Pura Gunung Kawi

Gunung Kawi is indrukwekkende trekpleister op Bali. Dit tempelcomplex uit de 11e eeuw trekt elk jaar vele bezoekers. Gunung Kawi ligt in het oosten van het Indonesische eiland Bali. Het complex wordt doorsneden door de rivier Pakrisan en ligt in een prachtige groene omgeving.

Pura Gunung Kawi

Deze tempel bestaat uit tien altaren die zijn uitgehouwen in een massieve rotswand. De inkepingen waar de altaren in staan zijn wel 7 meter hoog. Een lange tijd werd gedacht dat het grafmonumenten waren maar de laatste jaren is duidelijk geworden dat het is gebouwd in eer voor de koninklijke familie, die het in die periode voor het zeggen had op Bali.

De altaren worden ook wel stoepa genoemd. Hoewel er veel onderzoek is gedaan naar het ontstaan van de tempel, zijn er nog steeds veel vragen. Zo weten we nog steeds niet welke technieken er zijn gebruikt om de enorme altaren uit te houwen in de massieve rotsen.

Gunung Kawi

Naast de 10 indrukwekkende altaren zijn er ook nog 5 tempels op het complex te vinden. Volgens de legende staat elke tempel voor een familielid van de koninklijke familie die opdracht gaf tot de bouw van de tempel.

Gunung Kawi bezoeken

Gunung Kawi is voor iedereen te bezichtigen. De entreeprijs voor het gehele complex is ongeveer 2 of 3 euro. Voor het dubbele kun je vaak ook nog een lokale gids inhuren om je meer te vertellen over het complex. Net als veel andere tempels in Indonesië, is het gebruikelijk dat je geen schoenen draagt binnen de tempel. De tempels zijn heilig voor de Hindoes en het is dus niet meer dan normaal om respect te tonen voor hun regels.

TIP ♥ – meer info over Bali vind je op onze pagina Bali

Locatie Pura Gunung Kawi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven