10 activiteiten om te doen in Sri Lanka

Sri Lanka is een prachtig land dat reizigers veel te bieden heeft. Van prachtige stranden tot weelderige regenwouden, er is voor elk wat wils. Als je op zoek bent naar ideeën over wat je kunt doen tijdens je reis door Sri Lanka, hoef je niet verder te zoeken! In deze blog bespreken we 10 van de beste dingen om te doen in Sri Lanka. Of je nu een natuurliefhebber of een avonturier bent, tempels wil bezoeken of bergen wil beklimmen.

Deze activiteiten in Sri Lanka horen zeker op je bucketlist!

De “Pearl of Indian Ocean” zoals het land ook wel wordt genoemd, staat bekend om zijn prachtige stranden, weelderige landschappen en diverse cultuur. Reizigers kunnen oude tempels verkennen, op safari gaan of gewoon ontspannen op het strand. Sri Lanka is ook de thuisbasis van enkele van de beste gerechten ter wereld. Maar wat moet je nu écht doen tijdens je reis door Sri Lanka? Wij weten het!

#1 Wandel door de theeplantages van Nuwara Eliya

Sri Lanka staat bekend om zijn thee en er is geen betere plek om te genieten van een kopje Ceylon dan in het schilderachtige heuvelland van Nuwara Eliya. Dit  een van de bekendste theegebieden ter wereld en dé plek om een wandeling te maken langs de theeplantages. Met meer dan 200 hectare aan smaragdgroene theevelden en glooiende heuvels, is dit een waar paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers.

En natuurlijk zou een bezoek aan Sri Lanka niet compleet zijn zonder de lokale thee te proeven. Na je wandeling kun je bij veel theefabrieken aanschuiven voor een traditionele Sri Lankaanse lunch, bereid met verse ingrediënten uit de eigen biologische tuin.

doen in Sri Lanka
Theeplantages in de regio

#2 Ga op safari

Sri Lanka herbergt een verscheidenheid aan verbazingwekkende dieren, waaronder olifanten, luipaarden en zelfs beren. Als je op zoek bent naar een ontmoeting van dichtbij met enkele van de meest iconische dieren in het wild van Sri Lanka, dan is een safari een must. Het is een van de leukste dingen om te doen in Sri Lanka. Er zijn een aantal verschillende safari-opties beschikbaar.

Als je olifanten wilt zien, dan is een bezoek aan een van de nationale parken van Sri Lanka een goede keuze. Yala National Park is de thuisbasis van de grootste populatie olifanten in Sri Lanka, evenals een verscheidenheid aan andere dieren zoals krokodillen, apen en herten. Als je meer geïnteresseerd bent in luipaarden, dan is Udawalawe National Park de plek voor jou.

Udawalawe
Olifanten in Udawalawe National Park

#3 Leer surfen

Sri Lanka is bekend om zijn mooie stranden, weelderige jungle en heerlijk eten. Maar voor de avonturier heeft de eilandnatie veel te bieden, waaronder de kans om te leren surfen. Surflessen zijn op grote schaal beschikbaar op stranden langs de hele kust, en er zijn tal van instructeurs die meer dan blij zijn om nieuwkomers te helpen hun eerste golf te pakken.

Als je de basis eenmaal onder de knie hebt, kun je je vaardigheden testen op een aantal van Sri Lanka’s meer uitdagende surfbreaks. Zelfs als je niet de volgende Kelly Slater bent, is het een heerlijke ervaring! Hikkaduwa is een van de beste spots van het land!

doen in Sri Lanka
Surfen op de golven van Hikkaduwa

#4 Hike naar de Bambarakanda Falls

Met 263 meter is de Bambarakanda Falls de hoogste waterval van Sri Lanka en zeker een van de mooiste plekken van het land. Een van de leukste dingen om te doen in Sri Lanka is een wandeling maken naar deze watervallen. De hike is vrij eenvoudig en het is een geweldige manier om een deel van het adembenemende landschap van Sri Lanka te zien.

Het uitzicht vanaf de top van de watervallen is absoluut ongelooflijk, en je kunt zelfs zwemmen aan de voet van de watervallen als je wat verkoeling zoekt. De waterval ligt in Horton Plains National Park, op ongeveer 2,5 uur rijden van Nuwara Eliya. Je kunt een dagtrip boeken in Nuwara, maar er zijn ook een aantal hotels in de buurt van de waterval.

Bambarakanda Sri Lanka
De hoogste waterval van Sri Lanka

#5 Volg een kookcursus

Sri Lanka is een prachtig land met een rijke cultuur en keuken. Als je op zoek bent naar een authentieke culinaire ervaring, kun je het beste een kookcursus volgen. De Sri Lankaanse keuken staat bekend om zijn gedurfde smaken en het gebruik van kruiden, en een kookcursus leert je hoe je deze gerechten.

Naast het leren over het eten, heb je ook de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en meer te weten te komen over de cultuur. En natuurlijk kun je volop genieten van lekker eten! Dus als je op zoek bent naar een lekkere ervaring in Sri Lanka, schrijf je dan zeker in voor een kookcursus.

koken in Sri Lanka

#6 Bezoek de vele tempels

Sri Lanka is een land met een rijke geschiedenis en er is genoeg te zien en te doen. Iets wat je daarom zeker moet doen in Sri Lanka, is een van de tempels bezoeken. Het is één van de hoogtepunten van je reis naar Sri Lanka.

De bekendste tempel is de Temple of the Tooth in Kandy, maar er zijn ook tal van andere indrukwekkende tempels om te verkennen. De grottempel van Dambulla is een andere populaire keuze, en voor degenen die iets echt unieks willen ervaren, is Sigiriya zeker een bezoek waard. Ook Polonnaruwa mag je zeker niet missen. Het mooie is: de meeste tempels liggen vrij dicht bij elkaar.

doen in Sri Lanka, Polonnaruwa
De tempels in Polonnaruwa

#7 Geniet van het uitzicht van The Worlds End

Sri Lanka is een geweldig land dat toeristen zoveel te bieden heeft. Een van de activiteiten die je in Sri Lanka moet doen, is wandelen bij The World’s End. The World’s End is een enorm ravijn die een prachtig uitzicht op het omringende landschap biedt.

Het is gelegen in het Horton Plains National Park, dat ook de thuisbasis is van enkele van de meest indrukwekkende biodiversiteit van het land. De wandeling zelf is uitdagend maar zeer de moeite waard, en het is zeker een onvergetelijke ervaring. Overal in het land kun je vervoer en tours regelen richting World’s End.

Worlds End
Uitzicht vanaf Worlds End in Horton Plains National Park

#8 Beklim Sigiriya Rock

Sri Lanka is ook de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende natuurlijke landschappen ter wereld. Een van de must-see attracties in Sri Lanka is Sigiriya, een torenhoge rotsformatie die bijna 200 meter hoog is. Bezoekers kunnen naar de top van Sigiriya klimmen voor een schitterend uitzicht op het omliggende platteland.

De wandeling naar de top is redelijk uitdagend, maar het is de moeite waard vanwege het adembenemende uitzicht. Bovendien is Sigiriya de thuisbasis van een aantal oude ruïnes, waaronder een paleis en tuinen die het ontdekken waard zijn. Als je op zoek bent naar avontuur, dan is het beklimmen van Sigiriya, ook wel Lion Rock, een must tijdens je bezoek aan Sri Lanka.

Sigiriya
Sigiriya Rock, ook wel Lion Rock

#9 Ga snorkelen

Snorkelen is een must-do activiteit tijdens een bezoek aan Sri Lanka! Het land herbergt een overvloed aan zeeleven en snorkelen is de perfecte manier om de verbazingwekkende wezens die onder de golven leven van dichtbij te zien. Er zijn tal van snorkelplekken om uit te kiezen, maar een van de beste is Hikkaduwa Beach enHiriketiya Beach.

Beiden liggen aan de zuidkust van Sri Lanka en staat bekend om zijn koraalriffen. Bezoekers kunnen het rif verkennen vanaf een boot met glazen bodem, of ze kunnen een duik nemen en het rif van dichtbij bekijken. Het is in ieder geval een onvergetelijke ervaring!

Hiriketiya Beach
Hiriketiya Beach

#10 Huur een Tuktuk

Een van de beste manieren om Sri Lanka te ervaren is door een tuktuk te huren. Tuktuks zijn vooral bekend in Thailand, maar ook op dit kleine eiland zijn ze volop aanwezig. Het is een betaalbare en handige manier om je te verplaatsen, en ze bieden een uniek perspectief op het leven in Sri Lanka.

Veel bezoekers van Sri Lanka gebruiken tuktuks om de vele tempels, stranden en nationale parken van het land te bezoeken. Tuktuks kunnen echter ook worden gebruikt voor meer alledaagse doeleinden, zoals boodschappen doen of woon-werkverkeer. Het maakt niet uit hoe je ervoor kiest om je tuktuk te gebruiken, het is zeker een onvergetelijke ervaring.

    Meer lezen over 10 activiteiten om te doen in Sri Lanka?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven