Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bezienswaardigheden Kenia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 22 maart, 2023

Kenia is een prachtig land vol met bezienswaardigheden die je hier in Europa niet gaat vinden. De bezienswaardigheden van Kenia gaan van prachtige natuur met geweldig mooie wilde dieren tot levendige steden en indrukwekkende cultuur. Meer dan genoeg te doen dus op een rondreis of backpack reis door Kenia.

De mooiste bezienswaardigheden van Kenia

Kenia is wordt nog niet zo druk bezocht door toeristen. Zeker als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld Zuid-Afrika of Tanzania. Dat is begrijpelijk gezien onstabiele situatie de afgelopen jaren. Daar is echter veel verandering in gekomen.

Kenia heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in toerisme en veiligheid. Gelukkig, want de bezienswaardigheden van Kenia zijn te mooi om niet te bezoeken. Het is een van de beste plekken ter wereld om wilde dieren te spotten. Het spotten van de Big 5 is hier geen probleem.

Wat veel mensen ook niet weten is dat Kenia gezegend is met prachtige, hagelwitte en ongerepte stranden. Geen Thailand of Zanzibar taferelen hier. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de Great Migration die je hier kunt bewonderen.

Wat is er te zien

Veel mensen denken nog steeds dat je Kenia geen cultuur vindt, dat de bezienswaardigheden van Kenia voornamelijk bestaan uit natuurlijk schoon. Hoewel daar niks aan gelogen is, vind je in Kenia veel meer dan natuur.

Zo vind je hier al zes UNESCO World Heritage Sites. Denk aan onder andere Lamu en Mount Kenya National Park.

Daarnaast vind je hier natuurlijk prachtige nationale parken zoals Amboseli National Reserve, Tsavo National Park en het wereldberoemde Masai Mara. Kortom, er is hier genoeg te doen voor een onvergetelijke vakantie.

Masai Mara

De Masai Mara is een natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia. Het is ongeveer 1.700 vierkante kilometer groot en het grenst aan de Serengeti. De voornaamste reden waarom het reservaat zo bekend is, is de grote migratie van gnoes en zebra’s die hier jaarlijks plaatsvindt. Wij vertellen je alles over deze regio!

Mount Kenya National Park

Mount Kenya is de hoogste berg van Kenia en zelfs de tweede hoogste berg van heel Afrika. Alleen de Kilimanjaro (5.895 meter hoog) is nog net iets hoger. Maar met 5.199 meter hoogte maakt Mount Kenya toch ook behoorlijk indruk. De berg is gelegen in het gelijknamige Mount Kenya National Park en is een mooie toevoeging voor je Kenia bucketlist.

Amboseli National Reserve

Amboseli National Reserve in Kenia is een van de meest populaire parken die Kenia te bieden heeft. Het ligt op ongeveer 230 kilometer afstand van Nairobi, dichtbij de grens met Tanzania. Als je Amboseli National Reserve bezoekt heb je het geluk – vrijwel – altijd uitzicht te hebben op de Mount Kilimanjaro. Naar Kenia afreizen zonder Amboseli is ondenkbaar!

Tsavo National Park

Het Tsavo National Park bestaat niet uit een, maar uit twee delen; oost en west Tsavo. Beide parken worden gescheiden door de Nairobi-Mambosa snelweg en treinrails, en beide delen hebben hun eigen indrukwekkende bezienswaardigheden. Het is een van de oudste, grootste en bezochte wildparken van Kenia.

Mombasa

Mombasa wordt weleens gezien als de meest populaire bestemming in heel Kenia. Je vindt hier een prachtige oude binnenstad, indrukwekkend marine life, witte zandstranden, super luxe hotels en een heerlijke sfeer. Het is de ultieme plek om te relaxen in Kenia. Het is een mix India en Africa met verschillende culturen, talen, gerechten. Wij vertellen je meer over deze stad.

Lamu Island

Alhoewel Luma Island niet de meest voor de hand liggende bestemming is als je op zoek bent naar een tropische rustvakantie, toch raden wij het van harte aan. Het kan ook een aangename afsluiting zijn van een langere – actieve – reis door Kenia. Kortom: geniet hier vooral van de zon, de prachtige witte stranden en de palmbomen.

Nairobi

Nairobi is de hoofdstad van Kenia. Bij hoofdstad denken de meeste reizigers gelijk ‘wegwezen en doorreizen’, maar Nairobi heeft iets bijzonders. Heft heeft als bijnaam ‘Safari hoofdstad van de wereld’. Veel reizigers kiezen er namelijk voor eerst naar Nairobi te vliegen om vervolgens verder te reizen naar hun safaribestemming.

Meer lezen over Kenia?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU