Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vliegtickets Mauritius

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 februari, 2020

Een vliegreis naar Mauritius duurt gemiddeld 11 tot 12 uur. Maak je onderweg een tussenstop, dan ben je al snel 15 tot 17 uur onderweg. Omdat je zo lang moet vliegen om jouw vakantiebestemming te bereiken, zijn vliegtickets naar Mauritius zeker niet goedkoop. Gelukkig kun je zelf enkele dingen doen om geld te besparen op je reis.

7 tips om geld te besparen op jouw vliegtickets Mauritius

Met een beetje geluk kun je jouw vliegtickets naar Mauritius voor een paar honderd euro boeken. Heb je pech, dan betaal je met gemak meer dan 1000 euro voor je vliegtickets. Wij weten precies hoe je goedkope vliegtickets Mauritius kunt boeken. Op deze pagina delen we de beste tips voor een goedkope vliegreis naar Mauritius.

  1. Ga in het laagseizoen
  2. Vermijd onze zomervakantie
  3. Boek op de juiste dag
  4. Wees flexibel
  5. Vergelijk vliegtickets
  6. Houd acties in de gaten
  7. Vlieg vanuit België of Duitsland

✈ Ga in het laagseizoen

In het hoogseizoen komen er meer toeristen naar Mauritius. Dit betekent dat de vraag naar vliegtickets hoger is dan in het laagseizoen. Het gevolg? In het hoogseizoen zijn vliegtickets naar Mauritius duurder. Door in het laagseizoen naar Mauritius te gaan, kun je dan ook veel geld besparen. Overigens niet alleen op je vliegtickets, maar ook op je accommodatie op het eiland.

Het laagseizoen start eind oktober. In november heb je wat meer kans op neerslag, maar over langdurige regenbuien hoef je je geen zorgen te maken. In december start het orkaanseizoen. Dit seizoen duurt tot eind april. Gelukkig komen orkanen niet veel voor op Mauritius.

TIP ♥ – wil je goedkoop reizen buiten het orkaanseizoen? Ga dan in mei, juni of oktober naar Mauritius. Deze maanden vallen binnen het hoogseizoen, maar zijn wel goedkoper dan juli, juli en augustus.

Chamarel

✈ Vermijd onze zomervakantie

In de zomervakantie zijn alle vliegtickets duurder. Ook voor jouw vliegtickets naar Mauritius moet je beduidend meer betalen als je in de Nederlandse zomervakantie wil reizen. Je kunt deze periode dan ook beter vermijden.

TIP ♥ – vermijd het weekend. Vliegen in het weekend is duurder dan vliegen op maandag tot en met vrijdag.

✈ Boek op de juiste dag

Het klinkt misschien vreemd, maar je kunt jouw vliegtickets het beste op dinsdag boeken. Vliegmaatschappijen maken hun beste deals namelijk op deze dag bekend. En wil je écht precies op het juiste moment boeken? Boek je tickets dan tussen 18:00 uur en 24:00 uur. Wij hebben het getest: de tickets zijn tussen deze tijden echt goedkoper.

TIP ♥ – vlieg op dinsdag of woensdag. Uit onderzoek is gebleken dat deze dagen het goedkoopst zijn om te vliegen. Zaterdag is – niet zo verrassend – het duurst.

Vliegtickets

✈ Wees flexibel

Hoef je niet per se op een specifieke dag richting Mauritius te vliegen? Wees dan flexibel bij het boeken. Dit doe je door jouw tickets met flexibele vertrekdata te zoeken. Zoek je met flexibele vertrekdata, dan vlieg je vaak goedkoper. Pin je jezelf vast op een specifieke vertrekdatum en is deze datum duur? Dan betaal je eigenlijk onnodig te veel geld voor je tickets. Zonde!

Stel, je wil rond 1 december vertrekken. Nu kun je de vertrekdatum 1 december aanklikken bij het boeken, maar je kunt ook aangeven dat je een paar dagen speling hebt. Nu krijg je veel meer (goedkope) vliegtickets te zien.

Vliegtickets naar Marokko

✈ Vergelijk vliegtickets

Het is absoluut de moeite waard om vliegtickets met elkaar te vergelijken. Dit kun je zelf doen, maar je kunt hier ook websites als Skyscanner en CheapTickets voor gebruiken. Geef aan wanneer je (ongeveer) naar Mauritius wil reizen, tot wanneer jouw vakantie (ongeveer) moet duren en met hoeveel mensen je wil reizen. Je krijgt nu alle beschikbare vliegtickets te zien. Jij hoeft de prijzen van de tickets alleen nog meer elkaar te vergelijken. Voor je het weet, heb je de goedkoopste vliegtickets gevonden. Deze kun je direct boeken om honderden euro’s te besparen op jouw reis.

✈ Houd acties in de gaten

Vliegmaatschappijen organiseren regelmatig leuke acties, ook voor vliegtickets naar Mauritius. Houd je de acties van diverse vliegmaatschappijen goed in de gaten, dan kan het zomaar zo zijn dat je geluk hebt en een leuke aanbieding tegenkomt.

TIP ♥ – wacht niet te lang met boeken als je een leuke aanbieding hebt gezien, want vliegtuigen zitten in een mum van tijd vol bij acties.

✈ Vlieg vanuit België of Duitsland

Tot slot kun je geld besparen door vanuit België of Duitsland naar Mauritius te vliegen. Vind je de vliegreizen vanuit Schiphol wat prijzig? Kijk dan eens wat een vliegreis naar Mauritius kost als je vanuit Dusseldorf, Frankfurt of Brussel vliegt. De kans is groot dat je veel goedkoper uit bent als je jouw reis naar Mauritius op een van deze vliegvelden start.

Meer lezen over Mauritius?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU