Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Amboseli National Reserve

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Amboseli National Reserve in Kenia is een van de meest populaire parken die Kenia te bieden heeft. Het ligt op ongeveer 230 kilometer afstand van Nairobi, dichtbij de grens met Tanzania. Als je Amboseli National Reserve bezoekt heb je het geluk – vrijwel – altijd uitzicht te hebben op de Mount Kilimanjaro. Naar Kenia afreizen zonder Amboseli is ondenkbaar!

Amboseli National Reserve

Het gehele reserve is vrij vlak, wat ervoor zocht dat veel wildlife relatief gemakkelijk te spotten is. Het is een van de beste plekken in Afrika om olifanten te spotten. Met een oppervlakte van 390 vierkante kilometers is het park ook vrij klein, wat ervoor zorgt dat een safari in dit reserve vrijwel altijd effectief is.

Je hebt hier ook het beste uitzicht op Kilimanjaro

Het meest bijzondere aan dit park zijn de Enkongo Narok en de Olokenya moerassen. Deze worden gevoed door de smeltende sneeuw van de Kilimanjaro. Dit smeltende ijswater trekt verschillende soorten dieren aan van alle soorten en maten. In het bijzonder in het droge seizoen, omdat ze dan op zoek gaan naar drinkwater.

Amboseli National Reserve

Dit is hét beeld in het park. Wilde dieren en Kilimanjaro

Wat is er te doen en zien in Amboseli National Reserve

sdfsdfsdfsd
sdf

#1 Geniet van het uitzicht op Kilimanjaro

Door de bijzondere uitzichten op Kilimanjaro is Amboseli National Reserve een van de populairste parken in Afrika. Echter is een uitzicht op de top niet altijd gegarandeerd. Sterker nog, de top is vaker bepakt in bewolking dan dat je echt een helder uitzicht hebt.

De beste tijd om een blik te wagen op de top is tijdens de zonsondergang, dan trekt de bewolking vaker weg en verschijnen de besneeuwde toppen.

TIP ♥ – lees hier alles over Kilimanjaro 

#2 Spot de vele olifanten

Een andere bijzondere reden om dit park te bezoeken is de vele grote groepen olifanten die je hier kunt spotten, ook nog eens van redelijk dichtbij. Doordat het gebied behoorlijk vlak is, is het moeilijk om deze reuzen niet te spotten.

Zoals aangegeven is Amboseli National Reserve een van de meest bijzondere plekken in Afrika om wildlife spotten. Er leven hier – hele – grote groepen olifanten die je van relatief dichtbij kunt spotten in vergelijking met andere parken!

Het is niet ongewoon om een groep olifanten van wel 100 of meer te spotten. Er leven in dit park in totaal zelfs meer dan 1.000 olifanten, inclusief 58 families en ongeveer 300 zelfstandige mannelijke olifanten. Alle olifanten hebben een naam en een nummer, zodat ze voor onderzoek gemakkelijk geïdentificeerd kunnen worden.

Tijdens een safari ga je er met je gids op uit om deze mooie beesten te zien. De gidsen weten ook vaak waar de olifanten zich bevinden.

Amboseli National Reserve

Met uitzicht op Kilimanjaro

Amboseli National Reserve

Vaak zie je ze in grote groepen

#3 Spot ander wildlife

Naast olifanten heeft het park nog veel meer te bieden, en een safari hier staat bijna garant voor het spotten van de Big 5. De kans is namelijk groot dat je een (of meerdere) van de volgende dieren tegenkomt: luipaarden, cheetah’s, wilde honden, buffalo’s, olifanten, giraffen, zebra’s, leeuwen en krokodillen.

Ook leven er in dit park meer dan 600 verschillende vogelsoorten, wat het voor de echte birdwatcher ook interessant maakt.

Treeclimbing lions

Een ander bijzonder spektakel zijn de zogenaamde ‘treeclimbing lions’. Dit zijn inderdaad leeuwen die in bomen klimmen! Helaas worden deze niet heel vaak gespot, in minder dan 5% van alle safari’s hebben bezoekers het geluk. Als je ze wel ziet ben je dus een van de weinigen.

Deze kleine kans ligt echter niet aan de hoeveelheid leeuwen in het park, er leven er hier namelijk meer dan 100.

King of the Jungle

#4 Maak een ballonvlucht

Een andere bijzondere ervaring die je in dit park kunt boeken is een ballonvaart over de omgeving. Je zweeft met de luchtballon over het park en kunt het wildlife vroeg in de ochtend zien jagen vanuit de lucht!

Natuurlijk is de kans groot dat je tijdens deze ballonvaart de welbekende Afrikaanse zonsopgang kunt bewonderen, die waar de lucht rood of oranje kleurt. Denk bijvoorbeeld aan de Lion King.

Een ballonvlucht duurt zo’n 1,5 uur. afhankelijk van de wind.

Beste reistijd

In principe is het park het gehele jaar geopend, en zeker onder begeleiding kun je hier altijd terecht. Let wel op: je kunt het park – helaas – niet lopend bezoeken, maar dat is natuurlijk voor je eigen veiligheid. Zorg ervoor dat je dus onder begeleiding het park in gaat en goed voorbereid bent.

Men raadt aan om het park te bezoeken in de droge maanden te gaan. Dit zijn de maanden juni tot en met oktober en van januari tot februari zijn.

Amboseli National Reserve

Sunset in Amboseli

Overnachten

Er is aan accommodatie geen gebrek in Amboseli. Je vindt er verschillende camps en lodges. Ook buiten het park. Het is echter leuker om in het park te overnachten. Game drives, wandelingen, de beste zonsondergangen etc. vind je allemaal ín het park.

We raden aan om van tevoren te boeken aangezien dit een populaire plek is voor reizigers. Accommodatie zit snel vol!

TIP ♥ – bekijk hier alle accommodatie in het reserve

Hoe kom je in Amboseli National Reserve?

Het park is het beste te bereiken vanaf de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Vanaf Nairobi kun je ervoor kiezen om naar het park te rijden, of te vliegen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van je budget. Als je besluit met de auto te gaan, rijd je ongeveer 240 kilometer van Nairobi via Namanga richting de Meshanani gate.

Ook kun je ervoor kiezen via Emali te rijden, deze weg is met 228 kilometer nog net iets korter. Je gaat hier het park binnen door Tsavo National Park via de Kimana gate.

TIP ♥ – ben je in voor een avontuur en heb je een iets groter budget? Kies er dan voor om van Nairobi naar het park te vliegen. Let wel op, dit zijn – hele – kleine vliegtuigen dus de bagage die je mee mag nemen is vrij beperkt.

Locatie

Meer lezen over Kenia?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU