10 handige tips voor een bezoek aan Kaapstad

De op één na meest bevolkte stad van Zuid-Afrika, Kaapstad, staat bekend als een van de mooiste steden ter wereld. Het wordt altijd genoemd in lijstjes met “Top 10 Steden”, “Hipste Steden” of “Bucketlist Items”. De Mother City, zoals de stad ook wel wordt genoemd, is een van onze favoriete steden. Om jouw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken, hebben we een aantal tips voor een bezoek aan Kaapstad op een rij gezet.

#1 Overnacht in het stadscentrum

Kaapstad is een gigantische stad met ontelbaar veel wijken en opties. Je kunt aan het strand slapen, in een van de duurdere wijken zoals Camps Bay of Waterfront of kiezen voor een wijk buiten de stad. Wij adviseren om dicht bij het stadscentrum te overnachten. Zo zit je dicht bij alle actie en hoef je geen tijd te verspillen aan heen en weer reizen. Bovendien kun je genieten van het beste dat de stad te bieden heeft: heerlijk eten, prachtige landschappen en vriendelijke mensen.

Benieuwd naar wat de beste wijken zijn? Check ons blog met “leukste wijken in Kaapstad

Kaart van Kaapstad
Plannen maken

#2 Kaapstad is veilig, als je maar logisch nadenkt

Veel vragen over Kaapstad gaan over veiligheid. Laat je niet banger maken dan nodig is. Kaapstad is een veilige stad, als je maar logisch nadenkt. Of je nu over straat loopt of je een weg baant door drukke openbare ruimtes, er zijn tal van eenvoudige voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om jezelf veilig te houden. Houd om te beginnen altijd rekening met je omgeving. Ga ’s nachts niet alleen de straat op (pak een Uber!) en laat belangrijke spullen zoals portemonnees of mobiele telefoons achter in het hotel. Ik had zelf een oude smartphone bij me.

#3 Proef de wijn!

Een van de beste tips voor een bezoek aan Kaapstad: voeg een wijnproeverij aan je reisschema toe. De stad wordt omringd door enkele van de beste wijngaarden ter wereld, en er is geen betere manier om de lokale cultuur te ervaren dan door de lokale wijn te proeven. Goedkoop is het niet, maar wel erg leuk! Kaapstad herbergt veel verschillende druivenrassen, dus zelfs als je niet bekend bent met Zuid-Afrikaanse wijnen, zul je zeker iets vinden dat bij je past. De beste wijnregio’s rondom Kaapstad zijn:

Franschhoek
Wijngaard in Franschhoek

#4 Gebruik Uber in plaats van het openbaar vervoer

Kaapstad is groot en het openbaar vervoer… niet al te best. Daarom kan je beter Uber gebruiken. Uber is een veilige, betrouwbare en betaalbare manier om Kaapstad te verkennen. Bovendien is het heel gemakkelijk te gebruiken. Download eenvoudig de Uber-app en voer je bestemming in. Nadat je een rit hebt aangevraagd, komt een Uber-chauffeur je binnen enkele minuten ophalen.

En het beste van alles is dat een chauffeur vaak de beste plekjes weet te vinden en zo door kan als gids! Wij hadden een huurauto tijdens onze reis door Zuid-Afrika, maar hebben in Kaapstad alleen maar Uber gebruikt.

#5 Bo Kaap is niet zo bijzonder

Open een reisblog over Kaapstad en tips iconische plekken als de Tafelberg of de prachtige stranden vliegen je om de oren. Ook Bo-Kaap staat vaak op dat lijstje. Vol verwachting ging ik dan ook richting deze kleurrijke wijk. En ik kan je vertellen… het is niet zo heel bijzonder. Natuurlijk, deze kleurrijke buurt staat bekend om zijn prachtige huizen en schilderachtige charme, maar de meeste ‘unieke’ kenmerken zijn behoorlijk overschat. Het is niet meer dan 5 of 5 straten met gekleurde huizen. Het is echter wel een wijk met historische waarde. De oorsprong van Bo-Kaap gaat terug tot de jaren 1760 toen er talloze “huurhuisjes” werden gebouwd en verhuurd aan slaven.

tips voor een bezoek aan Kaapstad
De gekleurde huizen van Bo-Kaap

#5 Leer kitesurfen

Ik heb twee passies: reizen en kitesurfen. Dat is ook de reden dat Kaapstad een van mijn favoriete steden is. Hier kan ik mijn passies combineren. Kaapstad is namelijk een van de beste plekken ter wereld om te leren kitesurfen. De wind is het best tussen november en maart, wanneer ook de King of the Air wordt georganiseerd. Een spectaculair kitesurf event voor de echte pro’s. Kite Beach en Big Bay zijn dé spots in de buurt en hoewel het niet per se een plek is voor beginners, kun je hier overal lessen volgen. Een aanrader!

 #6 Spendeer je tijd buiten

Kaapstad heeft ongelooflijke restaurants, bezienswaardigheden, musea en een aantal fascinerende binnenactiviteiten, maar ik raad je aan om naar buiten te gaan. Kaapstad is een fantastische stad voor liefhebbers van het buitenleven. Als je een enthousiaste wandelaar bent, kun je gemakkelijk een dag doorbrengen met het verkennen van de bergen, en strandliefhebbers zullen genieten van de ongerepte kustlijn. Ook als je geen liefhebber van het buitenleven bent, is het de moeite waard om met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg te gaan of het park van Kirstenbosch te verkennen. Het is het waard!

Tafelberg
Uitzicht vanaf de Tafelberg

#8 Pas op voor de tourist traps

Een van de beste tips voor een bezoek aan Kaapstad: vermijdt de “tourist traps”. Dat ergens veel toeristen komen, wil nog niet zeggen dat het de beste plek is om te bezoeken. Natuurlijk zijn er veel leuke straten en wijken die toeristisch én leuk zijn zoals Woodstock, Observatory en Gardens. Maar er zijn ook wijken en delen van de stad waar het leven behoorlijk prijzig is terwijl het niet heel bijzonder is. Denk aan Watershed, Camps Bay en Waterfront. Ik wil niet zeggen dat je deze plekken moet niet moet bezoeken, maar doe vooral eigen onderzoek. Er zijn tal van leuke straten, restaurants en bars die nergens worden genoemd

#9 Boek een gratis Walking Tour

Wil je Kaapstad verkennen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe mee met de gratis Walking Tour en laat je rondleiden door een ervaren lokale gids! Je ziet alle bekende bezienswaardigheden van de binnenstad en leert over de geschiedenis van de stad door middel van verhalen verteld door je vriendelijke tourgids. De rondleiding duurt twee uur en dus heb je genoeg tijd over om nog wat anders te doen.

Het startpunt van deze dagelijkse tour is Motherland Coffee Company om 11:00, 14:00 en 16:20 uur. De tour is volledig gratis, maar een fooi is altijd welkom.

Kaapstad

#10 Neem de tijd

De laatste van mijn tips voor Kaapstad: neem de tijd. Dit is een geweldige stad en het is belangrijk om de tijd te nemen en echt te genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Je kunt makkelijk een week in de stad blijven zonder je een dag te vervelen. Struin door het centrum, verken de hippe bars en restaurants, chill op prachtige stranden, wandel over natuurpaden of shop in lokale winkels. Er is altijd iets te doen, so don’t rush it! Drie nachten is het echt het minimum als je Kaapstad goed wilt zien.

    Meer lezen over 10 handige tips voor een bezoek aan Kaapstad?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven