Cambodja

Op reis naar een  land waar hemel en hel dicht bij elkaar lagen. De Angkor tempels zijn hemels mooi, de tijd van de Rode Khmer was een hel. Cambodja heeft zowel een inspirerende als deprimerende geschiedenis achter de rug. Het is een land in opkomst. Het reizen in dit land wordt steeds populairder. En terecht want naast de mythische Angkor tempels biedt het land nog veel meer.

Waarom Cambodja?

Het land wordt gekenmerkt door de gruweldaden van de Rode Khmer. Deze uiterst zwarte bladzijde in de geschiedenis van het land is op dit moment nog terug te zien met de Killing Fields en de Tuol Sleng gevangenis. Het land heeft met een schitterende natuur, cultuur en tradities en de vriendelijke mensen enorm veel te bieden.

De grootste trekpleisters van Cambodja zijn natuurlijk de eeuwen oude tempels oud het Khmer-rijk wat zich afspeelde tot het jaar 1350.

TIP ♥ – lees hier alles over de beste reistijd Cambodja.

Het huidige Cambodja

In het huidige Cambodja speelt het Khmer-rijk een minder grote rol. Hoewel de tempels het bekendst zijn en Phnom Penh en Siem Reap de belangrijkste steden zijn, staat dit niet symbool voor de echte Cambodjaanse levensstijl. Het platteland is dat achter wel.

De schoonheid van de natuur is ongekend. Nog steeds bestaat het land voor 50% uit dichtbegroeide jungle. Oogverblindend groene rijstvelden wisselen elkaar af met lage landerijen. De natuur en cultuur zijn grote trekpleisters in het land maar de lokale bevolking geven het land net dat beetje extra wat je in andere landen mist.

Highlights Cambodja

Vliegtickets

Beste reistijd Cambodja

Backpacken Cambodja

Top Tips Cambodja

Als je voor de eerste keer naar Cambodja gaat, gaat er een hele wereld voor je open. Het is heel anders dan je gewend bent. De mensen om je heen, het eten, het geloof, het vervoer en het weer. Dat is best even wennen. Maar het is wel datgene wat het reizen zo leuk en verslavend maakt. Om je een klein beetje op weg te helpen hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

  • Neem genoeg cash mee! ATM’s kunnen soms niet werken en passen kunnen gestolen worden.
  • Pak NOOIT resten van bommen, mijnen, mortieren etc. aan. Deze kunnen nog actief zijn.
  • Pak je een TukTuk, spreek dan van tevoren een prijs af.
  • Sla olifantenritjes bij de Angkor tempels af. Als je hier aan mee doet hou je het in stand.

Budget Cambodja

Visum Cambodja

Reizen Cambodja

Vervoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven