Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Highlights Jordanië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 12 april, 2022

Jordanië is vooralsnog geen alledaagse bestemming, maar daar komt langzaamaan verandering in. Door de verbeterde veiligheid in het land en de indrukwekkende highlights van Jordanië wordt het land in rap tempo populairder. Daarom vertellen wij je alles over de mooiste highlights van Jordanië .

Highlights van Jordanië

Jordanië heeft even schokkende als boeiende geschiedenis. Het land herbergt een aantal van de mooiste historische sites van heel Azië. Petra is wereldberoemd, maar er zijn nog veel meer plekken die een bezoek waar zijn.

Je vindt er oude Romeinse steden, Perzische schatten en Egyptische overblijfselen uit lang eeuwenoude dynastieën. Het is een van de meest gevarieerde landen om te bezoeken. Het land wordt ook vaak onderschat.

Iedereen die een keer wat anders wil dan Zuidoost of Oost Azië zou Jordanië op zijn of haar to-do lijst moeten zetten. We weten zeker dat het een onvergetelijke ervaring wordt.

Wat is er te zien?

Er is genoeg te zien in het land. De highlights van Jordanië verschillen van prachtige bouwwerken als Petra tot de bijzondere Dode Zee. Of je nu in een tent slaapt in Wadi Rum of door de straten van Jerash dwaalt.

Daarnaast zijn het niet alleen de highlights van Jordanië die het land zo uniek maken. De mensen zijn super vriendelijk en nieuwsgierig, het eten is ontzettend lekker en het land is een stuk veiliger dan mensen denken.

Wacht niet te lang met het bezoeken van Jordanië. Het is nu nog een unieke, prachtige bestemming!

Petra

Petra is een archeologische site, op ongeveer 240 kilometer afstand van de hoofdstad Amman. Het is een van de vele UNESCO Erfgoedlocaties en gezien de impact op het land, nu én vroeger, is dat niet gek. Het is zelfs een van de ‘New Seven Wonders of the World’. Wat Angkor Wat voor Cambodja is, is Petra voor Jordanië.

Wadi Rum

Wadi Rum laat zich direct vertalen als ‘Roman Valley,’ maar staat beter bekend als de Valley of the Moon van Jordanië. Wadi Rum is een zeer afgelegen deel van Jordanië wat voornamelijk bestaat uit woestijn, gesteente en rotsen. Toch is dit een van mooiste en drukst bezochte plekken van Jordanië! En wij vertellen waarom.

Jerash

Hoewel je misschien geen Roomse geschiedenis verwacht in een land in het Midden-Oosten, bewijst Jerash het tegendeel. Jerash is een stad die volledig bestaat uit ruïnes, en wordt ook wel het Oude Rome van Jordanië genoemd. Het staat vaak in de Best Places to Visit en dat is niet voor niets. Wij delen onze tips.

Aqaba

Zoals je inmiddels weet ligt Aqaba in the ‘Golden Triangle’ van Jordanië. Als je op zoek bent naar een heerlijke vakantie om uit te rusten, maar toch graag wat wilt zien in de omgeving is Aqaba de perfecte plek om als basis te nemen. Vanuit hier kun je namelijk een aantal dagtrips plannen naar bekende bezienswaardigheden in de buurt. Wij delen onze tips.

Dode Zee

De dode zee ligt in het westen van Jordanië en is het allerlaagste punt ter wereld. Het ligt maar liefst op ruim 394 meter onder zeeniveau! Het wordt de Dode Zee genoemd omdat het zoutgehalte zo hoog is, dat er geen leven mogelijk is in het water. Het bekendste is deze zee natuurlijk door de drijvende reizigers! Wij delen graag onze tips over deze bijzondere plek.

Madaba

Als je meer op zoekt bent naar het authentieke gevoel van Jordanië is Madaba de perfecte stad om te bezoeken. Als je graag wat meer wil ervaren dan Petra en bijvoorbeeld grote steden zoals Amman, dan is Madaba zeker de plek waar je moet zien. Wij delen onze tips.

Meer lezen over Jordanië?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU