10 Gouden Tips voor Reizen in Paraguay

Reizen in Zuid-Amerika is behoorlijk populair. Reizigers trekken massaal naar Brazilië, Argentinië, Peru, Bolivia en ook Colombia wordt steeds populairder. Maar je hoort bijna nooit iemand over Paraguay. Het is een van de meest onbekenden landen van het continent. Ondanks de ligging in het hart van het continent ligt, wordt het (te) overgeslagen door de internationale reiswereld omdat vanwege een een gebrek aan mega-attracties.

10 Tips voor Paraguay

Het land mag niet de bezienswaardigheden hebben zoals andere landen Zuid-Amerika dat wel hebben, maar dat betekent zeker niet dat er niks te doen is. Sterker nog. Als je een van de meest authentieke landen in Zuid-Amerika wil bezoeken moet je in Paraguay zijn. Benieuwd? Lees dan verder, want wij geven deze blog de beste tips voor Paraguay.

TIP 1 – Boek een goedkoop ticket

De beste tips voor Paraguay hebben natuurlijk betrekking op goedkope vliegtickets. Het nadeel van een reis naar Paraguay is dat de tickets vrij prijzig zijn. Dat heeft te maken met het feit dat hier minder toeristen komen. En de toeristen die er komen, komen vaak over land via Brazilië, Argentinië of Bolivia.

Een vliegticket rechtstreeks naar Asuncion kost al snel €1.000 per persoon. Dat is best duur als je het vergelijkt met vliegtickets in dezelfde periode naar landen als Peru of Argentinië die vaak maar €450 per persoon kosten. Je kunt Paraguay daarom beter bezoeken als je al in Zuid-Amerika bent en doorreizen naar Paraguay.

TIP 2 – Ga op het juiste moment

Het weer is van grote invloed op je reis. Je kunt het land in principe het hele jaar door bezoeken, maar we raden aan om de maanden oktober tot en met maart over te slaan vanwege de hoge luchtvochtigheid en de hoge temperaturen. De Paraguyaanse zomer kan extreem warm worden. Zeker in december en januari. Je kunt in deze periode dan ook beter niet richting Paraguay reizen, simpelweg omdat je in de hoge temperaturen niet optimaal van jouw vakantie kunt genieten.

TIP ♥ – de beste reistijd voor Paraguay is van mei tot en met september.

Beste reistijd voor Paraguay

TIIP 3 – Kom tot rust in de Chaco

Paraguay wordt in tweeën gedeeld door de Paraguay-rivier. Ten westen van deze rivier ligt de Chaco, een zeer dunbevolkt gebied dat ongeveer 60 procent van het totale landoppervlak van Paraguay inneemt. Wil je even tot rust komen tijdens jouw drukke vakantie in Paraguay, dan raden wij je zeker aan naar dit gebied te gaan. 

Grootschalige ontbossing in de Gran Chaco heeft de afgelopen tijd veel negatieve impact op het gebied, maar het is nog steeds een geweldige plek om wilde dieren te zien. Deze enorme vlakte beslaat de hele westelijke helft van Paraguay en strekt zich uit naar Argentinië en Bolivia.

TIP ♥ – check hier onze tips over Gran Chaco

TIP 4 – Bezoek de hoofdstad Asunción

De hoofdstad van Paraguay is Asunción. Deze stad ligt in het zuidoosten van het land, aan de Paraguay-rivier. De stad heeft vele prachtige bezienswaardigheden, mooie architectuur en een bruisend nachtleven. Je vindt hier een aantal mooie koloniale gebouwen, oude pleinen en vriendelijke locas. Dat is echter in het centrum.

Ga je het centrum uit, dan kom je in een compleet nieuwe stad met trendy winkelcentra en hippe nachtclubs. Een ander mooi aspect van het historische centrum, is dit een van de groenere en meer chille hoofdsteden van Zuid-Amerika is. Zeker een aanrader tijdens je reis!

TIP ♥ – bekijk hier onze tips over Asunción

Asunción

TIP 5 – Bezoek een van de nationale parken

Een van de beste tips voor Paraguay is het landschap. Het landschap van Paraguay is misschien wel de grootste trekpleister van het land. Er zijn diverse nationale parken te vinden. Eén van de populairste parken is Parque Nacional Ybycuí. Dit nationale park beschermt een van de laatste subtropische regenwouden van Paraguay. Je ziet hier niet veel wilde dieren, maar er vliegen wel veel prachtige vlinders rond in het bijzondere park. 

Een andere leuke plek is Eco Reserva Mbatoví. Alle adrenaline junkies moeten naar dit ecologisch park ten zuidoosten van Asunción, gaan. Zo kun je hier van een 105 meter lange zipline, of over de vier hangende bruggen wandelen of abseilen. En dat allemaal voor $35.

TIP 6 – Ga naar de watervallen van Iguazú

De Iguazú Watervallen behoren eigenlijk niet tot de tips voor Paraguay want ze liggen op de grens tussen Brazilië en Argentinië vlak bij Paraguay. Toch raden wij je zeker aan deze watervallen te bezoeken, want vanuit Paraguay ben je vrij snel bij dit prachtige watergordijn. In totaal zijn er 275 watervallen, die over 270 meter verspreid zijn.

De watervallen behoren tot de grootste bezienswaardigheid in Zuid-Amerika. Elk jaar komen hier duizenden bezoekers heen om van het natuurgeweld te genieten. De beste tijd om te gaan is tussen de maanden december en februari.

TIP ♥ – meer over de watervallen lees je op de pagina Iguazu Watervallen

Iguazu Falls

TIP 7 – Bezoek La Santisima Trinidad de Paraná

Een van de beste tips voor Paraguay die we je mee kunnen geven zijn de ruïnes van La Santisima. Deze ruïnes zijn afkomstig van een gebouw dat gebouwd is door de missionarissen in de 17e eeuw. Het is misschien wel de meest bezochte plek van Paraguay. De twee UNESCO Werelderfgoedplaatsen in Encarnación geven goed weer hoe ver de macht van de jezuïetenmissie reikte om de inheemse Guaraní hun religie op te leggen.

Na de Guaraní-oorlog in 1756, die de jesuïeten uit Spaanse landen dwongen, werden de kolonies verlaten en viel in verval. Probeer hier vooral tijdens zonsondergang te zijn en bezoek ook het museum voor meer info over de geschiedenis van slavernij en kolonisatie in de regio.

TIP ♥ – bekijk hier onze tips over Trinidad

Tips voor Paraguay
Een van de beste tips voor Paraguay; de ruines. 

TIP 8 – Reis met de bus en taxi

Bij tips voor Paraguay horen ook de mogelijkheden qua vervoer. De mogelijkheden zij vrij beperkt. De makkelijkst (en waarschijnlijk de enige) manier om in Paraguay rond te reizen is met de bus. Het land heeft een uitgebreid bus systeem, maar verwacht geen luxe. Het is ook gemaakt voor lokale bewoners en niet voor toeristen. Dat vergt soms wat uitzoekwerk en misschien dat je een keer in de verkeerde bus stapt, maar dat maakt het reizen juist zo leuk.

Taxi’s zijn goedkoop en beschikbaar in de grotere steden. Je vindt er ook jongens op scooters, zoals je die ook vaan in Thailand ziet. Ze leggen vaak korte afstanden af. Vooral in de plattelandsgebieden. Het kost je vaak maar een paar dollar.

TIP 9 – Neem contant geld mee

In Paraguay wordt er betaald met de Guaraní of met de Amerikaanse dollar. Wij raden je aan om voldoende contant geld mee te nemen als je naar Paraguay gaat. Je kunt namelijk niet overal pinnen. In de steden als Asuncion, Ciudad del Este, Encarnacion en Concepcionkun je vaak wel pinnen, maar daarbuiten wordt het vaak lastiger.

Verder moet je vrijwel altijd pinnen met een creditcard en dit brengt hoge kosten met zich mee. Vraag ook zeker een creditcard aan als je deze nog niet hebt!

Tips voor Paraguay

TIP 10 – Regel de laatste dingen

Voor je naar Paraguay gaat, kun je enkele vaccinaties halen. Ben je in de zeven dagen voor jouw vakantie in Paraguay in een gele koorts land geweest, dan is de vaccinatie voor gele koorts verplicht. Is dit niet het geval, dan hoef je deze vaccinatie niet te halen. Wel worden er enkele vaccinaties aanbevolen voor Paraguay, namelijk de vaccinatie tegen DTP, de vaccinatie tegen hepatitis A en de vaccinatie tegen gele koorts.

Als je korter dan 3 maanden in Paraguay verblijft, heb je geen visum voor Paraguay nodig om dit land binnen te kunnen komen. Wel moet je andere documenten kunnen laten zien als je Paraguay in wil komen. Denk hierbij aan het bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar je volgende bestemming en uiteraard een geldig paspoort.

    Meer lezen over 10 Gouden Tips voor Reizen in Paraguay?

1 gedachte over “10 Gouden Tips voor Reizen in Paraguay”

  1. Met een positief saldo op je Visa creditcard betaal je geen hoge kosten.
    Wij storten altijd net voor de vakantie geld op de Visa.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven