Beste reistijd Dominicaanse Republiek

De beste reistijd voor de Dominicaanse Republiek kun je eigenlijk opdelen in twee periodes. Het land heeft namelijk twee periodes waarin het druk wordt. De zomermaanden juli en augustus is het eerste deel wanneer reizigers uit Europa en Noord-Amerika massaal de zon opzoeken. Het winterseizoen tussen december en april vormen de tweede periode.

Wat is de beste reistijd voor Dominicaanse Republiek?

De beste reistijd voor de Dominicaanse Republiek zijn de maanden december tot en met april als het weer op zijn best is. Er is dan weinig regen en heerlijke temperaturen. Tijdens onze zomermaanden heerst het regenseizoen en heb je meer kans op een bui.

De beste reistijd zijn de maanden december tot en met april

Houd er ook rekening mee dat de Dominicaanse Republiek in een orkaangevoelig gebied in de Caribbean ligt. Elke tien jaar wordt het land getroffen door een grote storm. Augustus en september staat bekend als het orkaanseizoen, dus vermijd deze maanden als het kan. Wil je alles weten over de beste reistijd Dominicaanse Republiek?

TIP ♥ – het droge seizoen is de beste reistijd voor de Dominicaanse Republiek. Dit zijn de maanden december tot en met april.

Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. 26 26 26 28 29 29 30 31 30 30 28 27
Regen (mm) 65 55 55 70 125 105 80 105 100 150 115 75

De beste reistijd voor de Dominicaanse Republiek

De seizoenen van Dominicaanse Republiek

Zoals gezegd heb je eigenlijk twee goede periodes om de Dominicaanse Republiek te verkennen. In de periode december tot en met april heb je de beste kans op mooi weer, maar in juli en augustus wordt het vrij druk door internationale vakanties. Daarnaast is de regen in juli en augustus ook minder dan andere maanden in het regenseizoen.

Hoogseizoen

Playa Rincon

Juli, aug en dec t/m april

De beste tijd qua weer zijn december t/m april, maar juli en augustus en de week voor Pasen zijn ook hoogseizoen. December kan erg druk worden, januari tot en met april zijn ideaal. Prijzen gaan omhoog in deze periode.

Tussenseizoen

Santo Domingo

Mei t/m oktober

In deze periode heb je meer last van regen, behalve in de maanden juli en augustus waarin het vrij druk kan worden. Als je in juli en/of augustus naar de DR wil reizen hou dan rekening met hogere prijzen voor accommodatie en tours.

Laagseizoen

beste reistijd Dominicaanse Republiek

September en oktober

Eigenlijk loopt het regenseizoen van mei tot en met oktober, maar de maanden waarin de meeste regen valt en je de meeste kans hebt op orkanen zijn september en oktober. Niet bepaald een goede tijd om te reizen.

Beste periode om te gaan

Het hoogseizoen, van november/december tot en met april, is logischerwijs de beste tijd om naar de Dominicaanse Republiek te reizen. Ook de maanden juli en augustus zijn prima te doen. Hieronder gaan we nog iets dieper in op het droge- en het regenseizoen in de Dominicaanse Republiek.

Droge seizoen

Het droge seizoen is de beste reistijd Dominicaanse Republiek. Het droge seizoen valt in onze wintermaanden, van november/december tot en met april. Dit is de meest populaire tijd om de Dominicaanse Republiek te bezoeken, omdat veel reizigers willen ontsnappen aan het koude weer thuis.

En wat is er nu lekkerder dan in januari met je zwembroek op een van de hagelwitte stranden zitten? Naast het feit dat dit de beste reistijd is, is er in deze maanden (evenals juli en augustus) ook veel te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld vaal festivals, evenementen en concerten.

Reserveren

Hoewel het de meest populaire tijd is om het land te bezoeken, is het hoogseizoen ook de duurste periode. Vanwege de drukte zijn hotels en resorts snel vol dus reserveren kan geen kwaad. Soms wel tot drie maanden van tevoren.

TIP ♥ – populaire plekken als Santo Dominco of Playa Rincon worden vrij druk in juli en augustus en Pasen, Kerst en Nieuwjaar

Regenseizoen

Het regenseizoen begint rond april/mei en tijdens deze maanden regent het meer. Voordeel is wel dat hotelprijzen maar liefst 50 procent kunnen dalen. Ook vliegtickets zijn goedkoper. De temperatuur is in het regenseizoen hoger dan in het hoogseizoen.

Laat je niet te veel afschrikken door het regenseizoen. Zeker de maanden mei en juni zijn prima maanden om te reizen als je een klein buitje niet erg vindt. In juli en augustus wordt het weer snel drukker door internationale vakanties.

September en oktober

De maanden die je moet vermijden zijn september en oktober. De Dominicaanse Republiek ligt in een orkaangevoelig gebied en elke 10 jaar wordt het land getroffen door heftige stormen, zeker in de maanden september en oktober.

TIP ♥ – als het kan, vermijd dan de maanden september en oktober

beste reistijd Dominicaanse Republiek
De stranden van Saona Island

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven