Beste reistijd Honduras

Honduras is het hele jaar te bezoeken, maar het droogseizoen loopt van december tot en met april. Daarnaast is de beste reistijd voor Honduras afhankelijk van de hoogtes waar je zit. Zo kan het aan de kust ander weer zijn dan in de bergen.

Beste reistijd voor Honduras

Zoals gezegd is het droge seizoen de beste periode om te gaan. Het regenseizoen in Honduras, of de winter, loopt van mei tot en met november. De maanden die je beter kunt vermijden zijn augustus en september wanneer het orkaanseizoen begint. Meer weten over de beste reistijd voor Honduras? Lees dan hier verder.

Ties: “Het droge seizoen is de beste reistijd voor Honduras. Dit zijn de maanden december tot en met april”.

Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. 28 28 31 32 32 30 29 31 30 29 28 27
Regen (mm) 105 90 40 55 90 180 160 170 225 295 235 205

Groen = beste reismaanden
Oranje = tussenseizoen
MOBIEL: swipe naar rechts voor meer maanden

De seizoenen van Honduras

Panama heeft slechts twee seizoenen. Het droge seizoen van december tot en met maart, en het regenseizoen van maart tot en met november. In het regenseizoen valt, niet geheel verrassend, de meeste regen, maar dan is het land ook het ‘groenst’. Het piekseizoen in Panama zijn de feestmaanden, met name december.

Hoogseizoen

Beste reistijd Honduras

December tot en met april

De maanden december tot en met april vormen de beste reistijd voor Honduras. Je hebt aan de kust wat meer kans op regen, maar de temperaturen zijn door het hele land aangenaam.

Piekseizoen

Santa Barbara National Park

Mei tot en met november

Het regenseizoen in Honduras, of de winter, loopt van mei tot en met november. De meeste regen valt in juni en juli. Het regent vaak maar enkele uren in de middag. Prijzen zakken in deze periode.

De reistijd per maand

Ondanks dat wij behoorlijk veel ervaring hebben met reizen in Midden-Amerika blijft het lastig te voorspellen wat nu precies de beste reistijd is, ongeacht welk land je bezoekt. Want niets is zo veranderlijk als het weer.

Om je een goed beeld te kunnen geven over de beste reistijd voor Honduras, hebben we het weer per maand op een rijtje gezet. 

Weer in januari

Als je in januari reist zit je midden in het hoogseizoen. Het weer is goed, het is de drukte periode van het jaar en toerisme draait op volle toren. De temperatuur is niet te hoog waardoor het comfortabel reizen is. Reserveren kan geen kwaad in deze maand.

– 28°C
– 105 mm


Weer in februari

Qua weer vergelijkbaar met januari. Rondom de eilanden valt meer regen dan in het binnenland (net als in januari), maar dit heeft weinig invloed op het reizen. Het is nog steeds druk en de temperaturen zijn nog steeds aangenaam.

– 28°C
– 90 mm


Weer in maart

In maart begint de temperatuur op te lopen tot boven de 30°C. Dat hoeft geen nadeel te zijn. In tegendeel zelfs, de kans op zonnige dagen is in deze maand erg groot. Het is een van de beste maanden om te reizen want ook de regen neemt af in het hele land.

Maart is qua beste reistijd voor Honduras misschien wel de beste maand.

– 31°C
– 40 mm


Weer in april

April is vergelijkbaar met maart. De temperaturen lopen richting de 30°C, maar de regen neemt in het hele land nog meer af. Samen met maart waarschijnlijk de beste maanden om te reizen in Honduras, hoewel het weer natuurlijk nooit te voorspellen is.

– 32°C
– 55 mm


Weer in mei

In mei begint de regen toe te nemen, zeker aan het einde van de maand. De regen is al ingezet in april, maar begint in mei toe te nemen. De temperaturen lopen op, maar de regen dus ook. De regen houdt aan tot oktober en tijdens deze maanden valt er regen in het grootste deel van Honduras veel regen.

– 32°C
– 90 mm


Weer in juni

In het binnenland neemt de regen nog meer toe terwijl het rond de eilanden iets droger is. De temperaturen zijn nog steeds hoog. Hoewel het meer regent is het niet zo dat je van de straat regent. Het regent vooral in de namiddag terwijl het tussen de buien door vaak prima weer is.

– 30°C
– 180 mm

Jeannete Kawas
Het prachtige Jeannete Kawas National Park

Weer in juli

Juli is qua weer vergelijkbaar met mei en juni. Het enige verschil is dat het drukker is en dat prijzen voor accommodatie, tours en vliegtickets toenemen omdat er veel buitenlandse toeristen naar Honduras komen aangezien ze vakantie hebben.

– 29°C
– 160 mm


Weer in augustus

Qua toeristen een van de drukkere maanden terwijl het weer niet heel top is. Het regent wat vaker, maar de temperaturen zijn goed.

– 31°C
– 170 mm


Weer in september

September is een beetje een tussenmaand. De drukte is voorbij aangezien de meeste internationale vakanties voorbij zijn, het weer is in het grootste deel van het land nog prima. De échte regen moet nog komen (oktober en november).

– 30°C
– 225 mm


Weer in oktober

In oktober (en november) valt er veel regen bij de eilanden. De kans op flinke buien is behoorlijk groot. Degene die wel eens in Azië zijn geweest in landen als de Filipijnen of Maleisië herkennen de hoosbuien misschien wel. Niet de beste maand om te reizen in Honduras.

– 29°C
– 295 mm


Weer in november

Het regenseizoen in Honduras is nog steeds actief, zeker rond de kust bij de Bay-eilanden. Toch neemt de regen langzaam af gedurende de maand. November kan een geweldige tijd zijn om Honduras te bezoeken, omdat het nog rustig is.

– 28°C
– 235 mm


Weer in december

December wordt bij de beste reistijd voor Honduras gerekend, maar het is nog niet zo druk als de maanden januari tot en met maart, ondanks de kerst en Oud&Nieuw. Honduras is minder populair dan Mexico of Panama en ook rond de feestdagen is het hier niet druk.

– 27°C
– 205 mm

Mahogany Bay
Mahogany Bay Neach op Roatan

 

Het regenseizoen van Honduras

Het regenseizoen in Honduras is gelijk aan de winter en zijn de maanden mei tot en met november. Zeker rond de eilanden en rond de kust kan het flink regenen. Het betekent echter niet dat het de hele dag regent. Het regent vaak aan het einde van de middag.

Hoewel deze maanden niet tot de beste reistijd voor Honduras worden gerekend zijn het geen slechte maanden om te reizen. Zeker de maanden mei en november zijn goede maanden. Het weer is dan vaak prima en er zijn bijna geen toeristen. Daarnaast liggen de prijzen een stuk lager.

Voordelen van regenseizoen

Het regenseizoen heeft ook voordelen. Prijzen liggen veel lager en daarnaast is het landschap prachtig groen en in volle bloei. Als je voor de natuur komt is het regenseizoen zeker geen gekke optie.

Beste reistijd voor Honduras

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven