Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vervoer Uruguay

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 17 november, 2020

Uruguay is een unieke bestemming in Zuid-Amerika. Er is hier van alles te zien en massatoerisme kennen ze hier (nog) niet. Een bijkomend voordeel is dat het land relatief klein is. Dat betekent niet alleen dat je in korte tijd veel kunt zien, maar ook dat je makkelijk rond reist. Het vervoer in Uruguay, vooral de bussen, is prima geregeld.

Het vervoer in Uruguay

Uruguay is een van de modernste landen in Zuid-Amerika. De wegen zijn goed, bussen zijn nieuw en luchthavens modern. De meeste Uruguayanen en reizigers reizen met de bus omdat dit de meest efficiënte en goedkoopste manier van reizen is.

Treinen rijden er wel, maar alleen voor vracht en binnenlandse vluchten bestaan, maar hebben een tijd lang stil gelegen. Naast het reizen met de bus is daarom het huren van een auto interessant als vervoer in Uruguay.

Reizen met de bus

Qua vervoer in Uruguay is de bus de beste optie. De meeste bussen, zeker de langeafstandbussen, zijn modern en in goede staat. In veel bussen heb je gratis wifi aan boord.

In de grote steden vertrekken de bussen vanaf terminals. De kleine steden hebben vaak een verzamelplek waar bussen vertrekken. De afstanden zijn allemaal relatief kort. Zo reis je in 2 uur van Montevideo naar Punta del Este.

Tickets en reserveren

Reserveren is niet nodig, maar kan in het hoogseizoen (november tot en met maart) wel handig zijn. Tickets koop je in de bus zelf, het busstation of bij je accommodatie. Zij kunnen je vaak helpen met het uitzoeken van de juiste bussen en tarieven,

TIP ♥ – je kunt hier direct bij ons je tickets kopen

Vervoer in Uruguay

De bussen in Uruguay

Een auto huren

Naast het reizen met de bus is het huren van een auto ook een goede optie. Uruguay is een van de beste landen in Zuid-Amerika om met een huurauto te ontdekken. De wegen zijn goed, de huurvoorwaarde ook en de afstanden zijn niet te lang.

De meeste reizigers gebruiken de bus, maar als je het vervoer in Uruguay wat uitdagender wil maken is een huurauto een goed idee.

Kosten en regels

Het voordeel van het huren van een auto in Polonnaruwa is dat je geen internationaal rijbewijs nodig heb.t Je kunt met je Nederlandse rijbewijs een auto huren mits je niet langer dan 90 dagen in het land blijft. Dat is genoeg, want het toeristenvisum is maar 90 dagen geldig.

De kosten voor het huren van een auto zijn afhankelijk van de auto, het seizoen en de huurperiode. Auto’s zijn beschikbaar vanaf €30 per dag. Dit betaal je met je creditcard (evenals de borg).

Meer lezen over Uruguay?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU