Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bezienswaardigheden van Mauritius

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 23 april, 2020

Het eiland Mauritius staat vooral bekend om zijn hagel witte stranden en blauwe zee. Dat heeft natuurlijk ook een reden. Het eiland, gelegen in de Indische Oceaan, heeft een aantal fantastisch mooie stranden. Maar de bezienswaardigheden van Mauritius zijn veelzijdiger dan je denkt.

Wat veel mensen niet weten is dat Mauritius ook bezienswaardigheden heeft die niets met strand te maken hebben. De cultuur op het eiland is ontzettend divers en de geschiedenis absoluut het vertellen waard.

Bezienswaardigheden van Mauritius

Google op Mauritius en je ziet meteen waarom je hier heen moet. Je zult waarschijnlijk veel foto’s van stranden tegen komen. En inderdaad, dit is een ideale bestemming voor een strandvakantie, maar er is zo veel meer te beleven.

De natuur is indrukwekkend. De Seven Coloured Earths nabij Charamel is een schitterend stukje natuur. Eureka is een prachtige koloniale woning, de botanische tuinen van Pamplemousses is een wandeling waard en Champ de Mars Racecourse is een de oudste paardenrenbanen ter wereld!

In twee tot drie weken kun je veel van de bezienswaardigheden van Mauritius ontdekken. Heel veel langer heb je ook niet nodig op dit eiland.

Bezienswaardigheden van MauritiusBell Mare Beach

Wat is er te zien?

Mauritius is ongeveer net zo groot als Luxemburg. Je kunt hier in korte tijd ontzettend veel zien. Natuurlijk moet je de stranden ontdekken. De mooiste stranden zijn Île aux Cerfs, Grand Baie, Flic en Flac en natuurlijk Le Morne. Een van de mooiste bestemmingen ter wereld.

Maar vergeet ook zeker niet het binnenland te ontdekken met het schitterende Black River Gorges National Park en Charamel.

Kortom, de bezienswaardigheden van Mauritius zijn veelzijdiger dan je denkt!

Le Morne

Als er één bezienswaardigheid letterlijk en figuurlijk bovenuit steekt in Mauritius, is het wel Le Morne. Het ligt in het zuidwesten van het eiland en is niet alleen de populairste bestemming van het land, het is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En niet zonder reden.

Chamarel

Chamarel is een unieke bestemming op Mauritius. Het staat bekend om zijn rum en gekleurde zandduinen, maar er is zoveel meer te doen in de omgeving van dit pittoreske dorpje. Daarom nemen we je op deze pagina mee langs de hoogtepunten van Chamarel.

Grand Baie

Grand Baie is zo’n plek waar je het ultieme vakantiegevoel krijgt. Dit tropische paradijs in het noorden van Mauritius heeft alles te bieden wat een reiziger kan zoeken op vakantie. Het is niet voor niets de meest populaire plek van het eiland. Of je nu tot rust wilt komen onder een palmboom of prachtig wilt duiken bij een koraalrif, het is allemaal mogelijk in het diverse Grand Baie!

Pointe d’Esny

Pointe d’Esny heeft misschien wel de mooiste stranden van Mauritius. Maar naast deze prachtige idyllische stranden kun je er beschermde eilanden en marine parks vinden in de omgeving. Alsof dat nog niet genoeg is zijn er ook culturele hoogtepunten te vinden. Pointe d’Esny weet dan ook menig reiziger te boeien in Mauritius.

Ile Aux Cerfs

Mauritius is een eiland ten oosten van Madagascar, maar wat veel mensen niet weten is dat Mauritius eigenlijk uit 16 eilanden bestaat. Het hoofdeiland is Mauritius, maar een van de bekendste (en mooiste) kleinere eilanden is Ile Aux Cerfs.

Black River Gorges National Park

Mauritius staat vooral bekend om de hagelwitte zandstranden. Dat is ook de voornaamste reden dat reizigers hier graag komen. Mauritius heeft echter ook een indrukwekkend binnenland. Een goed voorbeeld hiervan is het prachtige Black River Gorges National Park.

Meer lezen over Mauritius?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU