Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Backpacken Uruguay

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Uruguay is niet het eerste land waar je aan denkt als je een backpackreis aan het plannen bent. De meeste reizigers vertrekken naar Peru, Colombia, Bolivia of Brazilië. Uruguay, evenals Paraguay, blijft gek genoeg achter bij backpackers. Vreemd, want Uruguay is de thuisbasis van enkele prachtige stranden en indrukwekkende. Je kunt hier surfen, duiken, wandelen, fietsen, hiken en nog veel meer. Backpacken in Uruguay is een avontuur in alle opzichten.

Tips voor backpacken in Uruguay

Backpacken in Uruguay is een super ervaring. Het land is niet toeristisch en de kans is groot dat je vrij weinig andere backpackers tegen komt. Het is hier veel rustiger dan andere landen, je kunt makkelijk buiten de gebaande paden reizen, het is veilig en doordat het niet groot is, is het nooit langer drie of vier uur reizen naar de volgende highlight.

Wij delen daarom graag onze tips voor backpacken in Uruguay.

Backpacken in Uruguay

Punta del Diablo in Uruguay

#1 Combineer Uruguay met Argentinië of Brazilië

De eerste tip die we je kunnen geven voor backpacken in Uruguay is om dit land te combineren met andere landen in Zuid-Amerika. Vanuit Buenos Aires in Argentinië vaar je namelijk zo naar Colonia del Sacramento!

Je kunt vliegen, maar dat is een stuk duurder.

Ook vanuit Brazilië ben je binnen enkele uren in Uruguay en daar kan jouw avontuur beginnen (of verder gaan natuurlijk). Uruguay zelf is ongeveer vier keer zo groot als Nederland, en daardoor in redelijk korte tijd prima te bekijken.

TIP ♥ – bekijk onze info over Brazilië en Argentinië

#2 Vier de Llamadas in Montevideo

Montevideo is de hoofdstad van Uruguay en veel reizigers zeggen dat je hier niet al te lang hoeft te spenderen. Er is niet veel te doen, maar de stad zelf heeft een unieke sfeer die je absoluut geproefd wil hebben bij een bezoek aan Uruguay.

Ons advies is om jouw tijd in deze hoofdstad zo te plannen dat je de ‘Llamadas’ kunt vieren.

Dit is de Uruguayaanse versie van carnaval en super om mee te maken als je gaat backpacken in Uruguay. De straten stromen vol met dansende mensen, en er is overal muziek. De carnaval is vernoemd naar Las Llamadas, de grootste bevolkingsgroep in Uruguay.

Wanneer is het?

Ieder jaar in februari wordt Montevideo omgetoverd tot een grote feestruimte, waarbij je door de stad kunt struinen en jezelf kunt vermaken tot in de late uurtjes. De Llamadas in Montevideo duren ongeveer een maand!

TIP ♥ – alle festiviteiten zijn in principe gratis bij te wonen in de stad, maar als je beter uitzicht wil kun je entree betalen om bijvoorbeeld bij een rooftopbar binnen te zitten.

Backpacken in Uruguay

Llamadas in Montevideo

#3 Relax in Cabo Polonio

Cabo Polonio is een beetje een hippie dorp geworden, maar dat was het zeker niet. Lang was dit een afgelegen gebied waar alleen zeeleeuwen kwamen (en nog steeds komen). Het enige letterlijke lichtpuntje was de vuurtoren. De laatste jaren is Cabo Polonio echter steeds populairder geworden.

Het handjevol Uruguayanen dat er woont wil dit stadje graag behouden zoals het is. Daarom vind je hier geen elektriciteit, geen winkels, geen ATM en Wi-Fi is alleen beschikbaar als de generator aan gaat en de beheerder bereid is het wachtwoord te delen.

Back to basic

Je moet er wel van houden. Dit is geen Bali of Belize waar je lekker aan het strand gaat chillen met een cocktail in je hand. ’s avonds is er geen licht, wassen doe je in een waterput en heel veel is er niet te doen.

Daarnaast kan het weer behoorlijk guur worden. Uruguay is een van de rijkste landen in Zuid-Amerika, maar dat vergeet je snel als je in Cabo Polonio aan komt. Huisjes zijn vaak oud en versleten en je gaat echt even back to basic. Dat is echter wat dit dorpje zo leuk maakt!

TIP ♥ – bekijk hier onze tips

Cabo Polonio

Op weg naar Cabo Polonio

Cabo Polonio

#4 Ga feesten in Punta Del Este

Als je nog niet voldoende hebt gefeest kun je altijd een bezoek brengen aan Punta del Este, wat ook wel het Monaco van Zuid-Amerika wordt genoemd. Het is een van de meest populaire bestemmingen voor toeristen in Uruguay, waar normaal gesproken maar 20.000 mensen wonen.

In december en januari kan dit aantal rustig oplopen tot 250.000 mensen.

Hou in deze maanden dan ook rekening met verhoogde prijzen voor in principe alles, maar vooral accommodatie. Als je graag wil feesten ben je hier op de juiste plek. Je vindt hier namelijk allerlei clubs en barretjes waar je tot in de vroege uurtjes door kunt gaan.

Het is vooral een bestemming waar men gezien wilt worden, maar het is absoluut een bezoek waard als je op zoek bent naar een goede surfplek en een goede stranden om te zonnebaden.

TIP ♥ – bekijk hier meer over Punta Del Este

Punta del Este

Punta Del Este

#5 Doe eens gek, huur een auto

Er zijn al een aantal opties voorbij gekomen in dit blog om naar Uruguay te reizen. Vanuit een aantal omliggende landen is het vaak maar een paar uurtjes om in Montevideo te komen. Maar hoe zit het met het vervoer in Uruguay?

Dat is ontzettend goed geregeld. Maar is het leuker om zelf te rijden?

Auto huren

De beste tip voor backpacken in Uruguay die wij je kunnen geven is om een auto te huren. Als je voor langere tijd rondreist door het land is dit ook economisch de beste oplossing. Zorg er wel voor dat je een internationaal rijbewijs bij je hebt

Dit kan je gemakkelijk aanvragen bij een ANWB-winkel in Nederland.

Het huren van een auto is niet eens zo heel gel duur. Reken op zo’n €40 per dag.

De wegen zijn prima en het is veilig om zelf rond te reizen.

#6 Je hebt geen visum nodig

Een van de voordelen van backpacken in Uruguay: je hebt geen visum nodig. Wij mogen 90 dagen vrij door het land reizen zonder visum. Als je van plan bent langer te blijven of zelfs te gaan werken, wordt het natuurlijk een ander verhaal.

Het enige waar je als toerist voor hoeft te zorgen is dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is wanneer je weer vertrekt uit Uruguay.

TIP ♥ – lees hier meer over het visum

Colonia del Sacramento

Het sfeervolle Sacramento

backpacken in Uruguay

Bezoek ook zeker Colonia del Sacramento

#7 Het regent hier zelden!

Het klimaat in Uruguay is gematigd, met temperaturen die gemiddeld wel een stuk hoger liggen dan in Nederland. Het komt hier dan ook vrijwel nooit voor dat het vriest, of dat de temperatuur rond het vriespunt ligt.

Nog een voordeel van backpacken in Uruguay: het land kent geen regenseizoen.

De seizoenen zijn precies het tegenovergestelde als in Nederland. Wanneer het bij ons winter is, is het in Uruguay zomer en andersom.

In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur rond de 25℃ tot 30℃. De laagste temperatuur in de winter is ongeveer 15℃. Vanzelfsprekend zijn december en januari dan ook de drukste maanden in Uruguay.

TIP ♥ – lees hier meer over de beste reistijd

Meer lezen over Uruguay?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU