Waarom reizen in Azië

Azië is een populair continent onder reizigers, en het wordt alsmaar populairder. Type Azië in Google en binnen een seconde heb je ruim 10 miljoen hits! Jaarlijks trekken miljoenen mensen richting dit deel van de wereld wat meer dan bijna 4 miljard inwoners telt en daarmee 61% van de wereldbevolking herbergt! Maar wat trekt al die miljoenen mensen naar dit continent?

Met gemiddeld zo’n 25-30 graden, parelwitte stranden, een rijke geschiedenis, prachtige natuur en een overweldigende cultuur heeft het continent meer dan genoeg te bieden voor elk type reiziger. Daarnaast hoeft je budget lang niet zo groot te zijn als bij een reis door Europa. Het backpacken in Azië is daarom al jaren zeer populair. Een ticket richting Azië, in de meeste gevallen Bangkok, hoeft niet veel te kosten en is zo geboekt. Daarnaast is het reizen tussen de landen onderling goedkoop en dus erg makkelijk. Zo kan je gemakkelijk meerdere landen bezoeken en dus meerdere culturen leren kennen en verschillende highlights bezoeken. En dat zijn er een hoop in Azië!

Moalboal
monnik nabij de Borobudur
Tian Tan
Lake Toba

Veelzijdig reizen in Azië

De veelzijdigheid van Azië is wat het continent zo boeiend maakt. Of je nu de tradities zoekt in Nepal, de prachtige natuur in Indonesië, de tempels in Cambodja of de enorme kustlijn van Vietnam, er is genoeg te zien! Dit in combinatie met de vriendelijke en gastvrije lokale bevolking maakt de keuze om te reizen in Azië alleen maar makkelijker. Een reis door Azië verrijkt de geest, het verbreedt je horizon, en versterkt je karakter. De miljoenen brommers die overal rondrijden, de heerlijke geuren van de eetstalletjes op straat, het heerlijke klimaat en het relaxte leven laten een onuitwisbare indruk achter.

Locals in Azië

In de meeste gevallen zullen de locals je overal met open armen ontvangen waardoor je makkelijker contact legt met de lokale bevolking en zo de cultuur leert kennen. Het is geweldig om te overnachten bij bergstammen in Maleisië of te koken met mensen in Laos. Daarnaast ontmoet je tijdens het reizen, en met name het overnachten in hostels, veel andere reizigers met dezelfde passie als jij. Je kan je ervaringen delen en hoort altijd leuke verhalen en tips van andere.

Kijk eens rond bij onze verschillende landen en de highlights. Een ticket is een éénmalige investering, informatie opzoeken kost wat vrije tijd maar de herinneringen en ervaringen blijven eeuwig.

    Meer lezen over Waarom reizen in Azië?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven