil je ook wat actievere dingen ondernemen tijdens jouw verblijf in de kustplaats, dan is dit het perfecte klimaat.

In de maanden juni tot en met oktober en november kun je beter niet naar de kustplaats gaan. In deze maanden regent het namelijk veel. De groene natuur rond Jaco Beach wordt nog groener, maar door de hevige buien kun je hier toch niet echt optimaal van genieten.

Jaco Beach

Hoe kom je er?

Zoals al eerder vermeld, ligt de populaire kustplaats in de buurt van San José

Vanuit San Jose

Vanuit de hoofdstad is het slechts 2,5 uur rijden en er zijn verschillende opties. De makkelijkste is om de bus te nemen. Deze gaat 8x per dag tussen 6:00 uur en 19:00 uur en doet er 2,5 uur over. Het kost je slechts $6 p.p.

Met een shuttlebus van de hoofdstad naar Jaco kan ook. Dit kost je $40 p.p.

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven