Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Kenia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Altijd al naar Kenia willen reizen? Doen! Het is een prachtig land. Ongerept, vrij van massatoerisme, gezegend met indrukwekkende nationale parken, hagelwitte zandstranden en een uiterst vriendelijke en nieuwsgierige bevolking.

Wij delen hier alle reistips en reisinformatie over Kenia!

Rondreizen in Kenia

Zelfstandig rondreizen in Kenia is nog niet zo populair als bijvoorbeeld Zuid-Afrika. Toch leent Kenia zich perfect voor een zelfstandige reis, evenals een georganiseerde reis.

Dit is niet de alledaagse bestemming. Kenis is voor avonturiers die op zoek zijn naar een ongerept land. Een land waar je de Great Migration kunt zien, waar je overal wildlife kunt spotten, toffe activiteiten kunt boeken, bijzondere culturen kunt leren kennen en op hagelwitte stranden kunt relaxen.

Kortom; check deze pagina met handige tips, ontdek de mooiste bezienswaardigheden en you’re good to go!

Reisinformatie over Kenia

Amboseli National Reserve

Wat is de beste reistijd?

Belangrijke reisinformatie over Kenia is wanneer je het land het beste kunt bezoeken. Het goede nieuws is dat Kenia een land is dat je het hele jaar kunt bezoeken. Het ligt er echter wel aan waarvoor je naar Kenia komt.

De beste tijd voor safari’s en de Great Migration is tussen juni en september. Dit is het droge seizoen.

Het regenseizoen loopt grofweg van maart tot en met mei. Veel regen valt er overigens niet, maar het zorgt wel voor meer begroeiing waardoor wildlife moeilijker te zien is. Januari tot en met maart zijn de heetste maanden, maar daardoor ook erg druk.

TIP ♥ – bekijk hier meer over de beste reistijd voor Kenia

Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. 29 29 30 28 27 26 25 26 27 28 28 29
Regen (mm) 45 50 85 160 160 65 35 30 30 45 95 75

Groen = beste reismaanden
Oranje = piekseizoen
MOBIEL: swipe naar rechts voor meer maanden

Masai Mara

Great Migration Masai Mara

Wat kost een reis door Kenia

Bij reisinformatie over Kenia horen natuurlijk ook de kosten. Om maar gelijk me de deur in huis te vallen: Kenia is niet goedkoop. Als je op zoek bent naar een low-budget bestemming, ben je in Kenia niet aan het juiste adres.

Als je op zoek bent naar een unieke, ongerepte en onvergetelijke bestemming waar je wat meer betaalt dan landen als Thailand of Mexico, is Kenia jouw bestemming!

De kosten die je maakt in Kenia, zijn afhankelijk van je reisstijl. Als je geen auto huurt, ben je rond de €80p.p per dag kwijt als je in budget accommodatie slaapt. Huur je een 4WD met daktent? Dan ga je al snel richting de €120 p.p per dag.

Het scheelt natuurlijk ook of je alleen reist, of met meerdere personen. Als je met meerdere personen reist, kun je kosten voor een huurauto, eten, drinken en accommodatie delen.

TIP ♥ – meer hierover lees je op de pagina budget voor Kenia

Heb je een visum nodig

Als je naar Kenia wil reizen, heb je een visum nodig. Gelukkig heeft ook Kenia een e-visa (Ecitizen) waardoor eeen visum aanvragen heel makkelijk is. Het visum kost US$51 en het aanvragen duurt maximaal 2 werkdagen.

Met het aangevraagde visum mag je 90 dagen in het land blijven. Het is eenmalig met nog eens 90 dagen te verlengen.

TIP ♥ – meer hierover lees je op de pagina visum voor Kenia

Lamu Island

Lamu Island in Kenia

Hoe zit het met vervoer?

In Kenia heb je verschillende opties qua vervoer. De meeste mensen zullen met een huurauto reizen, maar het bussysteem in Kenia is verrassend goed. Met de auto heb je wat meer vrijheid om je eigen route te bepalen, maar het is ook een stuk duurder.

Auto huren

Een auto huren is voor veel mensen de beste optie in Kenia. Het biedt je de mogelijkheid om te gaan en staan waar je wil. Je mag met een huurauto ook de safariparken in. Een auto huren kost je tussen de US$50 (2WD) tot US$125 (4WD met daktent).

Bussen

Qua bussen heb je onderscheid tussen de normale bussen en matatu’s. Onder bussen verstaan we de langeafstandsbussen, ook wel touringcarbussen. Ze rijden vaak tussen grote steden als Nairobi, Mombasa, Kisumu en Marsabit, hoewel je opties in het noorden beperkt zijn.

Matatu’s zijn de fel gekleurde minibussen met banken in de achterzijde.

TIP ♥ – bekijk al onze tips over het vervoer in Kenia

Meer lezen over Kenia?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU