De 8 beste tours in Zuid-Amerika

We moeten het toegeven, Zuid-Amerika is best wel groot. En ook al heeft het in aantallen niet ontzettend veel landen, veel van de landen hebben een formaat waar je bang van wordt. Hoe ga je al deze landen bezoeken en zorgen dat je niks mist?

Hoe haal je het meeste uit jouw reis?

Iedereen wil het maximale uit zijn reis halen, toch? Wij zijn van mening dat wanneer je van te voren goed research doet, je al een hoop tijd kan besparen. Je bent immers goed voorbereid en maakt daarom geen beginners fouten (als het goed is). Daarnaast heb je door een goede voorbereiding de mogelijkheid om uit te zoeken wat je echt wil zien.

En wanneer je dat lijstje eenmaal hebt, kan je daar ook weer actie op ondernemen. Want hoe weet je zeker dat je Machu Picchu kunt zien als je eenmaal in Peru bent? Of de Iguazu watervallen in Argentinië / Brazilië?

Door een tour te boeken. Dit kan zowel onderweg als vooraf. Vaak is vooraf makkelijk, onderweg is praktischer.

tours in Zuid-Amerika

Wat zijn de leukste tours van Zuid-Amerika

Wij begrijpen dat je wellicht door het vele aanbod in tours een beetje verward bent, dus helpen wij je graag op weg dit blog. Hierin lees je namelijk over de leukste ours die je kunt doen in Zuid-Amerika! Afhankelijk van jouw interesses en budget kun je een keuze maken voor – misschien – je eerste bestemming in Zuid-Amerika.

Of misschien besluit je wel al deze tours te boeken en gewoon van plek naar plek te vliegen? Het kan allemaal.

1. Machu Picchu in Peru

Dit is natuurlijk niet te bediscussiëren. Een bezoek aan de Machu Picchu in Peru zou absoluut op je bucketlist moeten staan. Hoe je de Machu Picchu bezoekt maakt ons niet zo veel uit, als je er in je leven maar een keer bent geweest. Machu Picchu is een overgebleven stad van de Inca’s, en tevens een van de grootste toeristische attracties ter wereld.

De indrukwekkende architectuur, met 250-miljoen jaar oude rotsen in combinatie met de donkergroene beboste bergen maken het tot de bekendste bezienswaardigheid van Peru. Er zijn een hele hoop tours die jou naar de Machu Picchu kunnen brengen.

Als je fysiek sterk bent en in bent voor een sportief avontuur, is lopend de beste manier om hier te komen. Je kunt bijvoorbeeld de Inca Trail lopen of het alternatief, de Salkantay Trek. Als je Machu Picchu wel wil bezoeken met liever met minder lichamelijke inspanning kun je er ook komen met een combinatie van de bus met de trein.

TIP ♥ – In Cuzco kun je deze tours overal boeken. De Inca trail kost $460-650 per persoon, en een tour van een halve dag kost je ongeveer $10-$40.

2. Cajón del Maipo in Chili

Als jij een bezoek brengt aan Zuid-Amerika voor de natuur, kun je een tour naar de Cajón del Maipo in Chili niet overslaan. Het is indrukwekkend en adembenemend. Als je een meer avontuurlijk type bent kun je hier ook terecht.

Cajón del Maipo is namelijk de perfecte combinatie van natuur en sport. Het is Santiago’s grootste natuurlijke omgeving en het geeft mensen de mogelijkheid om te ontsnappen aan het dagelijkse leven. Trek je sneakers aan en verdwaal in de prachtige natuur.

Als je meer op zoek bent naar een georganiseerde tour heb je ontzettend veel keuze. Je kunt hier namelijk gaan rots klimmen, bungeejumpen, raften, paardrijden of vliegvissen. Ook als je nog geen ervaring hebt in een van deze activiteiten is dat helemaal prima.

Er zijn ontelbare organisaties die je graag op weg helpen en de prachtige omgeving laten zien. Als je liever wil relaxen kun je ook gewoon je picknickmand volstoppen met lekkers en genieten van de indrukwekkende omgeving.

TIP ♥ – Een dagtrip boek je vanaf ongeveer $150 per persoon.

Cajon Del Maipo

3. Iguazu-watervallen in Argentinië

De Iguazu-watervallen liggen in principe op de grens van Brazilië met Argentinië. Als je besluit hier naar toe te gaan, zie je maar liefst 270 kleinere watervallen zich neerstorten in de Parana River. De watervallen en de Parana River zijn gelegen in een immens regenwoud, wat je tegelijkertijd kunt bezoeken.

De watervallen zijn zelfs zo indrukwekkend dat ze tot de grootste ter wereld behoren! Het geheel is zo groot, dat je tussen de watervallen zelfs kleine eilandjes ziet liggen. Het regenwoud waar de watervallen in te vinden zijn worden erg ondergewaardeerd.

Vrijwel iedere reiziger bezoekt deze regio voor de watervallen, en gaat er vaak dan ook direct op af. Als je de tijd hebt is het zeker verstandig het regenwoud in je op te nemen, en te genieten van de intense schoonheid die je hier ziet. Als je besluit een begeleide tour te boeken van meerdere dagen, loopt de prijs al vrij snel op.

TIP ♥ – Denk hierbij aan $1.000 per persoon.

4. Portillo en Inca Lagoon in Chili

De perfecte combinatie van ontspanning en natuur, dat is een bezoek aan de Portillo en Inca Lagoon in Chili. Als je met de auto van Chili naar Argentinië zou rijden, kom je langs het Andesgebergte. Als je een tour boekt om naar de Portillo en Inca Lagoon te gaan, word je meegenomen naar het hoogste deel van dit gebergte.

De route hier naar toe geeft je onderweg adembenemende uitzichten, waar je constant wil stoppen om foto’s te maken. Een tour naar de lagoon wordt vaak gecombineerd met een wijnproeverij verderop.

Een professionele gids neemt je mee door de spectaculaire landschappen, en de lagoon die je bezoekt is een van de mooiste in het Andesgebergte. Het water is turquoise, en de gids zal je onderweg van alles vertellen over de indrukwekkende legendes van de koningen en koninginnen van de Inca’s.

Ook kun je onderweg verschillende Inca-ruïnes bewonderen. De dag wordt uiteindelijk afgesloten op een wijngaard in San Esteban waar je kunt genieten van heerlijke wijn.

TIP ♥ – Deze tour is te boeken vanaf $200 per persoon.

5. Pinguïns op Martillo Island in Argentinië

Met pinguïns wandelen, wie wil dat nou niet?! Precies. Als je deze tour graag wil doen moet je wel goed plannen. De pinguïns leven namelijk alleen op Martillo Island van september tot en met april. Vanuit een boerderij die privéeigendom is, neem je de boot naar Martillo Island.

Deze rit duurt ongeveer een kwartier. Op het eiland leven de Gentoo (ezel pinguïn) en Magellanics penguins die je kunt bezoeken. De kolonie op het eiland bestaat uit ongeveer 1.000 nestjes, en is een van de drie grootste kolonies in Tierra Del Fuego.

De tour die je boekt naar dit indrukwekkende eiland met haar inwoners, is lopend en duurt ongeveer een uur. De groepsgrootte is gemiddeld maar 20 personen. Het is een unieke en bijzondere ervaring, om de pinguïns in hun natuurlijk omgeving te zien bewegen.  Aan het einde van de tour vaar je weer terug naar de boerderij waar je nog de tijd hebt om lekker rond te dwalen.

TIP ♥ – Je boekt deze tour vanaf $200 per persoon.

Martillo island

6. Galapagos eilanden in Ecuador

Voor deze tour moet je misschien iets langer sparen, maar het is ongetwijfeld z’n geld waard. De Galapagos eilanden horen bij Ecuador, en het zijn waarschijnlijk de meest indrukwekkende eilanden die je ooit gaat zien.  Niet perse om hoe mooi ze zijn (dat ook trouwens), maar meer om de bijzondere dieren die je hier kunt zien.

De tours die je kunt boeken lopen sterk uiteen. Je kunt hier bijvoorbeeld heen gaan met een cruise, waarbij je op de boot slaapt.  Een alternatief is een vakantie waarbij je gewoon op een van de eilanden slaapt en overdag het water op gaat.

De echte duikliefhebber haalt hier ook z’n hart op, er is namelijk ook ontzettend veel te zien onder de zeespiegel.  De dieren die je zowel boven als onder water kunt ontmoeten zijn: de zeeleguaan, de reuzenschildpad, manta rays, blue footed boobies, dolfijnen, zeeleeuwen en – afhankelijk van het seizoen – walvissen en orka’s.

Geloof ons als we zeggen dat de Galapagos eilanden de meest bijzondere eilanden ter wereld zijn. Een MUST op de bucketlist van iedere reiziger. Een georganiseerde tour kost al snel $3.000 per persoon voor hetzelfde aantal dagen. Als je de tour zelf organiseert moet je denken aan zo’n $1.000 per persoon voor ongeveer een week.

TIP ♥ – Lees hier ons verslag van een bezoek aan de prachtige Galapagos eilanden.

7. De Perito Morenogletsjer in Argentinië

Een gigantische blauwe ijskap die constant kraakt, dat is de Perito Morenogletsjer in Argentinië. Alhoewel de hoeveelheid ijs de afgelopen jaren gigantisch is afgenomen, is een bezoek aan deze gletsjer nog steeds de moeite waard. <

De blauwe kleur van het ijs komt doordat alle lagen ijs waaruit de gletsjer bestaat, de afgelopen jaren zijn samengeperst. Het gekraak is afkomstig van alle ijsblokken die constant tegen elkaar aanschuiven. In de zomer loopt de temperatuur op, en dan willen er nog weleens brokken ijs van het geheel afvallen.

Dit brengt een gigantisch indrukwekkend kabaal met zich mee. De kans is groot dat je deze gletsjer bezoekt tijdens een tour door Parque Nacional Los Glaciares in Patagonië in het zuiden van het land. Vrij vertaald is dit hét nationale park voor de gletsjers in Argentinië.

De naam vertelt al dat je hier meer gletsjers kunt vinden, maar de Perito Morenogletsjer is de meest bekende. Naast het bekijken van de gletsjers kun je in dit park nog veel meer doen. Denk bijvoorbeeld aan het klimmen van het ijs, hiken door het park of paardrijden. Ook kun je een ballonvaart boeken.

TIP ♥ – Een tour naar de gletsjer inclusief boottour boek je al vanaf $160 per persoon.

Perito Moreno gletsjers

8. San Blas eilanden in Panama

We spelen een klein beetje vals want de San Blas eilanden horen bij Panama en dat ligt officieel in Midden-Amerika. Dat nemen we even voor lief, want stel jezelf eens een paradijs voor. Dat plaatje vind je op deze eilanden. De meeste eilanden zijn ontzettend klein, en sommigen zelfs onbewoond. Het gevolg hiervan is dat deze plek nog vrij onaangetast is door de mens.

Een uniek stukje natuur dus. De San Blas eilanden horen bij het Kuna Yala gebied, wat beheerd wordt door de Kuna Indianen. Als je op zoek bent naar luxe hotels of resorts, hoef je niet naar toe te gaan, het is allemaal kleinschalig opgezet en de accommodatie bestaat voornamelijk uit kleine hutjes op het strand.

De San Blas eilanden worden voornamelijk per zeilboot bezocht. Dit is niet goedkoop, maar ongetwijfeld je geld waard. De meeste tours vertrekken vanuit Panama Stad, waar je met een jeep wordt opgehaald.

TIP ♥ – Afhankelijk van het aantal personen boek je zo’n zeiltocht vanaf $110 per persoon per dag.

San Blas eilanden

    Meer lezen over De 8 beste tours in Zuid-Amerika?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven