Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Uruguay

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Uruguay stond lange tijd in de schaduw van Argentinië en Brazilië. Dit kleine landje werd door veel internationale reizigers overgeslagen, maar daar komt verandering in. De kleine parel trekt steeds meer reizigers en dat is volkomen logisch. Op deze pagina geven we je de nodige reisinformatie Uruguay met onder andere;

Beste reistijd Uruguay

De beste tijd om naar Uruguay te reizen is tijdens de zomermaanden tussen november en februari. Vooral de kustgebieden hebben dan goed weer. Gelukkig liggen de meeste bezienswaardigheden dicht bij de kust. De beste reistijd Uruguay ligt daarmee ongeveer gelijk met de rest van Zuid-Amerika.

DE maanden april tot en met juni zijn ook goede maanden om naar Uruguay te reizen. In de maand april zit je net na het hoogseizoen en is het weer vaak nog goed. Goede tijd voor budget-reizigers aangezien de prijzen lager liggen.

TIP ♥ – meer info over de beste reistijd vind je op de pagina beste reistijd Uruguay.

Beste reistijd Uruguay

Beste reistijd Uruguay

Punta del Este

Backpacke in Uruguay

Als je gaat backpacken denk je niet meteen aan Uruguay. Het land legt het qua populariteit nog steeds af tegen landen als Brazilië, Argentinië, Peru en Colombia, maar de laatste jaren komt daar wel steeds meer verandering in.

Uruguay is niet het goedkoopste land om te backpacken. De prijzen liggen hier een stuk hoger dan andere landen in Zuid-Amerika.

Als je tijdens het backpacken in Zuid-Amerika echter een ongerept land wil bezoeken is Uruguay absoluut een van de beste opties. Uruguay is nog niet aangetast door toerisme.

Het land draait ook niet op toerisme in tegenstelling tot een hoop andere landen. Daarnaast is het land heel klein dus je kunt veel zien in korte tijd!

TIP ♥ – weten wat er allemaal te zien in? Check dan onze pagina bezienswaardigheden Uruguay

Wat kost het reizen

Reizen in Uruguay is duurder dan andere landen in Zuid-Amerika, sterker nog. Het is waarschijnlijk het duurste land om in te reizen in Zuid-Amerika. Het is wel zo dat een budget altijd een persoonlijke kwestie is.

De een reist nu eenmaal anders dan de ander. Om je een idee te geven; ons budget Uruguay lag rond de $50 per persoon per dag.

Wij reisden door Uruguay voor ± $50 p.p. per dag. Reken op $80 tot $100 als je met z’n tweeën reist.

Wij zijn geen low-budget backpackers, maar ook niet als luxepaardjes. We slapen vaak in tweepersoonskamers in hostels en eten lokaal. De echte low-budget backpackers kunnen daarom goedkoper reizen, maar het kan ook zeker duurder.

Accommodatie is de grootste kostenpost, gevolgd door eten en drinken en vervoer.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina budget Uruguay

Visum

Als je naar Uruguay reist heb je geen visum nodig. Alle Nederlanders en Belgen, met een geldig paspoort, krijgen bij aankomst namelijk gratis een toestemmingsbewijs (toeristenvisum) dat 90 dagen geldig is. Op deze pagina vertellen we wat meer over het visum Uruguay. 

Hoewel 90 dagen meer dan genoeg moet zijn, kun je je visum verlengen met nog eens 90 dagen.

TIP ♥ – meer info over het visum vind je op de pagina Visum Uruguay.

Barrio Historico

Barrio Historico in Colonia del Sacramento


Inentingen

Bij reisinformatie Uruguay horen ook de inentingen. Op dit moment zijn er geen inentingen die verplicht zijn voor een reis naar Uruguay. Dit kan natuurlijk wel veranderen. Het is daarom aan te raden om onze site in de gaten te houden.

TIP ♥ – meer informatie over inentingen vind je op de pagina inentingen Uruguay.

Eten en drinken

Uruguay is vooral een land van Spaanse en Italiaanse immigranten en dat zie je terug in de eet- en drinkcultuur. Het ontbijt stelt niet erg veel voor, maar koffie is altijd een belangrijk onderdeel van de dag.  

De lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag en ook typisch Mediterraans. De lunch is geen broodje kaas, maar een uitgebreide en meestal warme maaltijd.

’S avonds wordt er ook nog warm gegeten. Men eet erg laat in de avond, pas na 20:00 uur. Wees dus niet bang dat je om 19:00 uur nergens terecht kan in restaurants want die zijn meestal doorlopend geopend vanaf ’s middags tot middernacht.

Op het menu staan vooral Milanesas, dit is een soort schnitzel. Daarnaast veel verschillende pasta’s waarbij je kunt kiezen uit diverse sauzen (salsa’s). Pizza’s zijn ook populair. Daarnaast is Uruguay een grote vleesproducent en dat is te merken aan het vlees dat je op je bord krijgt.

Zogenaamde asado’s (barbecues) zijn erg populair bij de locale bevolking. Op zondagmiddag nemen ze daar uitgebreid de tijd voor. 

Verder staan er uiteraard ook internationale gerechten op de kaart. Probeer vooral eens een typisch Uruguayaans gerecht: de Chivito.

Dit is een soort hamburger met friet, maar hier is het broodje niet belegd met een hamburger, maar met beef, een eitje en diverse groenten. Het is echt een aanrader en eigenlijk veel gezonder dan ons broodje hamburger.< Budget UruguayVers fruit

Het vervoer

De trein is op sterven na dood in Uruguay. Ze rijden wel, maar puur voor goederenvervoer. Uruguay beschikt over een goed netwerk van bussen. Geen simpele stadsbus zoals wij die kennen, maar de bekende lange-afstandendbussen en luxe touringcars.

Wist je dat je in 7 uur van zuid naar noord reist?

Vanuit het busstation Tres Cruces in Montevideo vertrekt er een bus naar elke uithoek van het land. Reken op nachtritten bij lange afstanden. Op Tres Cruces zelf kun je een buskaartje kopen, omdat de pre-order sites enkel in het Spaans zijn.

Tres Cruces kan erg desoriënterend zijn dus onderschat de grootte niet. Schroom niet om mensen te vragen als je iets niet kan vinden. 

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina vervoer Uruguay

Meer lezen over Uruguay?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU