Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bezienswaardigheden Uruguay

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Uruguay is waarschijnlijk niet het eerste land waar je aan denkt als je Zuid-Amerika wil bezoeken. Het land staat al tijden in de schaduw van de buurlanden Argentinië en Brazilië. Toch komt daar de laatste jaren wel verandering in. Reizigers hebben het unieke land steeds vaker op hun radar staan.

De mooiste bezienswaardigheden Uruguay

Uruguay is niet groot en het is voor Zuid-Amerikaanse begrippen zelfs vrij duur, maar toch raden we iedereen aan om hier heen te gaan. Sla bekende vakantiebestemmingen als Peru of Thailand een keer over om richting deze kleine parel te vertrekken.

Doordat het land nog niet ontdekt is door het massatoerisme is het een van de meest authentieke landen van het continent.

De bezienswaardigheden Uruguay worden niet door honderden reizigers tegelijk bezocht. Het is er rustig, de locals zijn vriendelijk en de natuur is ongerept. De mooiste plekken zoals Punta del Este of zelfs de hoofdstad Montevideo zijn relatief onbekend in de reiswereld.

Daarnaast is Uruguay een van de veiligste landen in Zuid-Amerika om te reizen. De economie draait op volle toeren en er is relatief weinig criminaliteit.

Wat is er te zien?

Uruguay is een klein land, vergelijkbaar met Nicaragua bijvoorbeeld, maar heeft verrassend veel te bieden. Doordat het land zo klein is kun je ook in korte tijd veel zien. De bezienswaardigheden Uruguay liggen vaak op niet meer dan een paar uur rijden uit elkaar. Een ideaal vakantieland dus!

De meeste bezienswaardigheden vind je in het zuiden, vooral rondom de kust. Zo vind je hier bijvoorbeeld Colonia del Sacramento en het afgelegen, hippe Cabo Polonio. Benieuwd naar alle hoogtepunten? Bekijk hieronder een overzicht met de mooiste bezienswaardigheden.

Cabo Polonio

Als je een unieke plek in Zuid-Amerika wil bezoeken mag Cabo Polonio zeker niet ontbreken. Deze kustplaats in Uruguay ligt in een afgelegen gebied aan de kust en staat bekend als een beetje een vreemde plek: magisch, maar ook een beetje gek. Er is geen stromend water, geen elektriciteit, één winkel en Wi-Fi is behoorlijk zeldzaam.

Colonia del Sacramento

Colonia del Sacramento is een prachtig bewaard koloniaal stadje, oorspronkelijk gesticht door de Portugezen. Het stadje Colonia staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een bezoek aan dit prachtige historische stadje is een must tijdens je reis door Uruguay.

Montevideo

Montevideo is een stad vol cultuur en schoonheid die de meeste reizigers nog moeten ontdekken. Dat geldt eigenlijk voor heel Uruguay. Montevideo is een bijzondere stad met veel bezienswaardigheden en leuke wijken. Ciudad Vieja, het oude centrum van de stad, is het kloppende hart van de stad en zeker een bezoek waard.

Punta del Este

Punta del Est staat bekend als het Saint-Tropez van Zuid-Amerika. Het is een chique badplaats met mooie stranden die ook nog beschikt over leuke bezienswaardigheden. Punta del Este is het bekendste kustplaatsje van Uruguay en elke zomer komen hier toeristen van over de hele wereld. Gezinnen, solo-backpackers, honeymooners en groepen vrienden; iedereen weet het te vinden.

Meer lezen over Uruguay?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU