Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Budget Mauritius

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 7 april, 2020

Voor je naar Mauritius reist voor een ontspannen vakantie, is het prettig om te weten wat je tijdens je vakantie ongeveer uit zal geven. Het ‘nadeel’ is dat je een reis naar Mauritius zo duur of goedkoop kunt maken als je zelf wil. Op deze pagina hopen we door onze tips een duidelijk beeld te geven over het budget voor Mauritius.

Het budget voor Mauritius

Mauritius, ook wel ‘Star of the Indian Ocean‘, is een bekende vakantiebestemming. Het probleem met bekende vakantiebestemmingen is dat het vaak duurder is dan minder bekende landen. Mauritius is dan ook wat duurder dan andere strandbestemmingen in Afrika of het Caribisch gebied, waaronder Aruba, Mexico, Kaapverdië, Gambia en Zanzibar.

Dit komt omdat er voornamelijk luxe accommodaties op het eiland te vinden zijn. In de luxere resorts en hotels zijn de kamers niet alleen duurder, maar liggen de prijzen van het eten en drinken bovendien wat hoger.

Toch hoeft jouw vakantie op Mauritius niet extreem duur te zijn. Een budget voor Mauritius is immers iets wat je zelf kunt bepalen. Reis je buiten het hoogseizoen, vind je een goedkopere accommodatie en eet je in plaatselijke restaurants, dan kun je veel geld besparen.

TIP ♥ – reken op zo’n €65 p.p per dag (excl. activiteiten)

 • Backpacker budget €40 per dag
 • Normaal budget €70 per dag
 • Luxe budget €100+ per dag


Port LouisLocal life in Mauritius

Kosten voor je accommodatie

Iedereen kent die foto’s van de watervilla’s die boven kristalhelder water lijken te zweven. Daar betaal je natuurlijk ook de hoofdprijs voor en dat is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er wel degelijk budget opties op Mauritius.

Het grootste deel van je budget voor Mauritius zal je besteden aan accommodatie.

Wat je precies uitgeeft is afhankelijk van waar je wil overnachten. Je kunt via Airbnb een villa met zwembad huren voor nog geen €50 per nacht. Je kunt ook low budget overnachten voor €20 per nacht, maar dan slaap je niet aan het strand Een luxe hotel aan het strand kost al snel tussen de €150 en €500 per nacht!

Voorbeeldkosten voor accommodatie:

 • Airbnb met zwembad €50 per nacht
 • Budget hotel aan strand €25 per nacht
 • Dorm in stad €20 per nacht
 • Hotel aan strand €50 tot €75 per nacht
 • Luxe resort aan strand €150 tot €500 per nacht


TIP ♥ – voor een overzicht van alle accommodatie kun je kijken op Booking.com

Ile Aux CerfsVoor accommodatie aan het strand betaal je natuurlijk meer

Kosten voor eten en drinken

De kosten voor eten en drinken liggen op Mauritius iets lager dan in Nederland, maar hoger dan menig ander land in Afrika. het ligt er ook aan waar je eet of drinkt. Als je er voor kiest om in een fancy restaurant te eten ben je meer kwijt dan een simpele maaltijd in een lokaal restaurant.

Ongeacht wat het kost, vis en verse zeevruchten zijn hier echt heerlijk!

Je kunt hier echt alles krijgen. Simpele snacks, lokale gerechten, curries, Afrikaanse specialiteiten en Westerse maaltijden als pizza of burgers. In een lokaal restaurant kun je voor minder dan €6 per persoon een aardige maaltijd eten.

Ook in een iets duurder restaurant kun je met twee personen gemakkelijk voor een paar tientjes eten. Als je wil eten in de restaurants van hotels en resorts zal dat een behoorlijk invloed hebben op je budget voor Mauritius. Dat is namelijk prijzig.

Voorbeeldkosten voor eten en drinken:

 • Maaltijd in lokaal restaurant €7,50
 • Snack (street food) €1 tot €3
 • Vis of zeevruchten aan strand €20 tot €45
 • Lunch aan strand €10
 • Halve liter lokaal bier €1,50
 • Halve liter water €1
 • Cappuccino €1,80
 • Glas wijn in een restaurant €5
 • Een cocktail ➜ €8 tot €10.


TIP ♥ –  eet eens in een lokaal restaurant. Hier ben je veel goedkoper uit. Bovendien is het hartstikke gezellig om tussen de locals te dineren!

MauritiusOp markten kun je vaak voordelig eten scoren

Kosten voor vervoer

De meeste reizigers houden in hun budget voor Mauritius weinig rekening met vervoer omdat ze een x-aantal dagen in een hotel blijven. Toch kun je vrij makkelijk rondreizen in Mauritius. Zeker het reizen met de bus en taxi is goed te doen.

De bussen brengen je vaak van de ene naar de andere kant van het eiland voor een paar euro. Snel zijn de bussen niet. Daarom kiezen de meeste reizigers voor de snellere, maar duurdere taxi’s.

Auto huren

Wat misschien nog wel een betere optie is, is het huren van een auto. Als je budget voor Mauritius het toe laat en je van plan bent veel rond te reizen is dit de meest interessante optie. Er zijn veel verhuurbedrijven te vinden op het eiland.

Je kunt ook een auto huren in Nederland. Een goede partij hiervoor is SunnyCars. Zij hebben voordelige auto’s en, niet onbelangrijk, 24/7 Nederlandstalige assistentie.

Een auto huren kost tussen de €30 en €45 per dag

Voorbeeldkosten voor vervoer:

 • Auto huren vanaf €30 per dag
 • Liter benzine €1,20
 • Een enkeltje Albion naar Pointe d’Esny €1,45
 • Starttarief van een taxi vanaf €3,50


TIP ♥ – een goede site om busroutes en prijzen in Mauritius te checken is Mauritius Buses

Budget voor MauritiusDe bussen zijn vaak goedkoop, maar niet echt snel

Kosten voor activiteiten

Naast accommodatie zal het grootste deel van je budget voor Mauritius op gaan aan activiteiten. Als je van plan bent een van de vele activiteiten te doen op het eiland. Het meeste is namelijk vrij prijzig.

Enkele voorbeelden van betaalde activiteiten die je kunt ondernemen op het eiland, inclusief de kosten, zijn de volgende:

 • Catamarancruise vanaf €70 per persoon.
 • Zwemmen met dolfijnen (dagtrip) ➜ vanav €80 per persoon.
 • Dagtrip met quads vanaf €130 per persoon.
 • Rondleiding door een theeplantage, inclusief lunch €270 per persoon.
 • Privérondleiding met gids, aan de noordkust van Mauritius €110 per persoon.


Je kunt geld besparen door je activiteiten op het eiland zelf te organiseren, zonder gids. Bovendien zijn de kosten van de activiteiten op Mauritius in het laagseizoen iets lager dan in het hoogseizoen.

Door in het laagseizoen naar het eiland te gaan, kun je dus ook goedkoper diverse activiteiten organiseren.

Le Morne

De munteenheid van Mauritius

De lokale munt van Mauritius is de Mauritian Rupee (MUR). Pinnen is op veel plekken mogelijk en de meeste ATM’s accepteren Nederlandse kaarten. We raden wel aan om een creditcard mee te nemen. Dit is handig boor het boeken van hotels of activiteiten.

TIP ♥ – de wisselkoers van de Mauritian Rupee verandert regelmatig. Check de wisselkoers op xe.com

Meer lezen over Mauritius?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU