5x minder bekende dingen om te doen in Buenos Aires

Buenos Aires is een internationaal bekende stad. De hoofdstad van Argentinië trekt al jaren duizenden bezoekers die zich vergapen aan deze indrukwekkende stad waar van alles te doen is. Als je hier wel eens geweest bent, of al wat vaker hebt Gegoogeld op Buenos Aires zul je plekken als La Boca, San Telmo, de Catedral en de La Recoleta Cemetery ongetwijfeld herkennen. Toch zijn er nog veel meer dingen om te doen in Buenos Aires en in deze blog delen wij er een aantal.

#1 Check alle street art

Buenos Aires staat bekend om zijn bijzondere straatkunst, ook wel street art. Je vindt deze kunst overal in de stad en het is zeker de moeite waard om het te bekijken. Van kleine muurschilderingen tot gigantische kunstwerken op de muren van flatgebouwen.

Je kunt makkelijk een rondje lopen door de stad en de verschillende plekken verkennen. Er zijn er echter een paar die je zeker gezien moet hebben. Dat zijn;

  • Plaza Matienzo
  • Centro Ministerio de Diseno
  • Caminito
  • Villa Crespo
  • Mercado de las Pulgas
Doen in Buenos Aires

Street art in Buenos Aires

#2 Proef het heerlijke eten

We blijven nog even op straat. Net als in landen als Thailand of Indonesië vind je in Buenos Aires ook heerlijke street food. Het is echter niet zo bekend dus je zult er naar moeten zoeken. De bekende empanada’s zijn overal te vinden, maar als je echt specifieke Argentijnse snacks wil proberen moet je wat meer je best doen.

Als je op zoek bent naar lekker eten ga dan naar de volgende wijken/plekken.

Chinatown

Chinezen kwamen rond de jaren ’80 naar Argentinië en vestigde hier hun eigen versie van Chinatown, ook wel Barrio Chino genoemd. Uiteraard hebben ze hun eten meegenomen en dat kun je hier proberen in de verschillende straten vol Aziatische restaurants en kraampjes.

Mercado del Progreso

De Mercado del Progreso is gevestigd in een groot gebouw en staat boordevol eetkraampjes waar je voornamelijk vlees kunt halen. Voor vegetariërs dus niet echt een geschikte optie, maar wel leuk om mee te maken!

TIP ♥ – als je de tentjes niet kunt vinden is dat geen ramp. In de lokale restaurantjes kun je ook heerlijk eten

Budget voor Argentinië

Lekker eten in Buenos Aires

#3 Ga een dagje naar Uruguay

Een van de leukste dingen om te doen in Buenos Aires is een dagtrip maken naar Uruguay. De stad Colonia del Sacramento ligt namelijk op een uur en een kwartier varen. Een ticket voor de boot kost zo’n €40 en er varen meerdere boten per dag.

Uruguay is een stuk minder toeristisch dan Argentinië en is een bestemming die niet veel reizigers aan doen, hoewel het wel steeds populairder begint te worden. Als je toch in Buenos Aires bent en dag over hebt raden we zeker aan om naar Colonia del Sacramento te gaan. Dit is een geweldige stad met een mooi koloniaal centrum.

Barrio Histórico

De Barrio Histórico, het oude centrum, is een verzameling van koloniale gebouwen, smalle geplaveide straten en kleurrijke huisjes.

Straten zijn bedekt met bomen zodat ze schaduw bieden tegen de extreme hitte in de zomer. Net als veel andere steden in Uruguay ligt ook Colonia del Sacramento aan het water en de stad is dan ook een favoriete plek voor spectaculaire zonsondergangen.

TIP ♥ – meer weten over deze stad? Bekijk dan onze pagina over Colonia del Sacramento

Colonia del Sacramento

Colonia del Sacramento

#4 Verken de mooiste tuinen

Dit is een hele groene stad en een van de leukste dingen om te doen in Buenos Aires is het bezoeken van de verschillende stadsparken. Nu kun je in elk park bijkomen en lekker genieten van de zon, maar er zijn er twee die je zeker gezien moet hebben

Japanese Garden

De Japanse tuinen van Buenos Aires zijn een van de grootste Japanse tuinen buiten Japan en beschikken over een scala aan Japanse flora en fauna, waaronder bonsaiboompjes. De tuin heeft ook een aantal boeddhistische bouwwerken en een theehuisje waar regelmatig Japanse evenementen worden gehouden. Het is net alsof je door Tokyo loopt!

De botanische tuinen

De botanische tuinen in de wijk Palermo zijn een oase van rust, zeker als je het vergelijkt met de drukte in de toeristische gebieden. In dit park zijn enkele exotische planten te vinden evenals honderden soorten struiken en bomen. Het is niet zo bekend, maar je kunt hier genieten van een dagje rust!

Doen in Buenos Aires

Japanse tuin

#5 Verken de de stad te voet

Leuk om te doen in Buenos Aires is een van de verschillende walking tours. En het voordeel is dat je hier een groot aantal gratis walking tours hebt. Dit zie je vaker in Zuid- en Midden Amerika. Zo kun je bijvoorbeeld ook in Cartagena en Bogota in Colombia of Granada en Leon in Nicaragua gratis walking tours doen.

Recoleta

De meeste walking tours zijn in het centrum van Recoleta. De walking tour van Recoleta brengt je door de traditionele chique wijken van Buenos Aires; Recoleta enRetiro en uiteraard de wereldberoemde Recoleta-begraafplaats. Recoleta is een van de bekendste barrios en staat bekend om zijn mooie architectuur, parken en de naburige wijk Palermo.

Het is een populaire wijk voor allerlei soorten reizigers en er is altijd wat te doen. Als je de gratis walking tour hebt gedaan is het daarom aan te raden om hier te blijven voor een hapje, drankje en een dansje.

TIP ♥ – check deze website voor meer info

buenos aires

De bekende Recoleta-begraafplaats

    Meer lezen over 5x minder bekende dingen om te doen in Buenos Aires?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven