Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Mauritius

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 augustus, 2020

Mauritius is een van de mooiste eilandengroepen in de Indische Oceaan.  Alles wat je van een tropisch paradijs verwacht, vind je op de eilanden van Mauritius. Het zijn echter niet alleen de stranden die dit land zo mooi maken, ook de natuur is oogstrelend mooi! Wil jij er heen? Bereid je voor met onze tips en reisinformatie over Mauritius.

Backpacken of rondreizen in Mauritius

Er is geen reden om Mauritius niet te bezoeken. Je vindt hier geen tempels zoals in Azië, oude koloniale steden zoals in Midden-Amerika of kuddes olifanten zoals in Krugerpark of Serengeti, maar dat maakt het land ruimschoots goed met andere dingen.

De eilanden van Mauritius zijn misschien wel de mooiste van heel Afrika, de jungle in het binnenland is ongerept, je heb er duikplekken die horen bij de beste ter wereld, je kunt dagen achter elkaar wandelen over lege wandelpaden en het weer is er altijd goed!

Kosten

De kosten voor reizen in Mauritius zijn een beetje afhankelijk van je eigen reisstijl. De low-budget backpackers kunnen hier voor een paar tientjes prima rondreizen, maar er zijn ook reizigers die liever wat luxe willen en makkelijk €100 per dag spenderen.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina rondreis in Mauritius of backpacken in Mauritius

Le MorneWaar in Afrika vind je dit soort stranden

Beste reistijd Mauritius

Het is niet gemakkelijk om de beste reistijd van Mauritius te bepalen. Dit komt simpelweg, omdat het eigenlijk het gehele jaar door mooi weer is op het eiland. Bovendien is de beste reistijd afhankelijk van datgene wat je op het eiland wil gaan doen.

In juni, juli en augustus is het gemiddeld 28 graden op het eiland. Prima weer voor een strandvakantie, maar ook voor een actieve vakantie. In september en oktober is het beduidend warmer op Mauritius.

Dit maakt de maanden september en oktober ideaal voor een ontspannen vakantie vol zon, zee en strand.

De maanden mei tot en met oktober vormen het hoogseizoen

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Mauritius

Beste reistijd voor Mauritius

Budget Mauritius

Naast informatie over de beste tijd om het land te bezoeken heeft de reisinformatie over Mauritius ook betrekking op het budget. Wat kost het reizen in Mauritius precies?

Mauritius, ook wel ‘Star of the Indian Ocean‘, is een bekende vakantiebestemming. Het probleem met bekende vakantiebestemmingen is dat het vaak duurder is dan minder bekende landen. Mauritius is dan ook wat duurder dan andere strandbestemmingen in Afrika.

Een budget voor Mauritius is uiteraard wel iets wat je zelf kunt bepalen. Reis je buiten het hoogseizoen, vind je een goedkopere accommodatie en eet je in plaatselijke restaurants, dan kun je veel geld besparen.

Reken op zo’n €65 p.p per dag (excl. activiteiten)

  • Backpacker budget  €40 per dag
  • Normaal budget  €70 per dag
  • Luxe budget  €100+ per dag


TIP ♥ – meer over de kosten op reis lees je op de pagina budget Mauritius

ChamarelNiet alleen de stranden zijn mooi, ook de natuur is prachtig

Visum Mauritius

De belangrijkste reisinformatie over Mauritius is dat je een visum moet aanvragen. Gelukkig ben je snel klaar met het regelen van je visum.

Je hoeft namelijk geen visum aan te vragen als je naar Mauritius reist voor een welverdiende vakantie. Alleen als je langer dan 90 dagen op het eiland wil blijven, heb je een visum nodig. Dit reisdocument vraag je aan bij de ambassade van Mauritius in België. Mauritius heeft namelijk geen ambassade in Nederland.

Iedereen kan in 90 dagen in Mauritius reizen zonder visum

TIP ♥ – meer over het visum leggen we uit op onze pagina visum Mauritius

Vervoer Mauritius

De meeste mensen die een ontspannen vakantie boeken op Mauritius, huren geen auto. Zij reizen van A naar B met de bus of de taxi. Wil je veel rondreizen en ben je bereid wat meer geld uit te geven voor jouw vervoer op Mauritius? Dan kun je wel een auto huren.

Reizen met de bus/minivan

De bus is niet alleen goedkoop, maar is het bovendien een gezellig vervoersmiddel. In de bus kom je namelijk veel locals tegen, die maar al te graag een praatje aankopen en je bovendien veel over het eiland kunnen vertellen.

Houd er wel rekening mee dat er op Mauritius geen bussen zijn die van de ene kan van het eiland helemaal naar de andere kant rijden. Als je een verre afstand af wil leggen met de bus, moet je doorgaans meerdere keren overstappen.

Een auto huren

Je kunt een auto huren op Mauritius, maar de meeste toeristen kiezen ervoor om dit niet te doen. Dit komt, omdat het huren van een auto op het eiland erg prijzig is. Sterker nog, op Mauritius betaal je zelfs meer voor een huurauto dan in het gemiddelde Europese land.

TIP ♥ – bekijk hier al onze tips over het vervoer in Mauritius

Meer lezen over Mauritius?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU