Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Beste reistijd Mauritius

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 8 april, 2020

Mauritius is een van de mooiste vakantiebestemmingen ter wereld. De hagelwitte stranden, de ongekend mooie natuur en de vriendelijke mensen maken het een must-see voor iedereen. Maar wanneer kun je hier het beste genieten van je vakantie? Op deze pagina vertellen we meer over de beste reistijd voor Mauritius.

Beste reistijd voor Mauritius

Het is niet gemakkelijk om de beste reistijd van Mauritius te bepalen. Dit komt omdat het eigenlijk het gehele jaar door mooi weer is op het eiland. Je kunt hier dan ook het hele jaar heen. Er zijn twee seizoenen te onderscheiden. Het droge seizoen (mei t/m september) en het regenseizoen (oktober t/m maart).

De beste maanden om Mauritius te bezoeken zijn oktober tot en met april/mei met uitzondering van januari en februari

Wil je meer weten over de beste reistijd voor Mauritius? Wij vertellen je meer over:

Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. 27 28 28 28 25 25 24 23 24 25 25 28
Regen (mm) 225 200 195 175 110 100 75 40 35 25 75 175

Groen = beste reismaanden
Oranje = tussenseizoen
MOBIEL: swipe naar rechts voor meer maanden

De seizoenen van Mauritius

Mauritius ligt in de Indische Oceaan, op het zuidelijk halfrond. Omdat het eiland op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen anders dan van die van ons. Dit betekent dat het op Mauritius zomer is als het in Nederland winter is. Als het in Nederland zomer is, is het op Mauritius juist wat frisser.

Zoals gezegd zijn er twee seizoenen in Mauritius. Het droge seizoen (mei t/m september) en het regenseizoen (oktober t/m maart).  Zo zwart wit is het echter niet. Wat is nu de beste reistijd voor Mauritius?

Hoogseizoen

Beste reistijd voor Mauritius

Okt – dec & mrt – mei

De beste reistijd voor Mauritius zijn de maanden oktober tot en met april/mei met uitzondering van de maanden januari en februari. Tijdens deze maanden regent het meer, maar is de temperatuur ook wel goed.

Tussenseizoen

Juni tot en met september

Eigenlijk is het niet echt een tussenseizoen, omdat het weer vaak prima is in deze maanden. Sterker nog. Dit zijn de droogste maanden van het jaar. Het nadeel is, is dat het ‘maar’ rond de 25°C is, wat alsnog prima is natuurlijk.

Laagseizoen

Beste reistijd voor Mauritius

Januari en februari

De enige maanden die je in Mauritius beter kunt vermijden zijn januari en februari, omdat de kans op orkanen groter is in deze maanden. Zeker niet de beste reistijd voor Mauritius.

Beste reistijd voor Mauritius

Beste reistijd per maand

De beste reistijd voor Mauritius is nooit 100% nauwkeurig te voorspellen. In de droge periode kan het weer plotseling tegenvallen, in de natte periode kan het klimaat juist meevallen en andersom.

Om je een zo goed mogelijk beeld te geven van de beste reistijd voor Mauritius, beschrijven we deze per maand.

Weer in januari

Mauritius is geen Brazilië waar je verschillende klimaatzones hebt. Ondanks dat Mauritius vaak een ‘year round‘ bestemming wordt genoemd zijn er (twee) maanden waarin je beter niet naar dit land kunt reizen: januari en februari.

De reden is simpel. De kans op orkanen en regen is behoorlijk groot.

☀️- 27°C
?️- 225 mm

Weer in februari

Voor februari geldt hetzelfde als januari. Het is niet de beste reistijd voor Mauritius in verband met de vele regen en kans op orkanen.

☀️- 28°C
?️- 200 mm

Weer in maart

Maart is een van de betere maanden om Mauritius te bezoeken. De kans op orkanen is grotendeels afgenomen en het is warm. De regen neemt iets af, maar is nog steeds aanwezig. Bovendien ben je in maart de drukte van de internationale vakantieperiode voor.

☀️- 28°C
?️- 195 mm

Weer in april

April hoort zeker bij de beste reistijd voor Mauritius. De kans op orkanen is nu heel klein, de regen wordt steeds minder en het is nog steeds warm. Temperaturen kunnen oplopen tot 30℃.

Bovendien ben je in april de drukte van de internationale vakantieperiode voor.

☀️- 28°C
?️- 175 mm

Weer in mei

Ook mei is een van de betere maanden om in Mauritius te zijn. De temperatuur is aangenaam en de regen neemt nog verder af. Je zit nog voor de internationale vakantiemaanden waardoor het ook goedkoper reizen is.

☀️- 25°C
?️- 110 mm

Weer in juni

Juni is een gekke maand. Er valt weinig regen, de lucht is vaak strak blauw, je hebt veel zon, maar de temperatuur blijft een beetje achter bij de voorgaande maanden. Dit is officieel de ‘winter’ van Mauritius, maar met temperaturen rond de 25℃ kun je niet echt van winter spreken.

☀️- 25°C
?️- 100 mm

Beste reistijd voor MauritiusGrand Baie

Weer in juli

Juli lijkt qua weer op juni. Het enige verschil is dat het reizen in juli iets duurder is en het ook wat drukker is in verband met de vakanties. Daarnaast is het iets winderiger en ligt de temperatuur nog iets lager dan in juni. Accommodatie zit snel volgeboekt.

☀️- 24°C
?️- 75 mm

Weer in augustus

Augustus is te vergelijken met juli. Niet alleen qua weer maar ook qua drukte en prijzen die omhoog gaan in verband met de drukte.

☀️- 23°C
?️- 40 mm

Weer in september

September is de omkeer van het droge seizoen naar het regenseizoen. De regenval in september is nog steeds minimaal, maar de temperatuur neemt wel weer toe waardoor dit een goede maand is om in Mauritius te reizen.

☀️- 24°C
?️- 35 mm

Weer in oktober

Als je het hebt over de beste reistijd voor Mauritius is oktober een van de beste maanden. De regenval is nog niet zo hoog als in november en december, de temperatuur beging langzaam richting de 30°C te kruipen en de meeste reizigers zijn weer naar huis. Prima maand!

☀️- 25°C
?️- 25 mm

Weer in november

Net als oktober is november een hele goede maand om te reizen. De temperatuur is nu erg lekker, hoewel de kans op regen iets groter is. Het kan hard regenen, maar ook stralend weer zijn. Daarnaast ben je nog voor de drukte van december.

☀️- 25°C
?️- 75 mm

Weer in december

Qua weer is december een prima maand. Het regent wat vaker en de temperatuur is aangenaam. Dit is een van de drukste maanden in Mauritius, vooral tijdens Kerstmis en Nieuwjaar. De buien die vallen zijn vaak kort, maar krachtig.

☀️- 28°C
?️- 175 mm

Le MorneLe Morne

Het orkaanseizoen van Mauritius

Vanaf de maand november neemt de kans op regen iets toe. Je hoeft je echter geen zorgen te maken dat jouw vakantie mogelijk in het water valt. Als het regent op het eiland, is dit namelijk altijd van korte duur. Lange regenbuien of hele dagen vol neerslag komen bijna niet voor op het eiland.

Een grotere bedreiging zijn de orkanen.

Je hebt kans op tropische stormen op Mauritius. Het orkaanseizoen loopt van januari tot en met (begin) maart. Toch komen orkanen ook in deze periode niet veel voor.

Om het risico te vermijden kun je de maanden januari en februari beter overslaan.

Meer lezen over Mauritius?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU