Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Mauritius

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 7 april, 2020

Mauritius is een bekende vakantiebestemming waar reizigers graag komen om te ontsnappen aan de kou in het thuisland. Het mooie is dat je geen visum voor Mauritius nodig hebt om het land binnen te komen. Ja mag hier maximaal 90 dagen blijven zonder visum.

Visum voor Mauritius

Zoals gezegd hoef je geen visum voor Mauritius aan te vragen. Het is een van de makkelijkste landen om binnen te komen. De meeste reizigers hebben aan 90 dagen wel genoeg.

Voor een reis in Mauritius heb je geen visum nodig als je 90 dagen of korter blijft

Wil je langer blijven? Dan heb je een visum nodig. Dit reisdocument vraag je aan bij de ambassade van Mauritius in België. Mauritius heeft namelijk geen ambassade in Nederland.

Wat heb je nodig?

Verblijf je korter dan 90 dagen? Dan heb je geen visum voor Mauritius nodig. Wel moet je andere reisdocumenten kunnen laten zien bij de douane op het vliegveld. Zorg ervoor dat je deze documenten meeneemt, zodat je niet in de problemen komt bij de douane.

  • Een paspoort (minimaal zes maanden geldig zijn na  vertrek);
  • Een retour- of doorreisticket;
  • Een bewijs van voldoende financiële middelen, mocht men hierom vragen;
  • De vereiste reisdocumenten voor de eerstvolgende bestemming.

Het retour- of doorreisticket

De meest gestelde vraag voor het visum van Mauritius is of je een doorreisticket nodig hebt. Een doorreisticket dient als bewijs dat je het land weer verlaat. Alleen hiermee krijg je toestemming om het land te betreden. Als je een retourtje Mauritius hebt geboekt is het ‘probleem’ opgelost.

Maar wat als je bijvoorbeeld voor langere tijd gaat backpacken en nog geen retourdatum hebt?

Officieel moet je een doorreisticket kunnen overhandigen. Dit hoeft geen retourticket te zijn. Het kan ook een ferry naar een ander land zijn. Zolang je maar bewijst dat je het land verlaat.

Vraagt men er echt om?

Dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Wij zijn er nooit om gevraagd. Wat veel mensen niet weten is dat bijna alle landen zo’n regeling hebben. Zelfs Thailand, waar 50% misschien niet eens een doorreisticket heeft. De enige keer dat het bij ons gevraagd is was in Belize.

Of het wel of niet gevraagd wordt is afhankelijk van de persoon die je treft. De een kan het vragen, de ander niet. Daar is geen pijl op te trekken.

TIP ♥ – in praktijk wordt het zelden gevraagd, maar het is wel degelijk verplicht.

Een bewijs van voldoende financiële middelen

Dit wordt zelden gevraagd.

Met de kinderen naar Mauritius

Reis je met de kinderen naar Mauritius? Zorg er dan voor dat alle kinderen een eigen reisdocument hebben, ofwel een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is na vertrek uit Mauritius. Sinds 2012 is het niet meer mogelijk om je kind of kinderen bij te schrijven in je eigen paspoort.

Reist de andere ouder van je kind of kinderen niet mee naar Mauritius? Dan raden wij je aan om een kopie van het paspoort van de niet-meereizende ouder mee te nemen.

Meer lezen over Mauritius?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU