Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bhutan

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Bhutan, ook wel Land of the Thunder Dragon, is een van de meest unieke, ongerepte en mysterieuze landen van Azië. Misschien wel ter wereld. Het land ligt compleet afgesloten van de rest van de wereld doordat het tussen de Himalaya ligt en doordat toerisme pas sinds 1974 is toegestaan.

Je mag hier niet op eigen gelegenheid rondreizen. Je dient altijd een georganiseerde reis te boeken. Bekijk onze tips over Bhutan bezoeken.

In 2015 kwamen hier slechts 45.000 toeristen, wat in vergelijking met andere Aziatische landen erg weinig is. Het land is nog steeds niet zo toegankelijk als bijvoorbeeld Thailand en je kunt Bhutan alleen bezoeken door een georganiseerde reis te boeken, maar één ding is zeker; degene die de moeite nemen en het geld willen investeren gaan een onvergetelijke reis tegemoet in een sprookjesachtig land.

TIP ♥ – wist je dat Bhutan het enige land ter wereld is zonder stoplichten? Dit vinden ze onpersoonlijk. Ze gebruiken liever een verkeersregelaar!

Waarom naar Bhutan

Bhutan is een unieke bestemming. Reizen is hier compleet anders dan in de rest van de wereld en het vergt wat planning (en een investering), maar het is elke cent meer dan waard. Er zijn weinig plekken ter wereld waar de cultuur, de tradities en met name de natuur nog zo ongerept zijn als in Bhutan.

Wij willen je graag meenemen in de wondere wereld van dit adembenemende land en delen daarom graag onze tips. Doe er je voordeel mee!

Hoe bezoek je Bhutan?

Je kunt Bhutan niet zomaar bezoeken. Hiervoor zul je een georganiseerde reis moeten boeken. Wat eigenlijk een door de overheid ingestelde ‘vergoeding’ is. Goedkoop is het niet en het vergt enige planning.

In het hoogseizoen betaal je US$250 p.p. per dag. Dit zijn de maanden maart, april, mei, september, oktober en november. In het laagseizoen (januari, februari, juni, juli, augustus en december) betaal je US$200 p.p per dag. Bekijk hier onze tips.

Er is ook een toeslag van 40 USD, voor elke dag als je alleen reist. Het tarief is dus US$290 per dag in het hoogseizoen en US$240 per dag in het laagseizoen als je alleen reist.

Dat is inclusief:

  • Minimaal 3-sterrenaccommodatie;
  • Alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner);
  • Een gecertificeerde gids;
  • Alle transport binnen Bhutan, behalve vluchten;
  • Kampeeruitrusting, paarden, om je spullen te dragen, een kok;
  • Alle toegangsprijzen.

Wat is er te zien

Dit lans is één grote bezienswaardigheid. Nogmaals, dit land is niet voor iedereen weggelegd. Maar iedereen die op zoek is naar een bestemming waar je mysterieuze tempels kunt bezoeken, bergen kunt beklimmen, ongerepte hooglanden kunt belopen en alle uitlopers van de Himalaya kunt zien is Bhutan the place to be.

Het klooster Tiger’s Nest is Bhutans bekendste highlight

Er is natuurlijk meer te zien. Zo heb je de bijzondere hoofdstad Thimphu, gelegen tussen de torenhoge bergen. En wat te denken van Punakha, de thuishaven van de oogstrelende Punakha Dzong. En dan heb je nog Trongsa, de stad met de duizelingwekkende tempels. Alsof dat nog niet genoeg is barst Bhutan ook nog eens van de schitterende natuur! 

Meer lezen over Bhutan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU