Top 10 must see op Bali

Bali, wie kent het niet? Het is misschien wel het bekendste en meest bezochte eiland van heel Zuidoost-Azië. En dat heeft natuurlijk een reden! Bali biedt eigenlijk alles wat je tijdens een vakantie zoekt. De cultuur is indrukwekkend, de stranden oogverblindend mooi, het eten overheerlijk en de rijstvelden groener dan je je kunt voorstellen. Wij zijn er al een aantal keer geweest en hebben en lijstje gemaakt van 10 must see Bali!

10x Must See Bali

Het is moeilijk om must see bezienswaardigheden in Bali aan te wijzen. Er is zoveel te zien en ook zoveel te doen. Soms weten mensen gewoon niet wat ze nou wel en wat ze niet moeten doen. Wij hebben daarom deze lijst gemaakt.

Op basis van onze eigen ervaringen. Mocht je nog bezienswaardigheden missen in deze lijst horen we dat natuurlijk graag. Je kan hier onder op het blog bericht reageren met vragen of opmerkingen.

1. Bezoek de Pura Ulun Danu Bratan tempel

Bali

Een icoon en een zekere must see Bali. Na de Tanah Lot is de Pura Ulun Danu Bratan misschien wel de bekendste tempel op Bali. De tempel is ontzettend belangrijk en gewijd aan Dewi Danu, de godin van het water. Het is gebouwd op kleine eilanden.

De afbeelding van de tempel staat ook op het briefje van 50.000 Rp. Er worden hier dagelijks bedevaarten en ceremonies gehouden om de goden gunstig te stemmen zodat deze genoeg water ‘sturen’ naar de boeren in heel Bali.

2. de rijstvelden van Jatiluwih

Jatiluwih

De meeste reizigers trekken altijd gelijk naar de rijstvelden van Tegallalang bij Ubud (verderop in deze top 10). En hoewel die zeker ook erg mooi zijn, zijn de rijstvelden van Jatiluwih eigenlijk mooier. Google ‘rijstvelden Bali’ en bijna alle foto’s zullen uit de regio van Jatiluwih komen.

Dat de rijstvelden wereldwijd gewaardeerd worden blijkt wel uit het feit dat ze genomineerd zijn om toegevoegd te worden op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

3. Leer surfen bij Kuta

Sumbawa

Als er één plek is waar je kan leren surfen, dan is het wel Bali. Het is overigens NIET de beste plek. Dat is namelijk het eiland Sumbawa in Indonesië. Maar als je op Bali bent moet je op Kuta Beach zijn waar de golven breken over zand in plaats van koralen. Hierdoor het ideaal voor beginnende surfers.

Er zijn veel goede surfscholen hier, met beroemde scholen als Odyssey of Rip Curl School Of Surf. Nadat je de golven hebt getrotseerd kun je tot rust komen met een drankje en een mooie zonsondergang.

TIP ♥ – meer weten over de stranden van Bali? Check dan ons blog ‘10x Mooiste Stranden van Bali‘.

4. Aapjes kijken in het Ubud Monkey Forest

Ubud

Ubud is zeker een must see Bali en in dit dorpje vind je het Ubud Monkey Forest. Hier wonen de bekendste inwoners van het stadje, de grijze langstaart makaken. Het staat ook bekend als het Mandala Wisata Wenara Wana en dient niet alleen om toeristen bezig te houden.

Ubud Monkey Forest is namelijk een plek voor wetenschappelijk onderzoek, evenals een plek van spirituele en culturele aspecten met heilige tempels die voor de lokale bevolking belangrijk zijn.

5. Beklim Mount Batur

Gunung Batur

Stel je voor dat je op de top van de op twee na meest heilige, actieve vulkaan van Bali staat. OP ruim 1.700 meter. In de verte zie je de zon opkomen tegen een oranje-gouden lucht terwijl het uitzicht op Bali, het meer en het prachtige landschap langzaam in zicht komt. Dat is wat je ervaart tijdens het beklimmen van Mount Batur.

In tegenstelling tot de Gunung Agung is mount Batur een relatief eenvoudig beklimming. Daarnaast is hij minder druk bezocht dan de Gunung Agung, een unieke ervaring dus.

6. Bezoek de bekendste tempel van Bali

Pura Tanah Lot

De Tanah Lot is de bekendste tempel van het eiland. Deze tempel ligt op de top van een enorme rots, en wordt omringd door de zee. De Tanah Lot is een eerbetoon aan de geesten van de zee. Het is een van de meest gefotografeerde tempels bij zonsondergang.

Het getij speelt een grote rol bij deze tempel. Bij hoog water is de tempel compleet omringd door water wat het een spectaculair en mysterieus aanzicht geeft. Je mag overigens niet zomaar de tempel in. Alleen gelovigen mogen de tempel bezoeken.

7. Ontdek Nusa Penida

Nusa Penida

Steeds meer reizigers vertrekken richting Nusa Penida. Vreemd is dat niet, want dit eiland, op kleine afstand van Bali, is een waar paradijs zonder massatoerisme zoals op Bali en de Gili eilanden. Nusa Penida begint nu pas op de radar te verschijnen van reizigers.

Het is een van de best bewaarde geheimen van Indonesië. Hoe lang dat zal blijven is de vraag, maar één ding is zeker; als je op zoek bent naar een schitterend eiland waar je niet wordt overrompeld door toerisme ben je op Nusa Penida op het juiste adres. Absolute must see Bali!

8. Wandel door de rijstvelden van Tegallalang

Tegallalang

Ubud is beroemd om zijn prachtige uitgestrekte rijstvelden. En de rijstvelden met het beste uitkijkpunt liggen net ten noorden van Ubud, langs de weg van Tegallalang. Hier liggen bijzonder groene rijstvelden. Het mooie is dat je er ook door heen mag lopen.

Iets wat bij veel andere rijstvelden logischerwijs niet mag. Het is wat toeristisch met kraampjes en kunstwinkels langs de weg, evenals kleine restaurants met een prachtig uitzicht. Maar dat mag de pret zeker niet drukken.

9. Ontdek de schoonheid van Bingin

Bingin is een prachtige regio in het zuiden van Bali. Je vindt hier stijlvolle woningen verspreid over de kliffen en de witte zandstranden van Bingin Beach. Het is een wirwar van straatjes waar zelfs de taxichauffeurs de weg niet weten, maar als je eenmaal een plekje hebt gevonden wil je ook niet meer weg.

Het is hier veel rustiger dan andere delen van Bali. Het landschap is geweldig, met rotsen langs de kust en de azuurblauwe zee. Het strand is maar vijf minuten lopen via steile paden. De branding is hier vaak wild, maar de omgeving betoverend.

10. Fotografeer de pittoreske Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu is een van de belangrijkste tempels en een must see Bali. Je vindt de tempel op een prachtige locatie, namelijk hoog op een klif op het zuidwestelijke schiereiland. Als je mooie zonsondergangen wilt zien zoals bij de Tanah Lot, is de Uluwatu ook zeer geschikt.

De omgeving van de tempel, met de indrukwekkende kliffen, groene bomen en bloeiende bloemen is zeer fotogeniek. Kijk wel uit voor de apen in het aangrenzende bos, je zal niet de eerste zijn die zonder slipper of zonnebril terug komt.

    Meer lezen over Top 10 must see op Bali?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven