Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Dominicaanse Republiek

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 10

Bijgewerkt op 6 januari, 2023

Heb je een reis naar de Dominicaanse Republiek op de planning staan? Denk dan aan je visum voor de Dominicaanse Republiek. Het goede nieuws is, is dat je voor een reis naar de Dominicaanse Republiek geen visum nodig hebt. Wel dien je een eTicket aan te vragen. Dit is de Dominicaanse versie van een evisum. Wij vertellen je er meer over.

Het eTicket

In de Dominicaanse Republiek kennen ze geen visum. Althans, niet zoals je wellicht gewend bent van landen als Thailand of Mexico. De tijd dat je een papiertje in je paspoort geplakt krijgt, is dan ook voorbij. De Dominicaanse Republiek werkt met het zogenaamde eTicket.

Het eTicket is een online formulier dat moet worden ingevuld door alle passagiers, zowel Dominicaanse als buitenlandse, die de Dominicaanse Republiek binnenkomen of verlaten. Sinds 2021 is dir volledig digitaal.

Hoe vraag je een eTicket aan?

Het aanvragen van een eTicket is heel eenvoudig. Ga naar de officiële website (klik hier) en start de aanvraagprocedure. Het is een uitgebreid formulier, dus neem er goed de tijd voor. Zorg er daarnaast voor dat alle gegevens kloppen en overeenkomen met je paspoort.

Veelgestelde vragen over het eTicket

Het aanvragen van een eTicket is niet heel lastig, maar we kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Daarom hebben we de meest voorkomende vragen op een rij gezet en beantwoord.

Hoe lang duurt de aanvraag

De verwerking duurt 1 tot 2 dagen. Vraag het dus op tijd aan. Je kan het formulier 72 uur voor aankomst in de Dominicaanse Republiek invullen, maar wij adviseren het eerder te doen. Is dat niet mogelijk? Dan kan je het formulier ook bij aankomst invullen (er is gratis wifi op het vliegveld). Kies dan voor priority processing (1 uur).

Hoe ziet het eTicket er uit?

Als je de hele procedure heb doorlopen, krijg je een QR code gegenereerd. Deze moet je bewaren. Het formulier moet één keer worden ingevuld voor binnenkomst en één keer voor vertrek. Je krijgt dus twee QR-codes.

Hoe lang kan ik in het land blijven?

Je kunt maximaal 30 dagen in de Dominicaanse Republiek blijven. Het is mogelijk om langer te blijven, hoewel we daar zelf geen ervaring mee hebben. Je kunt dit aanvragen bij de immigratiekantoor in Santo Domingo, maar we adviseren om dit eerst te checken bij de ambassade in Nederland.

Hoe lang is het eTicket geldig?

Het Dominicaanse e-Ticket is alleen geldig voor gebruik op een bepaalde datum. Bij het aanvragen van het e-Ticket moet je aangeven op welke datum je het land binnenkomt en verlaat. Met het document kun je op die dag aankomen of vertrekken.

Meer lezen over Dominicaanse Republiek?

10 comments

 1. Els

  Is de toeristenplaats alleen voor volwassenen of ook voor kinderen?

 2. Ray

  Kan je een toeristenkaart aanvragen aan de airport van Het Dominicaans Republiek???

 3. J.Wrekenhorst

  Hallo ,mijn broer ,82 jaar, is samen met z,n relatie op bezoek/vakantie gegaan naar familie van de relatie in La Vega Dominicaanse republiek .Zij wonen op Aruba .Ze zijn op 8 maart vertrokken voor 14 dagen ,maar door de Corona werd er niet meer gevlogen. De tijd verschrijdt ,ze zitten nu al 2 maanden vast in La Vega. De vraag is ,moet hun visum verlengt worden ,en zo ja hoe moeten zij handelen?

  1. Ties Lagraauw Post author

   Hoi,

   voor dit soort vragen raden we aan contact op te nemen met de ambassade.

   Happy travels,
   Ties

 4. G K

  Hoe zit dat als ik 35 dagen daar vakantie naar toe ga ?

  1. Ties Post author

   Een toeristenkaart is 30 dagen geldig. ALs je 35 dagen wil blijven zul je deze dus moeten verlengen zoals aangegeven staat.

   Happy travels,
   Ties

 5. Ruth

  Hoi, geldt dezelfde regeling als je met een niet Europees paspoort vliegt?

  1. Sjoerd

   Hi Ruth,

   wij zijn geen visum organisatie en/of ambassade. Om 100% antwoord te krijgen op je vraag adviseren wij om deze bij de ambassade of bij een gespecialiseerde visum organisatie neer te leggen.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 6. P

  Kan je de toeristenkaart ook gelijk op het vliegveld bij aankomst verlengen tot 1 jaar ?

  1. Ties Post author

   Hoi,

   daar hebben wij geen ervaring mee. Het enige wat ons duidelijk is, is dat je je originele toeristenkaart kunt verlengen bij het General Immigration Office in Santo Domingo. Dit moet uiterlijk 2 weken voordat je toeristenkaart verloopt gedaan worden.
   Je zou het ook even bij de ambassade van de DR kunnen navragen.

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU