Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Pura Besakih

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Indonesië is een geweldig land waar je heerlijk kunt ontspannen, avonturen kunt beleven en kunt genieten van het heerlijke klimaat. Een reis naar Indonesië is echter niet af wanneer je niet een beetje cultuur hebt opgesnoven. Bali is met de vele tempels dan een prima bestemming. De belangrijkste en meest indrukwekkende tempelcomplex van het eiland is de Pura Besakih.

Spectaculaire ligging

Pura Besakih is veruit de het grootste tempelcomplex op het eiland Bali. Sommige delen van de tempel bestaan al sinds het begin van de jaartelling. Het bijzonder aan het tempelcomplex is dat het tegen de actieve vulkaan Gunung Agung is opgebouwd.

De laatste keer dat deze vulkaan uitbarstte was in 1963. Deze uitbarsting kostte meer dan 1000 Balinezen het leven. De lavastroom miste Pura Besakih op enkele meters. Dit was voor veel hindoes een teken dat de tempels door de goden werden beschermd.

TIP ♥ – ga je naar Bali? Check dan de pagina ‘Top 10 must-see Bali

Pura Besakih

De tempels worden bereikt door middel aan een lange trap die steeds hoger de berg op gaat. In het complex vind je meer dan 200 religieuze bouwwerken. De berg is opgedeeld in lagen, waar de bouwwerken vervolgens op zijn gebouwd.

Pura Besakih bezoeken

Deze tempel ligt op Bali en is dus redelijk makkelijk te bezoeken. De tempel ligt aan de voet van de Gunung Agung, een van de meest bekende en meest beklommen vulkanen op Bali en heel Indonesië.

Je kunt het best een scooter huren in Ubud of Sideman en naar de tempel rijden. Dit red je makkelijk in een dag of halve dag.

TIP ♥ – entree tot de tempel is 60.000 IDR p.p.

Kleding

Zoals bij alle hindoeïstische tempels is het verplicht om binnen in de tempel een sarong te dragen. Ook wordt het gewaardeerd wanneer vrouwen een selendang, oftewel een hoofddoek, dragen. Let er daarnaast op dat je je knieën bedekt en niet te bloot gekleed bent.

Pura Besakih

Het is erg leuk om Pura Besakih te bezoeken tijdens het belangrijkste religieuze feest op Bali. Dit feest worden gehouden in de periode van maart tot en met april. In die periode komen hindoes van het hele eiland samen bij Pura Besakih of offers aan de goden te brengen.

Locatie Pura Besakih

Meer lezen over Indonesië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU