Hoofdmenu
reis expert header

Andringitra National Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 29 november, 2019

Met een oppervlakte van ruim 31.000 vierkante kilometer is het Andringitra National Park een van de grotere parken van het land. Het staat bekend om z’n ruige terrein, de vele hoge bergen, diepe valleien en prachtige bergen. Je vindt hier ook de bergtop Imarivolanitra (ook bekend als Pic Boby) die zich op 2658 meter boven het zeeniveau bevindt.  Het park heeft zelfs de hoogste bergen van Madagaskar. Wij delen alle info over deze mooie plek.

Een must-see in Madagaskar

Het Andringitra National Park is een van de mooiste plekken van het land. Rivieren, bergen, regenwoud, kilometers aan wandelpaden, watervallen en de hoogste berg van Madagaskar maken dit een unieke plek.

Naast de indrukwekkende natuur vindt je ook een grote verscheidenheid aan dieren. Als je in het land bent en van ongerepte natuur houdt is dit zeker een plek om te bezoeken. Je kunt hier zelfs overnachten.

Andringitra National Park

De prachtige natuur in het park

Bewoners van het park

Het Andringitra National park is extra bijzonder omdat er verschillende bevolkingsgroepen binnen de grenzen van het park wonen. Elke groep heeft zijn eigen identiteit en andere normen en waarden. Ze zijn volledig afgestemd op de omgeving waarin ze wonen.

Het tropische bos aan de oostkant van het park is thuis voor de etnische groep Bara Haronga, die voornamelijk gefocust zijn op hun rijstvelden. De Betsileo groep huist in het noorden van de bergen en hebben hun eigen ecologische irrigatiesysteem ontwikkelt voor de rijstvelden die zij hebben.

In het zuiden van het park ligt een ander deel van de Bara Haronga, die voornamelijk de savanne gebruiken om het vee te laten grazen.

De Tsaranoro ValleyDe rijstvelden van de locals hier

Wat is er te doen in Andringitra National park?

Je komt hier voornamelijk voor de natuur en om te wandelen. Verder is hier niet veel te doen. Dat is niet zo erg, want wandelen door dit park geeft je de mooiste indruk van de regio. Dit zijn de leukste dingen om te doen.

#1 De verschillende routes lopen

De meeste reizigers die het Andringitra National Park bezoeken doen dit te voet. Er zijn verschillende wandelpaden aangelegd in het park die heel goed worden bijgehouden. Op de moeilijkste stukken van de routes zijn zelfs oplossingen gevonden, dus echt iedereen kan het! We leggen graag een aantal schitterende tracks aan je voor.

Asaramanitra

Dit is een pad van ongeveer zes kilometer lang en het neemt je mee naar een gigantische waterval van 300 meter hoog. De track loopt voornamelijk door het bos.

Diavolana

Als je meer toe bent aan een echte fysieke uitdaging is deze track wellicht geschikt voor jou. Het begint bij de hoofdcamping aan het begin van het park. Aan het einde van het regenseizoen staat deze route vol met prachtig gebloeide orchideeën.

Het pad neemt je mee langs de Riambavy (the queen) en de Riandahy (the king) watervallen. Het verhaal gaat nog steeds dat deze twee watervallen zijn vernoemd naar een koninklijk stel zijn dat geen kinderen kon krijgen.

TIP ♥ – het hoogste punt van deze route is op 2.100 meter hoog, waar je prachtig kunt picknicken en als je geluk hebt een of meerdere maki’s kunt spotten!

Andringitra National ParkDe natuur lijkt een beetje op Drakensbergen in Zuid-Afrika

Imarivolanitra

Dit is de klim naar Pic Boby. Vanaf de bergtop Pic Boby heb je een prachtig uitzicht over de granieten blokken in de omgeving en de rijstvelden van de Betsileo groep. Als je de top wil bereiken kun je hier het beste twee dagen voor plannen.

De eerste dag volg je hetzelfde pad als de Diavalona route. Vanaf de watervallen gaat het pad erg steil omhoog tot je het Andohariana plateau bereikt. Nog een stukje verder naar boven kom je terecht op de tweede campsite waar je overnacht. Op de tweede dag klim je vroeg in de morgen naar de top van Pic Boby.

TIP ♥ – de terugweg neemt ‘maar’ twee tot drie uur in beslag, afhankelijk van je eigen tempo natuurlijk.

Andringitra National ParkOnderweg naar de bergtop Pic Boby

#2 Spot de vele dieren

Een van de belangrijkste reden om dit park te bezoeken zijn natuurlijk de bijzondere dieren die je hier kunt treffen. Madagaskar staat sowieso bekend om het grote aantal lemuren die ze hier hebben.

In het Andringitra National Park vind je een aantal van deze bijzondere dieren. De gids je vaak te vertellen op welke plekken je moet zijn, en welke tijden van de dag het beste zijn. Met meer dan 100 vogelsoorten is de aandacht van de vogelliefhebber ook getrokken door dit park.

In totaal leven hier 14 verschillende soorten lemuren, waaronder de catta lemuur, de ringstaartmaki en de bruine lemuur. Deze grote verscheidenheid aan maki’s zorgt ervoor dat dit park de meeste verschillende soorten lemuren heeft in Madagaskar.

TIP ♥ – een tour kost ?

Wat is de beste reistijd

Vanwege de grote verschillen in hoogte zijn de temperatuurverschillen ook groot. Als je een trip maakt naar het Andringitra National Park kun je je het beste voorbereiden voor wisselvallig weer.

De beste tijd om het nationale park te bezoeken is van juni tot en met november

Januari en februari zijn over het algemeen de natste maanden van het jaar. Juli en augustus zijn hier de droogste maanden van het jaar. Let wel op: in de nachten ligt de temperatuur het hele jaar door vrij laag.

Andringitra National Park

Wow!

Hoe kom je er?

Er zijn twee hoofdwegen die leiden naar de ingang van het park. De eerste loopt van de stad Ambalavao tot aan Antanifotsy. Het alternatief begint dichtbij het dorpje Tanambao, en langs de wegen staan borden aangegeven. Via deze tweede route moet je uiteindelijk wel tol betalen. Maar niet getreurd, deze bedraagt ongeveer €2 per persoon.

Let wel op: op veel routes moet je een 4×4 huren of met een georganiseerde tour meegaan, je kunt hier namelijk niet met het openbaar vervoer komen.

Entree

Ook moet je entree betalen als je park betreedt. Deze beginnen bij €3,00 per persoon voor een dag, tot aan €10,00 per persoon voor vier dagen. Als je een tour met een gids wilt maken is de prijs afhankelijk van de soort excursie.

Locatie

Wat wij vinden:
  • 8.9/10
    Afrika-Expert - 8.9/10
8.9/10

Samenvatting

Met een oppervlakte van ruim 31.000 vierkante kilometer is het Andringitra National Park een van de grotere parken van het land. Het staat bekend om z’n ruige terrein, de vele hoge bergen, diepe valleien en prachtige bergen. Je vindt hier ook de bergtop Imarivolanitra (ook bekend als Pic Boby) die zich op 2658 meter boven het zeeniveau bevindt.  Het park heeft zelfs de hoogste bergen van Madagaskar.

Meer lezen over Madagascar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU