Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Budget Uruguay

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 maart, 2020

Het prijsniveau in Uruguay is stevig voor Zuid-Amerikaanse begrippen. Het reizen is hier een stuk duurder dan in landen als Argentinië of Brazilië. Het land heeft niet voor niets de bijnaam ‘Switzerland of South America‘. We weten allemaal dat het leven in Zwitserland ook wat duurder is dan bij ons. Om je een goed beeld te geven over wat reizen hier nou kost hebben we onze tips en ervaringen wat betreft het budget Uruguay op een rij gezet.

TIP ♥ – prijzen op deze pagina staan aangegeven in Amerikaanse Dollars.

Ons budget Uruguay

Reizen in Uruguay is duurder dan andere landen in Zuid-Amerika, sterker nog. Het is waarschijnlijk het duurste land om in te reizen in Zuid-Amerika. Het is wel zo dat een budget altijd een persoonlijke kwestie is. De een reist nu eenmaal anders dan de ander. Om je een idee te geven; ons budget Uruguay lag rond de US$50 per persoon per dag.

TIP ♥ – wij reisde door Uruguay voor ± US$ p.p. per dag. Reken op $80 tot $100 als je met z’n tweeën reist.

Wij zijn geen low-budget backpackers, maar ook niet als luxepaardjes. We slapen vaak in tweepersoonskamers in hostels en eten lokaal. De echte low-budget backpackers kunnen daarom goedkoper reizen, maar het kan ook zeker duurder. Accommodatie is de grootste kostenpost, gevolgd door eten en drinken en vervoer.

Colonia del Sacramento

Kosten voor accommodatie

Accommodatie zal, samen met betaalde tours, de grootste impact hebben op je budget Uruguay. Hotels zijn een stuk goedkoper dan in Nederland. Voor een goed hotel in een grote stad betaal je al snel $100 per nacht. Je hebt dan wel alles voor jezelf. Je hebt ook goedkopere hotels voor rond de $50 per nacht.

Goedkope hostels vind je vooral in het oude centrum of de volkswijken. Reken op minimaal $35 tot $45 per nacht voor een goede tweepersoonskamer. Een dorm kost je al snel $10 tot $15 per nacht. 

Een voorbeeld van onze kosten;

 • Tweepersoonskamer Montevideo  $48 per nacht
  • Dorm in Montevideo  $10 – $12 per nacht
 • Tweepersoonskamer Punta del Diablo  $30 per nacht
 • Tweepersoonskamer Colonia del Sacramento  $45 per nacht
  • Dorm in hetzelfde hostel  $22 per nacht
 • Tweepersoonskamer Punta del Este  $45 per nacht

TIP ♥ – hou er rekening mee dat prijzen voor accommodatie tussen november en februari zo’n 20% hoger liggen dan andere maanden.

Kosten per dag

De kosten per dag voor accommodatie kwamen voor ons rond de $40 per nacht, zo’n $20 p.p. per nacht. Dat is voor een tweepersoonskamer. Als je kiest voor dorms kun je de kosten voor accommodatie verlagen naar $10 tot $15 p.p per nacht. Slaap je in hotels reken dan op minimaal $50 p.p. per nacht.

Cabo Polonio

Accommodatie aan het strand is bijna altijd duurder.

Kosten voor eten en drinken

Waar je in landen als Colombia of Ecuador goedkoop kunt eten viel dat in Uruguay wat tegen. Kosten voor eten en drinken nemen meer ruimte in je budget Uruguay dan je denkt. Zeker als je uit eten gaan. Prijzen om uit eten te gaan liggen net iets lager dan in Nederland. soms zelfs gelijk.

Om je een idee te geven; uit eten gaan in een restaurant kost je hier makkelijk $25 p.p. Een broodje scoren op een terrasje? Reken op minimaal $5 en een biertje kost je al snel $2. Als je voor lokale restaurants gaat betaal je iets minder, maar alsnog zo’n $10 tot $15 voor een maaltijd.

Voorbeeld van onze kosten;

 • Ontbijtje in Montevideo  $5
 • Kop koffie op terras in Colonia del Sacramento  $3
 • Lunch in lokaal restaurant in Colonia del Sacramento  $7
 • Maaltijd in Punta del Este  $23
 • Boodschappen voor een dag  $15
Kosten voor drinken
 • Fles water (1L)  $0,85
 • Biertje  $1 – $2
 • Kop koffie  $4
 • Cocktail  $4
 • Versie smoothie  $5

Kosten per dag

Bij sommige accommodatie zit ontbijt in de kamerprijs dus die kosten heb je niet elke dag. Gemiddeld waren wij zo’n $15 p.p. per dag kwijt aan eten en drinken. Dat is als je niet heel gek doet en veel lokaal eet en boodschappen doet. Het wordt veel duurder als je elke avond uit eten gaat.

Budget Uruguay

Bespaar op je budget Uruguay en eet veel lokaal eten

Kosten voor vervoer

Kosten voor vervoer is voor ieders budget anders. De een reist bijvoorbeeld met de bus terwijl de ander misschien wel een auto huurt. Feit is wel dat het geen grote invloed hoeft te hebben op je budget Uruguay aangezien het vervoer redelijk betaalbaar is.

Zo rekenen de bussen meestal zo’n $20 voor een busrit van vier uur. Uruguay is een klein land, dus je zit nooit heel lang in de bus. De twee langste afstanden kosten ons $22 per persoon. Dat was van Montevideo naar Punta del Diablo. Van Punta Del Este naar Colonia del Sacramento kost $24. Kortere busritten zin goedkoper. Reken op ongeveer $7 per 100 kilometer.

Voorbeelden van kosten;

 • Montevideo naar Punta del Diablo  $22
 • Punta del Este naar Colonia del Sacramento  #24
 • Punta Del Diablo naar La Paloma  $12
 • Bus in Montevideo  $1 tot $3
 • Taxi tussen Montevideo en old city / Pocitos  $9
 • Shuttle van vliegveld naar Montevideo  $15 per tax

Je kunt ook internationale bussen kiezen zoals die van Montevideo naar Buenos Aires. Dit kost ongeveer $35. Een auto huren kost zo’n $50 per dag.

TIP ♥  als je veel met de bus wil reizen kijk dan eens bij SummerBus. Dit is een hop-on-hop-off systeem waarmee je door heel Uruguay kunt reizen. Kost slechts $95 p.p.

Kosten per dag

Vervoer is niet heel duur, maar het is zeker niet zo goedkoop als in andere landen. Als je uitgaat van €5 per dag zit je redelijk goed aangezien je niet elke dag reist.

budget Ecuador

De bussen zijn van prima kwaliteit

Kosten voor activiteiten

Qua budget Uruguay zul je niet veel kosten kwijt zijn voor activiteiten aangezien je er veel gratis kan doen of op eigen gelegenheid. Natuurlijk kun je hier duiken of een tour boeken, maar bijvoorbeeld het oude centrum van Montevideo verkennen kun je ook makkelijk zelf.

Wij hebben nagenoeg geen betaalde activiteiten (lees tours) gedaan. Zoals echte Nederlanders hebben wel een keer fietsen gehuurd. Een voorbeeld van onze kosten;

 • Fietsen huren in Montevideo  $10 p.p. voor 4 uur

Andere voorbeelden van activiteiten die je kunt ondernemen;

 • een surfles voor 1 dag  $100)
 • CityTour door Montevideo  $30
 • Kitesurfles (2 uur) Punta del Diablo  $15
 • overnachten bij een Gaucho Ranch  $ 35 per nacht

Kosten per dag

Kosten voor tours laten we meestal buiten beschouwing in de totale kosten omdat je niet elke dag een tour boekt. Sommige reizigers doen nooit betaalde tours en andere kiezen voor 2 of 3 tours. Reken op maximaal $5 p.p. per dag.

Kosten per dag

Als je in een in een tweepersoonskamer in een hostel overnacht, eet in lokale restaurants of je eten koopt in supermarkten en reist met openbaar vervoer in plaats van taxi’s, moet je rekenen op een budget Uruguay van zo’n $45 tot $55 p.p per dag. Dat is zo’n €40 tot €45 per dag.

Je kunt makkelijk meer uitgeven als je luxer overnacht en reist. Het kan ook goedkoper als je voornamelijk op dorms slaapt in hostels.

Wat wij vinden:
 • 8/10
  Reis-Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Het prijsniveau in Uruguay is stevig voor Zuid-Amerikaanse begrippen. Het reizen is hier een stuk duurder dan in landen als Argentinië of Brazilië. Het land heeft niet voor niets de bijnaam ‘Switzerland of South America‘. We weten allemaal dat het leven in Zwitserland ook wat duurder is dan bij ons. Om je een goed beeld te geven over wat reizen hier nou kost hebben we onze tips en ervaringen wat betreft het budget Uruguay op een rij gezet.

Meer lezen over Uruguay?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU