Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Dominicaanse Republiek

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 1

Bijgewerkt op 4 januari, 2023

De Dominicaanse Republiek is niet alleen een van de meest veelzijdige en mooiste landen van Midden-Amerika, het is ook een van de populairste. Het magische landschap met de bekende hagelwitte zandstranden, groene valleien, wilde watervallen en gigantische bergen zorgt al jaren voor een toename in toerisme.

TIP ♥ – een retourtje Dominicaanse Republiek kost je slechts €430

Een ander groot voordeel van de Dominicaanse Republiek, ook wel DR genoemd, is dat je het goed kan combineren met omliggende landen als Cuba, Haïti of Jamaica. Voordat je gaat willen we je echter nog een paar tips meegeven. Met deze reisinformatie Dominicaanse Republiek ga jij goed voorbereid op weg!

Backpacken Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek zal waarschijnlijk niet bovenaan je lijstje staan als je een nieuwe backpack-bestemming kiest. Dat is ook niet zo heel gek, want het land is vooral populair bij ‘resort-gangers’. Toch komt daar de laatste jaren steeds meer verandering in.

Waar het de afgelopen jaren voor veel Noord-Amerikanen waren die het land verkende weten vandaag de dag ook steeds meer Europeanen en backpackers de Dominicaanse Republiek te vinden resulterend in beter vervoer en goedkopere opties qua accommodatie.

Kosten

De kosten voor backpacken door de Dominicaanse Republiek verschillen per persoon. Het is geen heel goedkoop land. Qua prijs misschien wel vergelijkbaar met landen als Cuba en Belize. Als je niet al te gek doet kun je hier reizen voor zo’n €45 per dag.

TIP ♥ – meer info over het backpacken vind je op de pagina backpacken in de Dominicaanse Republiek 

Playa Rincon

Dit soort stranden vind je in dit land!

Beste reistijd voor de Dominicaanse Republiek

De beste reistijd Dominicaanse Republiek kun je eigenlijk opdelen in twee periodes. Het land heeft namelijk twee periodes waarin het druk wordt. De zomermaanden juli en augustus is het eerste deel wanneer reizigers uit Europa en Noord Amerika massaal de zon opzoeken. Het winterseizoen tussen december en april vormen de tweede periode.

Qua weer kun je beter tussen december en april naar de DR komen als het klimaat op zijn best is. Weinig regen en heerlijke temperaturen. Tijdens onze zomermaanden heerst het regenseizoen en heb je meer kans op een bui.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Dominicaanse Republiek.

Beste reistijd Dominicaanse Republiek

Budget Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is niet de goedkoopste reisbestemming die je kunt kiezen, maar het is wel betaalbaar. Zeker in vergelijking met andere Caribische bestemmingen. Daarnaast is het, zeker in dit land, heel erg afhankelijk hoe je reist. Ga je als low-budget backpacker, resort-lover of met een georganiseerde reis?

Wat kost het reizen in dit land nu precies? Laten we voorop stellen dat dat per persoon verschillend is. Als je weg blijft uit de resorts, veel met bussen reist en de Westerse maaltijden laat staan moet je hier voor ongeveer US$50, of €45, p.p per dag kunnen reizen.

Kosten per dag

Reken op ongeveer €45 p.p per dag. Dan slaap je in je eigen (tweepersoons) kamer in een hostel of budget hotel en reis je voornamelijk met de lokale bussen. Je ontbijt wel buiten de deur en je doet af en toe een betaalde tour. Het kan natuurlijk goedkoper, maar ook veel duurder. Zeker als je een auto huurt of in hotels overnacht.

TIP ♥ – meer over de kosten op reis lees je op de pagina budget Dominicaanse Republiek

Visum Dominicaanse Republiek

Bij reisinformatie Dominicaanse Republiek hoort natuurlijk ook het visum. Gelukkig ben je voor dit land snel klaar want je hebt geen visum nodig om dit land te bezoeken. Voor een verblijf in de Dominicaanse Republiek heb je namelijk geen visum nodig, maar een toeristenkaart, of tourist card.

Zo’n toeristenkaart koop je bij aankomst op het vliegveld (Santo Domingo). Het kost US$10 p.p en moet cash worden betaald. Euro’s worden geaccepteerd, maar dat is gezien de wisselkoers niet voordelig.

Met een toeristenkaart mag je maximaal 30 dagen reizen in de Dominicaanse Republiek. De procedure is hetzelfde als je op een van de andere luchthavens, zoals Puerto Plata of Punta Cana, aan komt.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina visum Dominicaanse Republiek

Backpacken in Dominicaanse Republiek

Wie denkt dat de Dominicaanse Republiek alleen maar mooie stranden heeft, heeft het mis (Altos de Chavon bij La Romana)

Inentingen Dominicaanse Republiek

Het regelen van je inentingen voor de Dominicaanse Republiek staat waarschijnlijk niet bovenaan je bucket-list. Geen paniek, voor dit land heb je geen inentingen nodig. Er wordt alleen voor DTP en Hepatits A geadviseerd. Deze zijn echter niet verplicht.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina Inentingen Midden-Amerika.

Vervoer Dominicaanse Republiek

Veel reizigers in de Dominicaanse Republiek maken gebruik van een huurauto. Dat is echter niet voor iedereen mogelijk en daarnaast is het ook erg leuk om met het lokale vervoer te reizen. Een huurauto huur je voor ongeveer €35 per dag.

Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld públicos. Dit zijn auto’s, minivans of kleine pick-up trucks die langs vaste routes rijden. Ze hebben geen dienstregeling en je moet even uitvogelen hoe het werkt, maar het is wel ontzettend leuk en goedkoop.

Verder heb je nog de motoconcho. Een soort motortaxi. Deze zie je ook vaak in landen als Indonesië of Vietnam. Ze zijn goedkoper en gemakkelijker te vinden dan taxi’s en vaak de enige manier om rond te reizen in steden.

Als laatste optie heb je uiteraard de bus. Grote steden zoals Santo Domingo en Santiago hebben openbare bussystemen Twee bekende busmaatschappijen zijn Caribe Tours en Metro Tours. Op de websites van deze bedrijven kun je alles vinden; bustijden, kosten, routes en je kunt ook online reserveren. Heads up: de websites zijn alleen in het Spaans.

TIP ♥ – meer over het vervoer lees je op vervoer Dominicaanse Republiek

Meer lezen over Dominicaanse Republiek?

1 reactie

  1. Peter

    Is het veilig om te reizen in de Dominicaanse?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU