Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vervoer in Mauritius

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 8 april, 2020

Mauritius is niet zo heel groot, maar het reizen van A naar B kan hier best een uitdaging zijn. Openbaar vervoer en efficiënte bussen zoals wij die kennen, hebben ze hier niet. Daarom delen wij onze essentiële tips over het vervoer in Mauritius.

Vervoer in Mauritius

De meeste mensen die een ontspannen vakantie boeken op Mauritius, blijven op één plek. Degene die wel rond willen reizen doen dat vaak met een huurauto. Toch zijn er meer opties. Zo heb je hier reizen met bussen, binnenlandse vluchten en boten.

Wat de beste optie voor jou is ligt aan je budget, je reisplannen en hoeveel tijd je hebt. Dit zijn in ieder geval je opties qua vervoer in Mauritius.

Vervoer in MauritiusEr gebeurt natuurlijk veel met de boot

Reizen met de bus

In Mauritius is de bus een goede uitkomst. De bus is niet alleen goedkoop, maar is het bovendien een gezellig vervoersmiddel. In de bus kom je namelijk veel locals tegen, die maar al te graag een praatje aankopen en je bovendien veel over het eiland kunnen vertellen.

Daarnaast rijden de bussen bijna overal. Alleen op het onbewoonde Plaine Champagne en het schiereiland Le Morne rijden geen bussen. Bussen rijden meestal van 5.30 uur tot 20.00 uur in de steden, maar in afgelegen gebieden vaak, maar tot 18.00 uur.

Hou er rekening mee dat bussen vaak overvol zitten. Zeker in het weekend.

Kwaliteit en tijdschema

De bussen zijn niet allemaal van even goede kwaliteit. De meeste bussen zijn flink verouderd, maar ze rijden. De bestemming staat vaak aangegeven ergens op de bus. He grootste nadeel van de bussen is dat ze niet volgens een vast tijdschema rijden.

Het is dus moeilijk plannen als je met de bus reist. Qua vervoer in Mauritius zijn het vaak de locals die gebruik maken van de bus.

TIP ♥ – bussen zijn wel lekker goedkoop. Zo betaal je per uur ongeveer €1

Busmaatschappijen

Er zijn diverse busmaatschappijen actief op Mauritius. De bekendste busmaatschappijen zijn The National Transport Corporation (NTC), RHT Holding LTD, Triolet Bus Service LTD en Mauritian Bus Transport.

Het busstation in Port Louis

Reizen met een huurauto

Een huurauto is een populaire optie qua vervoer in Mauritius. Het enige nadeel is dat het huren van een auto vrij prijzig is. Sterker nog, op Mauritius betaal je zelfs meer voor een huurauto dan in het gemiddelde Europese land.

Een auto huren geeft je echter wel veel meer vrijheid en voor degene die het eiland willen rondreizen is het vaak de beste optie. Je kunt gaan en staan waar je wil en alle hoeken en gaten van het eiland ontdekken.

Een auto huren. Hoe doe je dat?

Als je toch een auto wil huren op Mauritius is dat vrij makkelijk. De beste manier om een auto te huren is online. Dit scheelt een hoop gedoe bij aankomst en negen van de tien keer is het goedkoper.

Je hebt geen 4×4 nodig in Mauritius. Je kunt hier niet echt offroad rijden dus een normale sedan is prima. Zorg er daarnaast voor dat je de route goed plant. Gebruik hiervoor Maps.me, zodat je weeg waar je heen moet.

Hou daarnaast de belangrijkste verkeersregels in de gaten;

  • De meeste verhuurbedrijven hanteren een minimum leeftijd van 23 jaar of ouder;
  • Je moet in het bezit zijn van een creditcard;
  • Je moet een Internationaal Rijbewijs hebben (aan te vragen bij ANWB);
  • Ze rijden hier aan de linker kant!

Prijzen

De prijs voor het huren van een auto is afhankelijk van het aantal dagen, het seizoen en wat voor auto je huurt, maar reken op minimaal €30 per dag. Dan hebben we het over een normale personenauto.

Met de auto kun je naar dit soort plekken rijden: Maconde view point, Baie du Cap

Reizen met de taxi

Het vervoer in Mauritius wordt voor een groot deel verzorgt door taxi’s. Er rijden ontzettend veel taxi’s rond op Mauritius, zeker in de stedelijke gebieden van het eiland. De taxi’s op Mauritius zijn goed en over het algemeen veilig, maar niet alle taxichauffeurs houden er een rustige rijstijl op na.

Spreek altijd van tevoren een prijs af. De meeste taxi’s hebben namelijk geen meter. De taxichauffeurs die wel een meter in de taxi hebben, zetten deze doorgaans niet aan. Door van tevoren een prijs af te spreken voor je rit, voorkom je dat je onnodig veel betaalt.

Ook als je een halve of hele dag gebruik wil maken van de diensten van een taxichauffeur, spreek je hier van tevoren een prijs voor af.

TIP ♥ – je kunt prima onderhandelen over de prijs van je taxirit. De prijs die de taxichauffeur als eerst noemt, is namelijk altijd te hoog.

Reizen met de boot

Mauritius bestaat uit 16 eilanden, maar qua vervoer in Mauritius wordt de boot niet zo heel veel gebruikt. Dat komt, omdat eigenlijk alles zich af speelt op het hoofdeiland.

Er zijn wat privépartijen die cruises naar afgelegen eilanden aanbieden. Vaak in combinatie met snorkel- of duikexcursies.

Degene die het échte avontuur willen opzoeken kunnen met de boot naar Port Mathurin, maar deze varen maar twee tot vier keer per maand en doen er ook nog eens zo’n 40 uur over

Vervoer in Mauritius

Meer lezen over Mauritius?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU