Hoofdmenu
reis expert header

Visum Dominicaanse Republiek

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 6

Bijgewerkt op 18 maart, 2020

Een van de eerste dingen die je checkt voordat je op vakantie gaat naar de Dominicaanse Republiek is het visum. Gelukkig ben je dan snel klaar want je hebt voor dit land geen visum nodig. Op deze pagina vertellen we je alles over het visum Dominicaanse Republiek.

Visum Dominicaanse Republiek

Voor een verblijf in de Dominicaanse Republiek heb je geen visum nodig, maar een toeristenkaart, of tourist card. Zo’n toeristenkaart koop je bij aankomst op het vliegveld (Santo Domingo). Het kost US$10 p.p en moet cash worden betaald. Euro’s worden geaccepteerd, maar dat is gezien de wisselkoers niet voordelig.

Met een toeristenkaart mag je maximaal 30 dagen reizen in de Dominicaanse Republiek. De procedure is hetzelfde als je op een van de andere luchthavens, zoals Puerto Plata of Punta Cana, aan komt.

TIP ♥ – check bij je luchtvaartmaatschappij of de prijs van de toeristenkaart niet al in je ticket zit verwerkt. Sommige luchtvaartmaatschappijen doet dat standaard.

Wat heb je nodig?

Om in aanmerking te komen voor een toeristenkaart heb je niet zo heel veel nodig. Het enige waar je voor moet zorgen is een geldig paspoort. Ook heb je geen uitreisdocument nodig zoals je wel eens hoort in bijvoorbeeld Colombia en met name Azië.

Visum Dominicaanse Republiek

Customs op de internationale luchthaven van Punta Cana

Toeristenkaart verlengen

Je kunt een toeristenkaart verlengen. Dit hoeft niet formeel bij een immigratiekantoor of andere instelling. Als je een langere tijd wil blijven betaal je;

 • RD$1.000 voor 90 dagen extra;

Een andere manier om je visum Dominicaanse Republiek, of toeristenkaart, te verlengen is door de Dominicaanse Republiek kort te verlaten (makkelijkste is Haïti, Cuba is ook leuk). Bij terugkomst in de Dominicaanse Republiek krijg je weer een nieuwe toeristenkaart voor 30 dagen.

Langer dan 90 dagen

Wil je langer dan 90 dagen blijven? Dan moet je dit aanvragen bij het General Immigration Office in Santo Domingo. Doe dit minstens twee weken voordat je originele toeristenkaart vervalt. Kosten hiervan zijn niet helemaal duidelijk en kun je bij de General Immigration Office navragen.

Wat wij vinden:
 • 8/10
  Reis-Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Een van de eerste dingen die je checkt voordat je op vakantie gaat naar de Dominicaanse Republiek is het visum. Gelukkig ben je dan snel klaar want je hebt voor dit land geen visum nodig. Op deze pagina vertellen we je alles over het visum Dominicaanse Republiek.

Meer lezen over Dominicaanse Republiek?

6 comments

 1. P

  Kan je de toeristenkaart ook gelijk op het vliegveld bij aankomst verlengen tot 1 jaar ?

  1. Ties Post author

   Hoi,

   daar hebben wij geen ervaring mee. Het enige wat ons duidelijk is, is dat je je originele toeristenkaart kunt verlengen bij het General Immigration Office in Santo Domingo. Dit moet uiterlijk 2 weken voordat je toeristenkaart verloopt gedaan worden.
   Je zou het ook even bij de ambassade van de DR kunnen navragen.

   Groeten,
   Ties

 2. Ruth

  Hoi, geldt dezelfde regeling als je met een niet Europees paspoort vliegt?

  1. Sjoerd

   Hi Ruth,

   wij zijn geen visum organisatie en/of ambassade. Om 100% antwoord te krijgen op je vraag adviseren wij om deze bij de ambassade of bij een gespecialiseerde visum organisatie neer te leggen.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 3. G K

  Hoe zit dat als ik 35 dagen daar vakantie naar toe ga ?

  1. Ties Post author

   Een toeristenkaart is 30 dagen geldig. ALs je 35 dagen wil blijven zul je deze dus moeten verlengen zoals aangegeven staat.

   Happy travels,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU