6x doen in Myanmar

Myanmar is een van de meest bijzondere bestemmingen in Azië. Het land verraste in alle opzichten. Het is niet (nog) niet zo toeristisch als Thailand of Indonesië, de bezienswaardigheden zijn stuk voor stuk schitterend en er is veel te doen. Sterker nog, er is zo veel te doen en zien dat je moet kiezen! Daarom hebben wij de leukste dingen om te doen in Myanmar op een rij gezet!

#1 Loop van Kalaw naar het Inle Meer

Wij hebben een hoop mooie trekkingen gedaan in Azië, maar die van Kalaw naar het Inle Meer zal ons altijd bij blijven. Het is een van de meest bijzondere en mooie trekkingen die we ooit hebben gedaan.

Wat je ook gaat doen in Myanmar, dit moet je op je to-do list zetten.

In deze 3-daagse trekking loop je van het dorpje Kalaw, dwars door het schitterende landschap, naar het Inle Lake. Onderweg kom je de mooiste dingen tegen. Groene valleien, traditionele dorpen, rijstvelden, prachtige valleien en pepervelden.

Het is echt een hoogtepunt van je reis door Myanmar!

TIP ♥ – wij hebben onze ervaringen opgeschreven. Check hier het blog over de trekking van Kalaw naar Inle

#2 Maak een ballonvlucht boven Bagan

Je kunt niet naar Myanmar gaan zonder naar Bagan te gaan. Wat het Colosseum voor Italië is, of de Eiffeltoren voor Frankrijk, is Bagan voor Myanmar. Het is dé bezienswaardigheid van het land.

Een van de leukste dingen om te doen in Myanmar is een ballonvlucht boven Bagan. De duizenden ruïnes van de tempels zijn vanaf de grond al spectaculair, maar zijn nóg spectaculairder vanuit de lucht.

Het is een onvergetelijke ervaring om in een luchtballon boven Bagan te zweven. Je hoort af en toe het vuur van de ballon, maar verder is het helemaal stil. Je ziet de zon opkomen boven de tempels en het leven langzaam ontwaken.

Dit is een van de leukste dingen om te doen in Myanmar!

TIP ♥ – check hier onze ervaringen met een ballonvlucht boven Bagan

BaganBagan

#3 Rij over de Gokteik Viaduct

Een van de leukste dingen om te doen in Myanmar is in de trein stappen. De treinen rijden bijna allemaal over oude, hobbelige sporen en dat maakt het extra bijzonder. Een treinroute die eigenlijk iedereen zou moeten doen is die over het Gokteik Viaduct.

De route loopt van Mandalay naar Lashio en de trein stopt ondermeer in Pyin Oo Lwin en Hsipaw.

Ergens tijdens deze reis kom je bij een 100 meter hoge viaduct die er voor zorgt dat de trein een diep ravijn over kan steken. Het is de oncomfortabele rit meer dan waard.

De trein tuft voorbij over een stukje rails met onder je een ravijn van 100 meter met watervalletjes, bossen en rivieren. En dat mag je allemaal bekijken hangend uit de deuropening van de trein 🙂

#4 Zie de zon opkomen bij de U Bein Bridge

De naan U Bein zegt je waarschijnlijk helemaal niks en dat is volkomen begrijpelijk. Ik had ook geen idee wat het was totdat een local ons uitnodigde om om 4:00 uur op te staan en naar deze brug te rijden om hier de zon op te zien komen.

En wie wil er nu niet op 4:00 uur uit z’n bed 🙂 Achteraf was dit een van de beste tips tijdens onze reis en iets wat iedereen zou moeten doen in Myanmar.

De U Bein Bridge ligt net buiten de stad Mandalay en is een sprookjesachtige plek. Er staat een houten brug op palen waar in de ochtenddauw de contouren van de monniken zichtbaar zijn die op weg zijn naar hun klooster.

In het water liggen lokale vissersbootjes en hoe meer de zon op komt, hoe magischer het uitzicht wordt! Een aanrader!

TIP ♥ – check hier onze tips over Mandalay

mandalaymandalay

#5 Verken Mrauk U, het onbekende ‘broertje’ van Bagan

De meeste reizigers die naar Myanmar reizen komen in Yangon, Kalaw, Bagan of Ngapali Beach. Een paar van de mooiste tempels van het land vind je echter in Mrauk U, een stadje in het noorden van het land.

Er komen hier relatief weinig reizigers.

De tempels die je hier vindt zijn kleiner en jonger dan die in Bagan maar zeker niet minder indrukwekkend. In eerste instantie dacht met dan het forten waren vanwege de dikke muren van de tempels, bedoeld om de harde Rakhaing wind buiten te houden.

TIP ♥ – check hier onze tips over Mrauk U

Doen in Myanmar

#6 Vaar over het Inle Lake

Een van de bekendste dingen om te doen is natuurlijk de boottocht(en) over het Inle Meer. Dit meer is een van de bekendste bezienswaardigheden van het land en iedereen die naar Myanmar reist komt hier vroeg of laat.

Er is van alles te doen rond en op het meer. Zoals we bij #1 al vertelde kun je hier zelfs heen lopen vanuit Kalaw.

Maar… activiteit nummer 1 is natuurlijk een boottocht over het meer. Je kunt deze tochten overal in Nyaung Shwe. Dit is het stadje aan het meer waar de meeste accommodaties liggen. Een boottocht kost niet zo veel en het is dé manier om te leven van de locals op en rond het meer te ontdekken!

TIP ♥ – check hier onze tips over het Inle Lake

Doen in MyanmarInle Lake

    Meer lezen over 6x doen in Myanmar?

2 gedachten over “6x doen in Myanmar”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven