Rondreizen door adembenemend Azië

In Azië draait het allemaal om groene rijstvelden, boeddhistische tempels en prachtige baaien. In dit werelddeel gaan adembenemende landschappen dan ook hand in hand met culturele hoogtepunten. Zoveel mogelijk zien van steden als Tokio, de orang oetans op Sumatra en de steile rotsen in Halong Bay?

Dan zit je goed tijdens een rondreis Azië van reisorganisatie Kras. Bijkomen doe je na afloop op een van de exotische palmenstranden.

3x must-see in Azië

Je kent ze vast wel. De plaatjes van idyllische baaien, indrukwekkende tempels en kleurrijke markten. Om ook de uitgestrekte theeplantages, rijstvelden en groene bergen niet te vergeten. Grote kans dat deze plaatjes geschoten zijn in Azië.
Het werelddeel waar adembenemende landschappen en steden vol imposante skyscrapers elkaar afwisselen. Waar streetfood enorm populair is. Én waar boeddhistische tempels gebroederlijk naast paradijselijke stranden staan. Deze plaatjes met eigen ogen bekijken? Dan zit je goed tijdens een rondreis Azië van reisorganisatie Kras.

Red Fort

1. Eilandhoppen in Indonesië

Een van de meest populaire bestemmingen in Azië is Indonesië. Vooral de eilanden, die ieder zijn eigen gezicht hebben, trekken jaarlijks vele toeristen. Wat dacht je van een rondreis Azië waarbij Sumatra, Bali en Java bezocht worden? Een reis waarbij indrukwekkende tempelcomplexen, dichte oerwouden en parelwitte stranden de revue passeren.

Vooral het Gunung Leuser National Park op Sumatra is dankzij de orang oetans die hier in het wild leven onvergetelijk. Maar ook de Borobudur tempel op Java zal niet ontbreken tijdens de rondreis. Grote stoepa’s, boeddha-beelden en vele pelgrims geven dit bekendste monument van Indonesië zijn gezicht. Bijkomen doe je op Bali in de badplaatsen Sanur of Kuta waar het goed toeven is onder een wuivende palmboom.

Maluku eiland

2. Varen door de idyllische Halong Bay

Tik de woorden ‘Azië’ en ‘Bezienswaardigheden’ in op Google en afbeeldingen van de Chinese Muur en de Taj Mahal komen tevoorschijn. Twee wereldberoemde monumenten die je tijdens een rondreis Azië kunt bezoeken. Maar ook de afbeeldingen van wonderschone baaien ontbreken niet.

Azuurblauw water, groene rotsen die omhoog rijzen en dobberende zeilboten zorgen voor een idyllisch plaatje. Vooral Halong Bay in het noorden van Vietnam doet het goed op ansichtkaarten. Tijdens eenrondreis Vietnam staat een boottocht door Halong Bay op het programma. Mysterieuze rotspartijen, verlaten strandjes en heuse grotten passeren de revue.

Halong Bay

3. Het levendige Tokyo

Stad liefhebbers die zich graag onderdompelen in een mix van moderne gebouwen en Aziatische architectuur kunnen hun hart ophalen in Tokyo. Skyscrapers die versierd worden door felle neonlichten in de wijk Akihabara, romantische bloesem bomen die de wijk Nakameguro versieren en de Sensō-ji tempel geven de hoofdstad van Japan zijn gezicht. Met op de achtergrond de besneeuwde vulkaan Fuji die het plaatje compleet maakt.

En vergeet ook de mensenmassa niet. Tokyo is een van de grootste steden ter wereld. Het kruispunt bij metrostation Shibuya is niet voor niks het drukste kruispunt ter wereld. Uitkijken over de stad doe je tijdens een rondreis Azië vanuit de 634 meter hoge Tokyo Skytree.

Tokyo

    Meer lezen over Rondreizen door adembenemend Azië?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven